Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Τέσσερα νέα προγράμματα, ύψους 107 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη του τουρισμού

Τέσσερα νέα προγράμματα για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, συνολικού προϋπολογισμού 107 εκατ. ευρώ είναι υπό εξέλιξη, ενώ παράλληλα αξιολογούνται και προγραμματίζονται περισσότερα από 50 έργα σε διάφορες κατηγορίες συνολικού προϋπολογισμού περίπου 134 εκατ. ευρώ.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ.Νικητιάδης μιλώντας σε γεύμα εργασίας που οργάνωσε η South East Group, χορηγός της 11ης Prodexpo, με θέμα την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μέσω της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

Ο Γ.Νικητιάδης ανέφερε ότι τα δυο πρώτα προγράμματα, για τον «Πράσινο Τουρισμό» και τον «Εναλλακτικό Τουρισμό», προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ και 28 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, έχουν ήδη δρομολογηθεί, ενώ τα δυο άλλα («Εκσυγχρονίζομαι στον Τουρισμό» προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ και «Συνεργάζομαι - Καινοτομώ στον Τουρισμό» προϋπολογισμού 22 εκατ. ευρώ) θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού αναφερόμενος στα έργα που προγραμματίζονται και βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης σημείωσε ότι 22 έργα προϋπολογισμού 36 εκατ. ευρώ αφορούν στην «Αξιοποίηση πόλων τουριστικής ανάπτυξης», 17 έργα προϋπολογισμού 13,5 εκατ. ευρώ για «Διαδρομές - Μονοπάτια», 9 έργα προϋπολογισμού 35,5 εκατ. ευρώ για «Τουριστικούς Λιμένες», 4 έργα προϋπολογισμού 26,5 εκατ. ευρώ για «Μουσεία» και 5 έργα προϋπολογισμού 22 εκατ. ευρώ για την «Αξιοποίηση Δημόσιων Τουριστικών Ακινήτων».

Αυτές οι δράσεις και τα έργα διαχέονται σε όλη την χώρα και θα ενισχύσουν όχι μόνο τις τοπικές οικονομίες και την απασχόληση, ήδη από την κατασκευή τους, αλλά θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση και θα δημιουργήσουν επιπλέον θέσεις εργασίας στη μετέπειτα λειτουργία τους, όπως υπογράμμισε ο κ. Νικητιάδης.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού αναφέρθηκε στην αλλαγή στρατηγικής στον Τουρισμό και στο νέο πρόγραμμα προβολής, που ξεκινάει τον Νοέμβριο στο διαδίκτυο ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη νέα πρωτοποριακή συμμετοχική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο, το γνωστό «YOU IN GREECE».

Μορφές Τουρισμού, όπως ο συνεδριακός, ο θρησκευτικός, ο θαλάσσιος, ο αγροτουρισμός, ο καταδυτικός, ο αθλητικός, ο περιηγητικός, γίνεται προσπάθεια να αναδειχθούν, να προβληθούν και να υποστηριχθούν με το κατάλληλο νομικό πλαίσιο, τόνισε ο κ. Νικητιάδης, σημειώνοντας ότι για τον σκοπό αυτό αναπτύσσεται στενή συνεργασία με όλους τους φορείς του τουριστικού κλάδου.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε, στη νέα προσπάθεια που γίνεται με τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους, να συμπεριλάβουν στα δρομολόγια τους νέους προορισμούς και στις προσπάθειες απλοποίησης των διαδικασιών έκδοσης visa από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, στο πλαίσιο της οποίας είχαμε φέτος μία θεαματική αύξηση στις αφίξεις 57% από Ρωσία και 126% από Ουκρανία.

Ο κ. Νικητιάδης, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και της οικονομίας γενικότερα, απευθύνοντας κάλεσμα ενδυνάμωσης της συστράτευσης μεταξύ πολιτείας, των φορέων του τουρισμού και των επιχειρηματιών, μέσα από διαρκή και γόνιμο διάλογο, για την μεγιστοποίηση των ωφελειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...