Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ενισχύεται ο ελληνικός τουρισμός

Τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας για την προώθηση των θεμάτων του τουρισμού αποφάσισαν στη σημερινή τους συνάντηση οι υπουργοί Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας και Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνος.

Και οι δύο υπουργοί υπογράμμισαν τη σημασία της συνεργασίας των δύο υπουργείων για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού και την αύξηση των αφίξεων τουριστών.
Στόχος του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού είναι να αυξηθούν φέτος οι αφίξεις αλλοδαπών τουριστών στην Ελλάδα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να είναι εύκολη η πρόσβαση στη χώρα μας, με γρήγορη έγκριση θεωρήσεων (βίζα), αλλά και με απευθείας αεροπορικές γραμμές.
«Όπου έχουμε καταφέρει να προωθήσουμε θέματα θεωρήσεων, έχουμε δει θεαματικές αλλαγές στις αφίξεις στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Γερουλάνος, επικαλούμενος το παράδειγμα της Ρωσίας, από όπου είχαμε αύξηση που ξεπερνούσε το 50%.
Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη διεύρυνσης των αγορών από τις οποίες η χώρα μας δέχεται επισκέπτες.
«Υπήρχε ένας υπέρμετρος εθισμός σε συγκεκριμένες αγορές και αυτή τη στιγμή οι ανερχόμενες αγορές είναι πολύ διαφορετικές», σημείωσε, τονίζοντας ότι η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Ουκρανία είναι αγορές, τις οποίες πρέπει να παρακολουθούμε, «διότι από εκεί έρχεται η μεγάλη αύξηση του τουρισμού».
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...