Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Τουριστική προβολή με επίκεντρο τον Όλυμπο

Ένα ζήτημα που αφορά στην περαιτέρω τουριστική αξιοποίηση του Ολύμπου συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Δήμου-Ολύμπου μεταξύ του προέδρου της ομοσπονδίας ενοικιαζομένων δωματίων και προέδρου της ένωσης ξενοδόχων Παραλίας κ. Βεϊδαμενίδη και του δημάρχου κ. Παπαθανασίου...

Ο κ. ΒΕΪΔΑΜΕΝΙΔΗΣ

Όπως ανέφερε ο κ. Βεϊδαμενίδης, είναι πολύ σημαντική η προβολή και διαφήμιση του νομού διατηρώντας το όνομα «Olympus Riviera» με το οποίο έγινε γνωστή η Πιερία στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού. Και συμπλήρωσε ότι ο Όλυμπος μπορεί να είναι πραγματικά ένα σημείο αναφοράς όλου του νομού, επειδή πρόκειται για ένα βουνό γνωστό σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ενοικιαζομένων δωματίων και πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Παραλίας αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα, όπως η συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις, η αξιοποίηση των λιμανιών και η θαλάσσια σύνδεση της Πιερίας με τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και τις Σποράδες, οι ραντισμοί για τα κουνούπια, η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Νότιας Πιερίας.

Αναφέρθηκε επίσης στην εξασφάλιση γαλάζιων σημαιών, στην ύπαρξη πολλών διοδίων εντός και πέριξ της Πιερίας, στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στην καθαριότητα και στη σήμανση, στους αλλοδαπούς κυρίως πλανόδιους μικροπωλητές που προκαλούν προβλήματα στις παραλίες, στο κάμπινγκ της Σκοτίνας και ευρύτερα στις παραχωρήσεις εκτάσεων κλπ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Παπαθανασίου αφού ευχαρίστησε τον κ. Βεϊδαμενίδη για τη συνάντηση, δήλωσε ότι ο νέος δήμος επιθυμεί τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, ιδιαίτερα δε σε τουριστικά θέματα.

Έθιξε το ζήτημα της στοχευμένης προβολής του δήμου και ευρύτερα του νομού με επίκεντρο τον Όλυμπο, μίλησε για προστασία του περιβάλλοντος και για ανάδειξη μιας εικόνας ελκυστικής για την περιοχή.

Τόνισε δε ότι με στρατηγική και συντονισμένες δράσεις μπορεί να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα από το εσωτερικό και το εξωτερικό και να επέλθει οικονομική τόνωση που τόσο πολύ την έχουν ανάγκη οι τουριστικοί επιχειρηματίες και οι κάτοικοι παραλιακών περιοχών, το εισόδημα των οποίων προέρχεται καθαρά από τον τουρισμό, αλλά και ευρύτερα η Πιερία.
http://www.topeiraxtiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...