Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Καρφώνει Καραχάλιο ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ Κώστας Βασιλάκος


Τον Νίκο Καραχάλιο «δείχνει» στην απολογία του ο προφυλακισμένος πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ, Κώστας Βασιλάκος, ενώ οι συνεργοί του καταθέτουν ότι τους είχε πει πως ο πρώην γενικός γραμματέας ήταν ενήμερος για το «κόλπο» με την πλαστογραφημένη επιταγή.

Συγκεκριμένα, στις καταθέσεις τους τα μέλη του κυκλώματος και ο φερόμενος ως ιθύνων νους του, Κώστας Βασιλάκος, προσπαθούν να εμπλέξουν τον πρώην γενικό γραμματέα του ΕΟΤ στην υπόθεση της επιταγής των 147.600 ευρώ που επιχείρησαν να εισπράξουν. Κι αυτό παρότι η γραφολογική εξέταση έδειξε ότι η υπογραφή του κ.Καραχάλιου στη επίμαχη επιταγή δεν είναι γνήσια αλλά πλαστή!

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», ο ειδικός σύμβουλος του κ.Καραχάλιου, Κώστας Βασιλάκος καρφώνει στην απολογία του τον προϊστάμενό του, ενώ οι συνεργοί του φέρονται να καταθέτουν ότι ο Βασιλάκος τους διαβεβαίωνε ότι θα έχουν την κάλυψη του Καραχάλιου.

Για το πως βρέθηκε το μπλοκ με τις επιταγές στα χέρια του ο κ.Βασιλάκος θολώνει τα νερά, και εμπλέκει εμμέσως τον Καραχάλιο μιλώντας για νόμιμες διαδικασίες. Όπως καταθέτει: «Εγώ δεν είχα εκτελεστικές αρμοδιότητες. Οργανικά δεν μπορούσα να δώσω εντολές. Μετά την έκθεση ελέγχου του ΣΟΛ...κλήθηκα από τον γενικό γραμματέα να παρουσιάσω τα ευρήματα της έκθεσης. Ένα από τα ευρήματα, ήταν η μη τήρηση μητρώου επιταγών και η εξολογιστική τήρηση τραπεζικών λογαριασμών. Μετά την ενημέρωση ζήτησα μέσω του Καράμπελα (διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών του ΕΟΤ) το μπλοκ των επιταγών. Δεν τηρήθηκε πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής των μπλοκ ούτε των φύλλων κάθε μπλοκ. Μια επιταγή ύψους 150.000 ευρώ δεν είναι δυνατόν ποτέ να πληρωθεί αν δεν έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες, ακόμη κι αν είχε την υπογραφή του Καραχάλιου, ανεξάρτητα του αν είναι έγκυρη ή όχι»

Αντίστοιχα ο συνεργός του Βασιλάκου, Δημήτρης Μυλωνάς (είναι ο ενδιάμεσος που έκοψε τα εικονικά τιμολόγια ως δικαιολογητικά για την επιταγή) κατέθεσε ότι ο πρώην ειδικός σύμβουλος τον διαβεβαίωνε ότι «γνώστης του όλου θέματος είναι και ο πολιτικός του προϊστάμενος κ.Καραχάλιος, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, ο οποίος υπέγραψε την επιταγή ως εκδότης» και έφτανε στο σημείο να του λέει ότι «θα τακτοποιούσε το θέμα και ότι ήταν ενήμερη η υπουργός».

Αντίστοιχη είναι η κατάθεση ενός μάρτυρα, αστυφύλακα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που ισχυρίζεται ότι ο Βασιλάκος «για να γίνει το κόλπο καθησύχαζε τους εμπλεκομένους ότι "δεν πρόκειται να πάθουν τίποτε διότι στο κόλπο ήταν και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, ο οποίος μέσω των ανώτατων γνωριμιών του που έφταναν μέχρι και την υπουργό Τουρισμού, θα τους προστατέψει"». Μάλιστα, ο ίδιος μάρτυρας αναφέρει ότι μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο ο Βασιλάκος τηλεφώνησε στον Μυλωνά και του είπε ότι θα συναντούσε τον Καραχάλιο «για να διευθετήσουν το ζήτημα».

Κάρφωνε τον Καραχάλιο στον αντικαταστάτη του!

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια εφημερίδα αναφέρεται και σε «απόρρητο email» που υποτίθεται πως έστειλε ο Βασιλάκος στον νέο γενικό γραμματέα Πάνο Λειβαδά (που είχε αντικαταστήσει τον Καραχάλιο) στις 23 Δεκεμβρίου, δηλαδή δύο μέρες αφότου η σπείρα είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να εξαργυρώσει την επιταγή των 147.600. Σε αυτό το email, σύμφωνα με την «Δημοκρατία», ο Βασιλάκος λέει στον νέο προϊστάμενό του ότι οι επιταγές ήρθαν στον ίδιο με εντολή Καραχάλιου, ότι την στρογγυλή σφραγίδα που υπάρχει στην επιταγή δεν την έχει ο ίδιος αλλά είναι στο γραφείο του Καραχάλιου και καταλήγει: «Σας προτείνω να απευθυνθείτε σε εκείνον που έχει θέσει την υπογραφή του στην επίμαχη επιταγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...