Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον τουρισμό

Στην Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του Ελληνικού Τουρισμού και άλλες διατάξεις».

Με το νομοσχέδιο ορίζεται ως οργανωμένος υποδοχέας τουριστικών δραστηριοτήτων η περιοχή που αναπτύσσεται βάσει ενιαίου σχεδιασμού, προκειμένου να λειτουργήσει κατά κύρια χρήση ως οργανωμένος χώρος ανάπτυξης δραστηριοτήτων τουρισμού-αναψυχής και άλλων συνοδευτικών του τουρισμού δραστηριοτήτων.

Μεταξύ άλλων, τροποποιείται και συμπληρώνεται το άρθρο 29 αναφορικά με τις Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης και προβλέπεται η δυνατότητα χρήσης καζίνου και κατοικίας και σύστασης οριζόντιων διηρημένων ιδιοκτησιών επί των τουριστικών εγκαταστάσεων υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις.

Παράλληλα, επανακαθορίζονται η διαδικασία και οι προϋποθέσεις λειτουργικής τακτοποίησης υφιστάμενων και εν λειτουργία λιμένων, οι οποίοι δεν έχουν λάβει άδεια λειτουργίας μέχρι 31.12.2013 και τροποποιείται το άρθρο 31 του Ν. 2160/1993 σχετικά με τη δημιουργία μαρίνων.

Επίσης, μεταφέρεται από τον ΕΟΤ στο υπουργείο Τουρισμού η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων, υπαγόμενη εφεξής στην αρμοδιότητα του υπουργού Τουρισμού.

Η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων μεταφέρεται από τον ΕΟΤ στο υπουργείο Τουρισμού στο οποίο ιδρύεται Διεύθυνση Τουριστικής Εκπαίδευσης και Παρατηρητήριο Τουρισμού. Επίσης επιτρέπεται για τουριστικούς σκοπούς η μακροχρόνια μίσθωση (μέχρι 99 έτη) των ακινήτων των ιδρυμάτων που συστήνονται από εκκλησιαστικά ιδρύματα, Ιερές Μονές, Μητροπόλεις και ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...