Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Σε τιμή ευκαιρίας θέλει να αγοράσει η Carlton ξενοδοχεία στην Ελλάδα


Επαφές με μεγάλες ελληνικές τράπεζες για την πώληση περιουσιακών στοιχείων έχουν ξεκινήσει εξειδικευμένες στα distress assets εταιρείες. Συγκεκριμένα, η αμερικανική Carlton Group απέκτησε αντιπροσώπευση στην Αθήνα και ανοίγει γραφεία στο Κολωνάκι. Την εταιρεία εκπροσωπεί στην Ελλάδα ο πρώην τραπεζίτης Τάσος Τζαβέλας. 

Το ενδιαφέρον της  επικεντρώνεται στην αγορά κυρίως ξενοδοχειακών μονάδων και εμπορικών κέντρων και δευτερευόντως δανειακών χαρτοφυλακίων.

Κατά πληροφορίες, εκτός από τις τράπεζες από την πλευρά της Carlton έγιναν συναντήσεις και με εκπροσώπους μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω των συσσωρευμένων δανείων.

Η Carlton εδρεύει στη Νέα Υόρκη και ειδικεύεται σε αναδιαρθρώσεις χρεών, συγκέντρωση κεφαλαίων, ανακεφαλαιοποιήσεις εταιριών κλπ. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσεις συνολικά τέτοιες συναλλαγές ύψους 100 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 40 δισ. έγιναν μετά την χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

Η στόχευση της Carlton στην Ελλάδα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, φαίνεται να είναι στον τομέα του τουρισμού και του real estate...

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...