Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Μυτιλήνη: Σύσκεψη για τον τουρισμό υπό τον Π. Γερουλάνο

Aerial view of Mytilene in the island of Lesbo...Image via WikipediaΠαρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη, έδρα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, σύσκεψη με θέμα τον τουρισμό.
Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο κ. Γερουλάνος, στόχος του Υπουργείου είναι να υπάρχει συντονισμός στις πολιτικές για τον τουρισμό και να αποκεντρωθούν τα εργαλεία για την ανάπτυξη του. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί ο κατακερματισμός της φωνής της Ελλάδας και το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού που θα δημιουργηθεί είναι λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εθεσε παράλληλα προς διαβούλευση στις τοπικές κοινωνίες, περιουσιακά στοιχεία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης όπως παραλίες στη Λέσβο και στη Χίο, που παλιότερα διαχειρίζονταν ο ΕΟΤ τουριστικά ακίνητα στη Χίο και στη Σάμο ακόμα και μια βραχονησίδα στην Πέτρα της Λέσβου. Το προτεινόμενο πακέτο, σημείωσε, αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για τις τοπικές κοινωνίες να συζητήσουν το τι μπορούν να κάνουν αυτήν την περιουσία σε όφελος της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής τους.
Σύμφωνα με τον υπουργό το βόρειο Αιγαίο μπορεί να προσελκύσει υψηλής οικονομικής δύναμης επισκέπτες αρκεί, όπως είπε, να υπάρξει σχεδιασμός όσον αφορά στο τι τουρίστες μπορεί να δεχθεί, ποιοι και από πού είναι αυτοί.
Αναφορικά με τις μαρίνες είπε πως θα υπάρξει σχεδιασμός της λειτουργίας τους, ενώ υπογράμμιοσε την ανάγκη να ανοίξει η Ελλάδα σε επισκέπτες από την Τουρκία μέσω της κατάργησης της ανάγκης θεώρησης, για μικρού χρονικού διαστήματος διακοπές Τούρκων πολιτών που κατέχουν μπλε διαβατήρια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...