Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

«Ψηφίζουν» Ελλάδα οι Αυστριακοί - Ξεπερνά το 20% η αύξηση των κρατήσεων

Οι σταθερές τιμές και η θερμή φιλοξενία των Ελλήνων οι παράγοντες που παρακινούν τους Αυστριακούς να επισκεφτούν και φέτος τη χώρα μας

Ο νούμερο ένα προορισμός των Αυστριακών για το φετινό καλοκαίρι παραμένει η Ελλάδα, με τις κρατήσεις να παρουσιάζουν αύξηση ακόμη και κατά 20% σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με δημοσιεύματα αυστριακών εφημερίδων.

Όπως αναφέρει η μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα, «Κρόνεν Τσάιτουνγκ», σε δημοσίευμά της με τίτλο «Η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη θέση για διακοπές», παρά τις οικονομικές αναταράξεις, η Ελλάδα παραμένει για τους Αυστριακούς «το απόλυτο νούμερο ένα», ως τουριστικός προορισμός με αεροπλάνο.

Χαρακτηριστικό είναι και το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» με τίτλο, «Τάσεις στις διακοπές-Η Ελλάδα σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση», στο οποίο υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα, ένας από τους πλέον αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Αυστριακών με αεροπλάνο, παρουσιάζει εφέτος το καλοκαίρι κατακόρυφη άνοδο και έπειτα από μια σημαντική πτώση των διανυκτερεύσεων μέσα στο 2011 και 2012.

Τουριστικοί πράκτορες της Αυστρίας κάνουν λόγο για αύξηση των κρατήσεων προς ελληνικούς προορισμούς της τάξης του 20% και πάνω.

Επισημαίνεται ακόμη πως η Ελλάδα με τα 3.054 νησιά της, βρίσκεται φέτος στην κορυφή των προορισμών όχι μόνο για όσους ταξιδεύουν ιδιωτικά, αλλά και εκείνων που έχουν κάνει κρατήσεις μέσω ταξιδιωτικών γραφείων τις τελευταίες εβδομάδες.

«Τα δύο τελευταία χρόνια εξαιτίας της κρίσης και των επιπτώσεών της η Ελλάδα είχε χάσει πολλούς τουρίστες, που προτίμησαν άλλους μεσογειακούς προορισμούς, το 2013 ο αριθμός των κρατήσεων για την Ελλάδα αυξήθηκε σημαντικά λόγω των σταθερών τιμών, την ακόμα πιο θερμή φιλοξενία των Ελλήνων και τις εμπειρίες όσων ταξίδεψαν πέρυσι», δηλώνει στην εφημερίδα ο επικεφαλής του ομίλου TUI, Γιόζεφ Πέτερλαιτνερ.

Χαρακτηριστικός είναι και ο τίτλος «Οι Αυστριακοί μεταβαίνουν μαζικά στην Ελλάδα», με τον οποίο κυκλοφορεί η εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουνγκ», η οποία παρουσιάζει τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για τις προτιμήσεις των Αυστριακών υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση με το 12% των ερωτηθέντων να δηλώνουν πως προτίθενται να επισκεφθούν φέτος τη χώρα μας.

«Σαφή νικητή» του εφετινού καλοκαιριού, χαρακτηρίζει την Ελλάδα, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο επικεφαλής πωλήσεων του ταξιδιωτικού οργανισμού Gulet, που ανήκει στον όμιλο TUI, Ράινχαρντ Γκρούμπχοφερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...