Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ίδρυση σχολής επαγγελματικής εκπαίδευσης στον τουριστικό τομέα προωθεί το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο


Αποστολή Ελλήνων στελεχών στη Φρανκφούρτη, διοργανώνουν, αυτό το Σαββατοκύριακο 25- 27 Ιανουαρίου 2013, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Goethe-Institut Athen, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα (DBGR). Οι συμμετέχοντες, θα έχουν την ευκαιρία, στη διάρκεια του προγράμματος επισκέψεων, να γνωρίσουν το σύστημα της διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Γερμανία.

Η αποστολή αυτή διοργανώνεται στο πλαίσιο ενός πιλοτικού έργου για την ίδρυση σχολής διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης στον τομέα τουριστικών επαγγελμάτων στην Ελλάδα.

Σε συζητήσεις με τον υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδος, Ευρ. Στυλιανίδη, και τον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας, Χ. Φούχτελ (απεσταλμένος από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση για την Ελληνογερμανική Συνέλευση), καθώς και με άλλους εκπροσώπους από υπουργεία και συνδέσμους, θα αναλυθούν οι δυνατότητες υιοθέτησης του γερμανικού συστήματος στην Ελλάδα και θα παρουσιαστεί ένα ρεαλιστικό πιλοτικό έργο.

Στις συζητήσεις θα συμμετέχουν επίσης, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Ελλάδας (ΠΟΔΙΞ), ενώ από τον δήμο Αθηναίων θα λάβει μέρος ο αντιδήμαρχος. Στη Φρανκφούρτη θα ταξιδέψουν επίσης διευθυντές επιχειρήσεων που στηρίζουν το πιλοτικό έργο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη σε δύο σχολές επαγγελματικής εκπαίδευσης και σε ένα εκπαιδευτικό ξενοδοχείο, καθώς και παρουσιάσεις από εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων της λειτουργίας μιας σχολής διττής εκπαίδευσης.

"Τη σημαντική πολιτικο-επιμορφωτική διάσταση του ταξιδιού αυτού καταδεικνύουν οι επίσημες δεξιώσεις, προς τιμήν της ελληνικής αποστολής, στην Καγκελαρία του κρατιδίου του Έσσεν και στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Φρανκφούρτης. Την αποστολή θα καλωσορίσει με την Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωσή του και ο Σύλλογος Ελλήνων Ακαδημαϊκών Φρανκφούρτης» όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...