Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Σημαντικές συμφωνίες για τον τουρισμό της Κρήτης από την τουριστική έκθεση στη Μόσχα

Θετικά είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό της Κρήτης που εκπέμπει η κορυφαία διεθνή τουριστική έκθεση στην Ρωσία στην οποία συμμετέχουν από κοινού ως μια δυνατή ομάδα εκπροσώπησης η Περιφέρεια Κρήτης και τουριστικοί φορείς-επιχειρηματίες στου νησιού.

Τα εγκαίνια της έκθεσης που έγιναν σήμερα στην Μόσχα ήταν παρόν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τοπικοί τουριστικοί φορείς εκπρόσωποι της Εκκλησίας καθώς και εκατοντάδες αντιπροσωπείες από ολόκληρο τον κόσμο.

Πρόκειται, όπως έγινε γνωστό για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού στην Ρωσία με την ονομασία «ΜΙΤΤ 2012 Ταξίδια και Τουρισμός» ενώ ακολουθεί άλλη μεγάλη τουριστική έκθεση θεματικού τουρισμού.

«Είναι θετικά τα μηνύματα, οι προοπτικές για αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Κρήτη από την αγορά της Ρωσίας αλλά και από άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, αρκεί –όπως ζήτησαν- να υπάρχει καλό κλίμα, ηρεμία και ασφάλεια. Το νησί μας είναι ασφαλής προορισμός» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος είχε συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών οργανισμών, ενώ μίλησε σε φόρουμ επιχειρηματιών του τουρισμού.

Σημαντικές συμφωνίες για την προβολή της Κρήτης

Παράλληλα με ενέργειες του Περιφερειάρχη ‘κλείστηκε’ μέσω της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ρωσία επίσκεψη στην Κρήτη τηλεοπτικών καναλιών που θα προβάλλουν στο εξωτερικό την ιστορία και τον τουρισμό του νησιού.

Επίσης ‘κλείστηκε’ συμφωνία να διαφημίζεται η Κρήτη επί ένα μήνα στο μετρό της Μόσχας από όπου καθημερινά διακινούνται εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην ομιλία του στο φόρουμ των τουριστικών επιχειρηματιών αλλά και στις συναντήσεις του με ξένες αντιπροσωπείες τους απηύθυνε ‘ανοιχτό κάλεσμα’ στο νησί, προβάλλοντας την ιστορία, τον πολιτισμό τις φυσικές ομορφιές και τα πλεονεκτήματα του, όπως τις άριστες κλιματολογικές συνθήκες, τον ήλιο την θάλασσα κ.α.

«Η γεωγραφική θέση της Κρήτης και η νησιωτικότητα της σε συνάρτηση με τις κλιματολογικές συνθήκες διαμόρφωσαν ένα ευνοϊκό τοπίο για τη γέννηση (πριν από 4 – 5000 χρόνια) του Μινωικού Πολιτισμού. Ένας πολιτισμός φιλειρηνικός σύμφωνα με τον Όμηρο, με πολύ ανεπτυγμένες τέχνες, εμπόριο σε όλη τη Μεσόγειο, πολύ προχωρημένες συνθήκες διαβίωσης και τρόπου παραγωγής και διατροφής αλλά και σε σχέση με τη θέση της γυναίκας», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο φόρουμ των τουριστικών επιχειρηματιών ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Ο ίδιος παράλληλα αναφέρθηκε στην τοπική παράδοση, στα ιστορικά μνημεία, στις κοινές θρησκευτικές παραδόσεις μέσω της Ορθοδοξίας και στην προώθηση του Θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού. Ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τους παραβρισκόμενους στην έκθεση ότι η Κρήτη είναι ασφαλής προορισμός και πρόσθεσε:

«Η Κρήτη εκτός από τις φυσικές και πολιτιστικές ομορφιές και τις 300 και πλέον ημέρες ηλιοφάνειας ετησίως, παρέχει πολλές σύγχρονες ανέσεις και καλύπτει κάθε απαιτητικό επισκέπτη συνδυάζοντας πολλές φορές το σύγχρονο με την αυθεντικότητα και την παράδοση. Το νησί μας διαθέτει σήμερα 160 χιλιάδες περίπου ξενοδοχειακές κλίνες. Το 30% των ξενοδοχειακών κλινών κατηγορίας 5 αστέρων σε επίπεδο Ελλάδας και το 25% των ξενοδοχειακών μονάδων 5 αστέρων βρίσκονται επίσης στην Κρήτη.

Το νησί μας με τα 3 διεθνή αεροδρόμια και τα 6 λιμάνια καθώς και με τους υψηλής αξίας αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους υποδέχεται ετησίως 2.600.000 περίπου τουρίστες ενώ οι κάτοικοί του ανέρχονται στους 630.000 περίπου.

Όμως την Κρήτη είναι δύσκολο να την περιγράψεις. Θα πρέπει πρωτίστως να την βιώσεις. Αυτό σας προκαλώ να αποφασίσετε : Να μας δώσετε την ικανοποίηση να σας συναντήσουμε στην Κρήτη. Στο νησί όπου για πρώτη φορά ακούστηκε σύμφωνα με τη μυθολογία η λέξη ΕΥΡΩΠΗ. Στη μέση της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Σε ένα από τα πιο ασφαλή και ειρηνικά μέρη της Ευρώπης. Σας περιμένουμε». 
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...