Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Να γίνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πόλος έλξης πολιτισμού και τουρισμού


Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους των Ενώσεων Ξενοδόχων και Ταξιδιωτικών Τουριστικών πρακτόρων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είχε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού - Πολιτισμού της Περιφέρειας Κώστας Παπακοσμάς.
Ο υφυπουργός αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που υπάρχουν για να αναπτυχθεί τουρισμός στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με έμφαση στην ανάπτυξη όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και κυρίως αγροτουρισμού. Επίσης έκανε λόγο και για συνεδριακό, θηραματικό, περιηγητικό και πολιτιστικό τουρισμό.
Από την μεριά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης, τόνισε πως είναι μεγάλη τιμή η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Περιφέρεια και πως μ’ αυτήν δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιηθούν παράλληλες συσκέψεις, για να τεθούν θέματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.
«Δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό για πολιτισμό και τουρισμό χωρίς συγκεκριμένα βήματα, χωρίς συγκεκριμένους στόχους. Η συνδρομή τουλάχιστον της πολιτείας ώστε να δούμε πως διαμορφώνεται το νέο πλαίσιο ανάπτυξης στο όποιο πρέπει να κινηθούμε ως περιοχή, είναι αυτονόητη», ανέφερε ο κ. Δαμιανίδης για να συμπληρώσει «θέσαμε κάποια ζητήματα στον υφυπουργό για να δημιουργήσουμε από κοινού ευκαιρίες ώστε να βγουν στην επιφάνεια όλα εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν την περιοχή πόλο έλξης πολιτισμού και τουρισμού. Μας απασχολεί η λειτουργία του Συνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου, το οποίο είναι ένα σημαντικό εργαλείο που πρέπει να αξιοποιήσουμε, η ανάδειξη και η αξιοποίηση του κάμπινγκ του Φαναρίου, των πολλών αρχαιολογικών μας χώρων, η προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού», κατέληξε ο κ. Δαμιανίδης.
piazzzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...