Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Thomas Cook: Η Ελλάδα θα είναι ο «νικητής» της τουριστικής σεζόν


Την πεποίθησή του ότι ο ελληνικός τουρισμός βιώνει φέτος μια «αναγέννηση» και ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τις μεγαλύτερες δυσκολίες, τουλάχιστον στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος, όπως λέει, αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα-τρίτο του ελληνικού ΑΕΠ, διατυπώνει... ο ελληνικής καταγωγής γενικός διευθυντής του μεγάλου αυστριακού τουριστικού ομίλου Thomas Cook (Neckermann), Ιωάννης Αφουκατούδης, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.
Όπως αναφέρει, από άποψη ποσοστών αύξησης, η Ελλάδα θα είναι ο «νικητής» της σεζόν, ενώ αυτό που θα πρέπει να κάνει πρωτίστως ένας υπουργός Τουρισμού στην Ελλάδα είναι να φροντίσει για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και, αντί να υπόσχεται πολλά, να αποσαφηνίσει τι είναι εφικτό να γίνει και τι όχι.

Συμπληρώνει, δε, πως εκείνο που θα πρέπει να βελτιωθεί είναι οι υποδομές, για παράδειγμα τα αεροδρόμια και η παροχή υπηρεσιών σε αυτά, τα τέλη που ζητούνται να πληρωθούν από τις αεροπορικές εταιρείες, όπως επίσης η κατηγοριοποίηση των ξενοδοχείων και η πιστοποίηση των καταλυμάτων, καθώς υπάρχουν «μαύρα πρόβατα» που μερικές φορές επισκιάζουν το βίωμα μιας καλής παραθέρισης.

Ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής, εδώ και τρία χρόνια, του αυστριακού τουριστικού ομίλου, επισημαίνει πως τα τελευταία χρόνια ήταν και άλλες χώρες που επωφελήθηκαν από την ελληνική κρίση και όχι μόνον η Τουρκία, η οποία και φέτος παρουσιάζει πολύ καλά αποτελέσματα καθώς οι Αυστριακοί έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτή τη χώρα, που το περασμένο καλοκαίρι είχε βρεθεί για τον όμιλο Thomas Cook στη δεύτερη θέση, ενώ φέτος για τη δεύτερη θέση θα ανταγωνιστούν Ελλάδα και Τουρκία, με την έκβαση να μένει ανοικτή.

Ο ίδιος σημειώνει πως μέχρι τώρα δεν επηρεάστηκε αρνητικά ο τουρισμός στην Τουρκία από τα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις, δεν υπάρχουν αιτήματα για αλλαγές προορισμών ή ακυρώσεις, ενώ το επιτελείο κρίσεων του Thomas Cook στη Φρανκφούρτη παρακολουθεί επακριβώς τις καταστάσεις που διαμορφώνονται στις διάφορες χώρες και μέσα από τις επαφές με τα κατά τόπους πρόσωπα εμπιστοσύνης γίνεται η εκτίμηση της κατάστασης, είτε πρόκειται για την Κωνσταντινούπολη είτε για τα νησιά Φίτζι.

Κατά την εκτίμησή του, η κατάσταση στην Τουρκία θα παραμείνει ήρεμη, καθώς οι Τούρκοι γνωρίζουν πόσο σημαντικός είναι για αυτούς ο τομέας του τουρισμού, ο οποίος συμβάλλει ένα 30% στο ΑΕΠ της χώρας.
imerisia.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...