Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Επιτυχής αντιμετώπιση εποχικότητας στον τουρισμό

Την Τετάρτη & Πέμπτη, 26 & 27 Φεβ 2014, στην Αθήνα (ξενοδοχείο Ledra) ο Ηλιότοπος οργανώνει το Συνέδριο «Αντιμετωπίζοντας με επιτυχία την εποχικότητα στον τουρισμό: Από τη θεωρία στην πράξη».


Το 10ο Συνέδριο της σειράς IMIC, το IMIC 2014 «Αντιμετωπίζοντας με επιτυχία την εποχικότητα στον τουρισμό: Από τη θεωρία στην πράξη», έχει στόχο να συμβάλει στις προσπάθειες για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου ανάλογα με τις δυνατότητες και τη δυναμική κάθε περιοχής. 

Όπως κάθε χρόνο στο συνέδριο IMIC συμμετέχουν ομιλητές με εμπειρία, καινοτόμες ιδέες, ειδικοί με γνώση και αγάπη για το αντικείμενό τους και τον τουρισμό, οι οποίοι θα υποδείξουν πρακτικούς τρόπους, άμεσα εφαρμόσιμους ώστε να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής και να δημιουργηθούν προϊόντα που θα μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Τα θέματα που θα προσεγγισθούν είναι: Τουριστικός Στρατηγικός Σχεδιασμός 2021 και εποχικότητα, Εποχικότητα: Μύθοι και Πραγματικότητα, Προϋποθέσεις και μέτρα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, Επιμήκυνση τουριστικής περιόδου, συνθήκη επιβίωσης των επιχειρήσεων, 2014 Έτος Πολιτισμού στο Ν. Αιγαίο: Ο πολιτισμός ως εργαλείο επιμήκυνσης τουρισμού, Χρήση της τεχνολογίας στην ανάπτυξη του τουριστικου προϊόντος, Πόρταλ Ν. Αιγαίου, Ολοκληρωμένος Τουριστικός Σχεδιασμός στη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, Προσδιορίζοντας τον Τουρισμό Υπαιθρίων Δραστηριοτήτων, Η επιτυχία του αναρριχητικού τουρισμού στην Κάλυμνο και σε άλλες περιοχές Ελλάδας, MILOTERRANEAN Geo Experience, Τα Γεωπάρκα ως προορισμοί αειφόρου τουρισμού και εργαλεία τοπικής ανάπτυξης, Τουρισμός στα ηφαίστεια του Αιγαίου, Greece has potential for walking tourism – but the offers must be of a high quality, Ολοκληρωμένα δίκτυα μονοπατιών και η ανάγκη αξιοποίησης του ελληνικού δυναμικού, Τα μονοπάτια της Σαντορίνης, Η συμβολή Γραφείων Συνεδρίων & Επισκεπτών στην αντιμετώπιση εποχικότητας, Συνεδριακός Τουρισμός VS Εποχικότητα, Destination weddings στο “χείλος” της σεζόν, H συμβολή των μαραθώνιων δρόμων στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, Η συμβολή του Κοινωνικού Τουρισμού στη μείωση της εποχικότητας, του ΕΟΤ, Αντιμετωπίζοντας την Εποχικότητα της Αεροπορικής Κίνησης στη Ρόδο και την Κρήτη, Πως δημιουργείται ένας νέος προορισμός κρουαζιέρας: Το παράδειγμα της Κεφαλονιάς, Η σημασία του τουρ σκάφους αναψυχής γιώτινγκ για την ενίσχυση τοπικών οικονομιών, Νέο θεσμικό πλαίσιο: Ιατρικό Τουρισμό-Τουριστική κατοικία-Ξενώνες φιλοξενίας νέων, “Αθήνα, σημαντικός τουριστικός προορισμός”. καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, Our Greece Globally Yours, «Ζωντανά» Αρχαιολ Πάρκα Πρόταση βιώσιμης ανάπτυξης «ξεχασμένων» αρχ χώρων, Athens Flying Week, η δημιουργία ενός event, Από την οινοκαλλιέργεια, στον οινοτουρισμό: Nappa Valley, California, Ο ρόλος της γαστρονομίας στη μείωση της εποχικότητας στο τουρισμό-η συμβολή ΕΟΤ, Tροφοσυλλογή – εμπλουτίζοντας την τουριστική εμπειρία στο Πήλιο, Η κουζίνα του Αιγαίου, Τουρισμός & Γαστρονομία: Ένα βήμα μπροστά.

Με δεδομένο ότι η ΓΕΩΡΓΙΑ, η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ και ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ αποτελούν τις τρεις μελλοντικές βασικές σημαντικές αιχμές της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδος (όπως λέει ο ΣΕΒ, η ΤτΕ και η ΕΕΤ), η επίτευξη συνεργειών μεταξύ τους δεν «δουλεύει» απλά αθροιστικά, αλλά πολλαπλασιαστικά για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της Ελλάδος. Άλλωστε τα τρία κύρια συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδος είναι η τεράστια ΒΙΟΠΙΚΟΙΛΟΤΗΤΑ (3η παγκόσμια), τα πολλά ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑΤΑ και ο 2ος ζωντανός ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Η συνέργεια αγροτικού τομέα, τουρισμού και πολιτισμού (μυθολογία, ιστορία, γαστρονομία κλπ) δημιουργούν εξαιρετικές δυνατότητες συνεχούς ετήσιας λειτουργίας και ανάπτυξης δυνατοτήτων της Ελλάδος και αντιμετώπισης με επιτυχία της εποχικότητας και στον τουρισμό και όχι μόνο.

Στις 26 & 27 Φεβ 2014, στο Ledra (Αθήνα) θα είναι το ετήσιο ραντεβού όλων μας. Πληρ: Τ 2286024758, imic@heliotopos.net, http://imic2014.conferences.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...