Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Τουρισμός & Γαστρονομία στην Ελλάδα (Αθήνα)

Στις 15 & 16 Φεβ 2012, Τετάρτη & Πέμπτη, στο Ledra Marriott (Αθήνα), διοργανώνεται το 8ο Συνέδριο της σειράς IMIC, με θέμα «Τουρισμός και Γαστρονομία στο Προσκήνιο», υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τουρισμού Ελλάδος-ΣΕΤΕ και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος-ΞΕΕ.
Ο παγκόσμιος τουρισμός είναι στη μέση μιας απίστευτης στροφής στον τρόπο που  οι άνθρωποι προγραμματίζουν σήμερα τις διακοπές τους. Ο σύγχρονος  τουρίστας απαιτεί ολοένα και περισσότερο αυθεντικές εμπειρίες στα ταξίδια του και όχι απλά το παραδοσιακό στερεότυπο «ήλιος και θάλασσα».
Τα τελευταία  χρόνια, σημειώνεται επίσης αυξανόμενο ενδιαφέρον για ταξιδιωτικές εμπειρίες  που σχετίζονται με τη γαστρονομία  και τα τοπικά προϊόντα. Ωστόσο, παρά την ανοδική ζήτηση στον τομέα αυτό καταγράφεται πολύ λίγη συστηματική έρευνα και μελέτη για το θέμα.
Το 8ο ετήσιο συνέδριο της καθιερωμένης σειράς IMIC έχει ως στόχο να φέρει κοντά όλους  εκείνους που σχετίζονται με το ρόλο της γαστρονομίας στον τουρισμό και θα επιχειρήσουν να σχεδιάσουν τον αναβαθμισμένο ρόλο που μπορεί να έχει στο μέλλον.
Ομιλητές  και συμμετέχοντες στο φετινό IMIC θα διερευνήσουν τρόπους και πρακτικές  για τον σχεδιασμό και την  προώθηση νέων τουριστικών προϊόντων, τα οποία θα αναδείξουν την ξεχωριστή γαστρονομική κληρονομιά κάθε τόπου και τα προϊόντα του προσελκύοντας παράλληλα περισσότερους και «ποιοτικότερους» τουρίστες.
Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουμε το: «Θεσμοφόρια: Ύμνος στη γη και στη γονιμότητα. Πρόταση για καθιέρωση θεσμού εκδηλώσεων για τη Μεσογειακή Διατροφή-Σύνδεση Γαστρονομίας, Τουρισμού» της Γιολάντας Τότσιου, Συμβούλου Καινοτομίας και Πολιτισμού, η οποία θα παρουσιάσει μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη/πρόταση που αφορά καλές πρακτικές διοργάνωσης τοπικών γιορτών και εκδηλώσεων βασισμένων στα τοπικά προϊόντα ανά την Ελλάδα.
Οι έλληνες  αγρότες, παραγωγοί φημισμένων ποιοτικών  τοπικών προϊόντων, ενδιαφέρονται  πολύ για την ανάπτυξη αυτού του  τομέα και για τις συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν με στόχο τόσο την διάθεση των αγροτικών προϊόντων όσο και την μεγαλύτερη δυνατή συμβολή στην Τοπική Ανάπτυξη.
Οι νέοι Καλλικρατικοί  Δήμοι έχουν πλέον την αναπτυξιακή  δυνατότητα και μπορούν να βοηθηθούν  πάρα πολύ στους σχεδιασμούς της  Τοπικής τους Ανάπτυξης από την  θεματική του Συνεδρίου, στην οποία περιλαμβάνονται: Η γαστρονομική ταυτότητα ενός προορισμού, Αυθεντικότητα και καινοτομία, Τοπική κουζίνα και παραδοσιακά φαγητά, Η κληρονομιά των τροφίμων και των φαγητών, Επώνυμα τοπικά τρόφιμα και ποτά, Εκδηλώσεις και φεστιβάλ, Μέσα μαζικής ενημέρωσης και στρατηγικές δημοσίων σχέσεων, Η γαστρονομία στο διαδίκτυο, Κοινωνική δικτύωση και διαδικτυακό μάρκετινγκ, Διάσημοι σεφ και μέσα μαζικής ενημέρωσης, Φαγητό και πολιτιστικός τουρισμός, Γαστρονομικός τουρισμός, Οινικός τουρισμός, Μαθήματα μαγειρικής, Γαστρονομικές εκδρομές και διακοπές υψηλής γαστρονομίας, Η Μεσογειακή Διατροφή ως εργαλείο προώθησης προορισμού, Το ελληνικό πρωινό, Η απόδοση των ξενοδοχειακών εστιατορίων, Τρόφιμα και ποτά στα συνέδρια και τα ταξίδια κινήτρων, Γεύματα .... στον αέρα, Γεύματα.... εν πλω, Βιώσιμα τρόφιμα στον τουρισμό και στη βιομηχανία της φιλοξενίας, Ποιότητα και ασφάλεια στην εστίαση, Υγιεινό catering και το ποιο σημαντικό Συνέργειες για την επιτυχία.
Στις 15 & 16 Φεβ 2012, στο Ledra Marriott (Αθήνα), στο Συνέδριο «Τουρισμός και Γαστρονομία στο Προσκήνιο», δίνεται η δυνατότητα να συναντηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την τοπική ανάπτυξη, παραγωγοί ποιοτικών αγροτικών τροφίμων, μεταποιητές, πολιτιστικοί φορείς και τουριστικοί επιχειρηματίες. Πληροφορίες: 2286024758, http://imic2012.conferences.gr.
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...