Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΗΑΤΤΑ: Επιστολή σε Παπουτσή και Γερουλάνο για τα έκτροπα

Επιστολή στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού και Τουρισμού κ.κ. Χ. Παπουτσή και Π. Γερουλάνο απέστειλε ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), σχετικά με τα έκτροπα της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου, ζητώντας υπεύθυνη απάντηση της πολιτείας, σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό για να αποφευχθούν τα έκτροπα.

«Θα περάσει χρόνος για να αποκατασταθεί η εικόνα αυτή», τονίζει ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Γ. Τελώνης, λέγοντας ότι είναι «ατελείωτες οι αντιδράσεις από το εξωτερικό». «Παρουσιαστήκαμε ανέτοιμοι», υπογραμμίζει και επιρρίπτει ευθύνες στην Πολιτεία για την αδυναμία φύλαξης του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, σημειώνοντας ότι είναι η πολλοστή φορά που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο.


Η επιστολή αναφέρει:

«Κατακλυζόμαστε με μηνύματα από τη διεθνή τουριστική αγορά για τα έκτροπα της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου. Η διεθνής κοινότητα, έγινε για άλλη μια φορά, μάρτυρας, όχι μόνο απαράδεκτων εικόνων από τη βεβήλωση του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης και τις τεράστιες καταστροφές στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και της ολιγωρίας των κρατικών αρχών να αποτρέψουν ανάλογα και μάλιστα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα.

Ολοι εμείς, οι άνθρωποι του τουρισμού αλλά και όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας δικαιούμαστε να έχουμε απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που θέτει η διεθνής και ελληνική κοινή γνώμη:

Ποιος σχεδιασμός και ποια μέτρα είχαν ληφθεί για να αποφύγουμε ανάλογα έκτροπα;

Ειδικότερα:

Αν και ποια μέτρα είχαν ληφθεί ώστε να προφυλαχθεί ο Ιερός βράχος της Ακρόπολης;
Ποιες οδηγίες είχαν δοθεί στο φυλακτικό προσωπικό της Ακρόπολης;
Έγινε έρευνα για τον τρόπο που έγινε η «είσοδος» στον Ιερό Βράχο για τυχόν ευθύνες που προκύπτουν για το προσωπικό φύλαξης;

Υπήρξαν και αν ναι πόσες συλλήψεις όσων εισέβαλαν;

Ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο;

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είχε αντιληφθεί ότι θα γίνονταν για άλλη μια φορά, «αξιοποίηση» μιας ειρηνικής διαδήλωσης από τους γνωστούς - αγνώστους;

Η δυσφήμηση της χώρας μας είναι τεράστια σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη χρονική περίοδο κατά την οποία γίνονται προκρατήσεις για το 2012. Ζητούμε την υπεύθυνη απάντηση και την υπεύθυνη στάση της ελληνικής πολιτείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...