Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

"Ο ελληνικός τουρισμός δεν τυγχάνει της παραμικρής προβολής"

Μειώνονται οι ελπίδες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας από τη στιγμή που η κυβέρνηση αδυνατεί να κατανοήσει το ρόλο του τουρισμού σε αυτή την προσπάθεια, σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα μια απόδειξη γι' αυτό αποτελεί η πρόσφατη άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να εγκρίνει πιστώσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ για να χρησιμοποιηθούν από τον ΕΟΤ στην αποπληρωμή του χρέους προς τα ΜΜΕ (40 εκατ. ευρώ) και στην προβολή του ελληνικού τουρισμού (10 εκατ. ευρώ).

Η απόφαση αυτή έχει ως αποτέλεσμα ο ελληνικός τουρισμός και η Ελλάδα γενικότερα, σύμφωνα με το ΣΕΤΕ, να μην τυγχάνουν της παραμικρής προβολής, μειώνοντας έτσι τις όποιες δυνατότητες-πιθανότητες για αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας.

Έτσι, μένουν ανεκμετάλλευτες και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη διεθνή τουριστική αγορά, λόγω και των προβλημάτων σε άλλους Μεσογειακούς προορισμούς.

Η έλλειψη ενδιαφέροντος για την προβολή του ελληνικού τουρισμού επιβεβαιώνεται ακόμα από το γεγονός ότι, το τμήμα των εσόδων από τα καζίνο της Πάρνηθας και της Κέρκυρας που βάσει του Ν.2919 (ΦΕΚ 128, 25.06.01) προορίζεται αποκλειστικά για τη διαφήμιση του ελληνικού τουρισμού, χρησιμοποιείται για την κάλυψη άλλων, άσχετων με τον τουρισμό, αναγκών, τονίζει ο ΣΕΤΕ.

Επιπλέον, η αφαίρεση της οργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων από τη χώρα μας, εξοικονομεί από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού περίπου 80 εκατ. ευρώ, μέρος των οποίων θα μπορούσε να δοθεί για την τουριστική προβολή στην τριετία 2011 - 2013.

Ο ΣΕΤΕ τέλος καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη θέση της στα θέματα του τουρισμού, υπενθυμίζοντάς της για ακόμα μια φορά, ότι τόσο η Τρόικα, όσο και οι αγορές, θεωρούν τον τουρισμό από τους βασικότερους παράγοντες στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...