Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Δυνατότητα αναβάθμισης των ξενοδοχειακών μονάδων ενός αστέρος


Ζητά με παρέμβασή του ο Λευτέρης Αυγενάκης


Την δυνατότητα αναβάθμισης των ξενοδοχειακών μονάδων ενός αστέρος, η οποία θα βοηθήσει στη συνολική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς  τους Υπουργούς Τουρισμού και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ο  Βουλευτής Ηρακλείου αναφέρει στο έγγραφό του προς τους Υπουργούς  ότι: «με το Π.Δ. 43/2002 όπως τροποποιήθηκε με την Α.Π. 12403/25-07-2007, τα καταλύματα κατηγορίας Β΄, υποχρεώθηκαν να ανακαταταγούν σε κατηγορία αστέρων, με αποτέλεσμα να καταταγούν από τον ΕΟΤ  σε κατηγορία ενός αστέρος, παρόλο που το Π.Δ.43/2002 ανέφερε ότι κατατάσσονται σε κατηγορία τριών αστέρων».

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης υπογραμμίζει στην παρέμβασή του ότι: «ως σήμερα, οι  ξενοδοχειακές αυτές μονάδες παραμένουν εγκλωβισμένες γιατί δεν μπορούν να αναβαθμίσουν το προϊόν τους διότι, ότι αναβάθμιση και να πραγματοποιηθεί στις υπηρεσίες και στους χώρους, η κατάταξη θα παραμείνει ενός αστέρος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί αυτή η κατηγορία να πωληθεί εύκολα στον πελάτη, καθώς θεωρείται υποβαθμισμένη».

Επιπροσθέτως, πρέπει να επισημανθεί ότι στα προγράμματα επιδότησης αναβάθμισης των ξενοδοχειακών μονάδων, υπάρχουν περιορισμοί, οι οποίοι προϋποθέτουν την αναβάθμιση κατηγορίας, με αποτέλεσμα τα ξενοδοχεία να είναι αποκλεισμένα από τα προγράμματα αυτά.

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής επισημαίνει την αναγκαιότητα για αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που υπάρχει σήμερα για την αναβάθμιση ξενοδοχειακών μονάδων και όπως αναφέρει: «σε συνδυασμό με τον Ν. 4014/2012 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, θα μπορούσε να δοθεί σημαντικό κίνητρο αναβάθμισης σε αυτήν την κατηγορία ξενοδοχειακών μονάδων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...