Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Καλώς ήρθε το (αυστραλιανό) δολάριο...

Καλώς ήρθε το (αυστραλιανό) δολάριο... Κόντρα στις προβλέψεις, εντυπωσιακή αύξηση παρουσίασε, κατά το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους, η τουριστική κίνηση από την Αυστραλία προς την Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις που έκανε η επικεφαλής του ΕΟΤ στην Αυστραλία, Χριστίνα Καλογερά, στην ελληνική εκπομπή της ραδιοφωνίας της «SBS», στηριζόμενη σε στοιχεία της Αυστραλιανής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι επισκέψεις από την Αυστραλία προς την Ελλάδα, κατά το πρώτο επτάμηνο του 2010, αυξήθηκαν 15%, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Η κα Καλογερά ανέφερε πως, κατά τις εκτιμήσεις των Αυστραλών, το 2011 η επιβατική κίνηση προς την Ευρώπη θα παρουσιάσει αύξηση 4% κι αυτό, όπως επισήμανε, σημαίνει "αύξηση και προς την Ελλάδα". Εξάλλου σημείωσε πως "η Ελλάδα προσφέρει πολλές μορφές τουρισμού όλο το χρόνο και για όλους".

Η ίδια απέδωσε την αύξηση της κίνησης προς την Ελλάδα στην υψηλή ισοτιμία του αυστραλιανού νομίσματος και στη διάθεση πολλών αεροπορικών θέσεων, ενώ αναφέρθηκε και στη συμβολή της ομογένειας. Σύμφωνα με την Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία, λόγω της υψηλής αξίας του αυστραλιανού δολαρίου (ξεπέρασε τα 98 σεντ έναντι του αμερικανικού), τον περασμένο Αύγουστο 600.000 Αυστραλοί επισκέφθηκαν το εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω του ανταγωνισμού πολλών εταιριών, που τα τελευταία χρόνια συνδέουν αεροπορικά την Αυστραλία με την Ελλάδα, οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται κάποιους μήνες σε χαμηλά επίπεδα.

Οι αναχωρήσεις σημείωσαν αύξηση 24% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2009, ενώ οι αφίξεις μειώθηκαν 10%. SKAI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...