Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

H easyJet δοκιμάζει την νέα τεχνολογία Zonal Drying™ που βοηθάει στη μείωση του βάρους του αεροσκάφους

Η easyJet, το No.1 δίκτυο αερομεταφορών στην Ευρώπη ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη δωδεκάμηνων δοκιμών της καινοτόμο τεχνολογίας Zonal Dryer, που μειώνει σημαντικά το βάρος των αεροσκαφών.

Η εταιρία κάνει εγκατάσταση του συστήματος CTT της Σουηδικής τεχνολογίας Zonal Drying που ζυγίζει λιγότερο από 30 κιλά σε 4 αεροσκάφη της τύπου A320, όπου θα τοποθετηθεί πάνω από τα ντουλάπια που μπαίνουν οι αποσκευές, ώστε να μειώσει το βάρος – αύξηση υγρασίας κατά 250 κιλά ανά πτήση. Δηλαδή, τα κιλά αυτά ισοδυναμούν με το βάρος 12 χειροαποσκευών. Επίσης, υπάρχει το πρόσθετο όφελος της βελτίωσης της ποιότητας του αέρα μέσα στην καμπίνα των επιβατών.

Η easyJet ήδη λειτουργεί μία από τους πιο καθαρούς, νεότερους και πιο fuel-efficient στόλους της βιομηχανίας και η έναρξη αυτής της δοκιμασίας αποδεικνύει περαιτέρω τη δέσμευση της εταιρίας να ελαχιστοποίηση του στόλου την περιβαλλοντική ρύπανση.

Ήδη ένας επιβάτης ταξιδεύοντας με την easyJet, είναι υπεύθυνος για 22% λιγότερες εκπομπές CO2, σε σύγκριση με έναν επιβάτη μιας κλασικής αερογραμμής, όταν και οι δύο διανύουν την ίδια διαδρομή με ίδιου τύπου αεροσκάφος.

Tο σύστημα Zonal Drying αποτελείται από έναν ανεμιστήρα, θερμαντήρα και έναν απορροφητή  υγρασίας, silica με ενσωματωμένο rotor, κατασκευασμένο από ελαφριές ίνες που θα βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα μέσα στο αεροσκάφος, καθώς και θα μειώσει της
κατακράτησης νερού, διοχετεύοντας τον ξηρό αέρα στο σημείο πάνω από τα ντουλάπια των αποσκευών.

Λαμβάνοντας υπόψην ότι ο βασικός παράγοντας που επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των αεροσκαφών και τη χρήση καυσίμων είναι το βάρος, τότε με την χρήση του Zonal Drying συστήματος, θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση του κόστους των καυσίμων ετησίως κατά £ 1.2 δισεκατομμύρια.

Ο καπετάνιος Chris Foster, της easyJet ο Flight Operations Manager δήλωσε:

“Τα καύσιμα είναι ένα βασικό σημείο εστίασης για την easyJet και αυτό είναι ένα από μια σειρά από πρωτοβουλίες που εφαρμόζουμε σαν εταιρία, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν γίνετε περιβαλλοντικά υπεύθυνη. Υπάρχει η δυνατότητα να εξοικονομήσει 4,5 εκατομμύρια κιλά καυσίμων το χρόνο, απλά χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Zonal Dryer. Είμαστε σίγουροι ότι θα δούμε σημαντικά και θετικά αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση της δοκιμής/ δοκιμασίας.

Με την προϋπόθεση ότι οι δοκιμές αυτές είναι επιτυχής, η easyJet θα επιδιώξει να εγκαταστήσει το σύστημα Zonal Dryer σε όλο και περισσότερα αεροσκάφη του στόλου της, με στόχο το καινοτόμο σύστημα αυτό, να τοποθετηθεί σε όλα τα αεροσκάφη της εταιρίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...