Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Η Θεσσαλονίκη στο Τέλ Αβίβ


Η επιβεβαίωση ότι η Θεσσαλονίκη είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους Ισραηλινούς ήρθε από τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «International Mediterranean Tourism Market 2014» του Τελ Αβίβ.


Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η οποία συμμετείχε για τέταρτη συνεχή χρονιά στην ΙΜΤΜ, επέστρεψε με την εκτίμηση πως θα υπάρξει άνοδος του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ.

Το διήμερο 11 - 12 Φεβρουαρίου 2014 το σταντ της ΕΞΘ στο περίπτερο του ΕΟΤ έγινε πόλος έλξης για εμπορικούς επισκέπτες και κοινό, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων στην παράλληλη εκδήλωση για την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης ως ελκυστικού προορισμού που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του εκθεσιακού κέντρου.

«Είναι η Θεσσαλονίκη κατάλληλος τουριστικός προορισμός για οικογένειες;», ήταν μία από τις πολλές ερωτήσεις που δέχθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού και Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Τσαμασλής, ο οποίος συνόδευσε τα μέλη της ΕΞΘ στο Τελ Αβίβ.

«Ναι, βέβαια», ήταν η αυθόρμητη απάντηση και των δύο. «Η Θεσσαλονίκη είναι μια ασφαλής πόλη, διαθέτει μεγάλες πλατείες για περιπάτους, ήσυχους καθημερινούς ρυθμούς για μεγαλούπολη, αξιοζήλευτη παραλία, λούνα παρκ για παιχνίδια και πολλές εναλλακτικές προτάσεις για φαγητό, διασκέδαση, αγορές και κοντινές αποδράσεις σε βουνό, θάλασσα και αρχαιολογικούς χώρους», παρατήρησε ο κ. Θωμόπουλος. Συμπληρώνοντας ο κ. Τσαμασλής, προσκάλεσε τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν την πόλη για να το διαπιστώσουν από κοντά.

Εκείνο που παραμένει αναλλοίωτο, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης είναι το ενδιαφέρον των Ισραηλινών για το εβραϊκό στοιχείο της Θεσσαλονίκης, καθώς αρκετοί έχουν δεσμούς συγγένειας και άλλοι έχουν διηγηθεί την ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της χώρας τους. Για τους νεώτερους, τα εβραϊκά μνημεία που έχουν διασωθεί είναι ένα σημαντικό κίνητρο για να ταξιδέψουν στην πόλη.

Το περίπτερο της ΕΞΘ επισκέφθηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ κ. Σπυρίδων Λαμπρίδης, ο Διευθύνων του Προξενικού Γραφείου κ. Κωνσταντίνος Αλεξανδρής και ο Επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ κ. Αλέξανδρος Αλεξιάδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...