Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Τιμητικές διακρίσεις σε νέους και παλιούς επαγγελματίες του τουρισμού


Με ιδιαίτερη  λαμπρότητα και μεγάλη επιτυχία εορτάστηκε στο Άργος την 25η και 26η Ιουνίου ο φετινός 27ος Πανελλήνιος Εορτασμός της ημέρας του Ξενοδόχου, στη μνήμη του Οσίου Σαμψών προστάτη του κλάδου.
Ο εορτασμός  διοργανώνεται κάθε χρόνο από  τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωση Ξενοδόχων Επαρχίας Άργους κ. Πέτρο Κουτσόπουλο και τελεί υπό την αιγίδα και την κεντρική χορηγία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. 
Το επίσημο  δείπνο έλαβε χώρα στην κοσμική ταβέρνα “ΠΑΝΤΑΖΗΣ”, στο Κεφαλάρι του Άργους,.
Τιμητικές διακρίσεις σε νέους και παλιούς επαγγελματίες του τουρισμού, για την προσφορά τους στη ξενοδοχία και το τουρισμό, απέσπασαν, η κ. Τέγου Βασιλική τέως διευθύντρια Π.Υ.Τ. Πελοποννήσου, ο κ. Οικονόμου Αλέξανδρος τέως Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρακίου, ο κ. Βελισσαρόπουλος Μάκης Γενικός Διευθυντής του Ομίλου “Le Monde”, ο κ. Εξαρχέας Μιχάλης ιδιοκτήτης του κάμπινγκ “Βενεζουέλα” στα Καμένα Βούρλα, και ο κ. Βασιλόπουλος Βασίλης νέος ξενοδόχος, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Κολονίδες Beach στη Κορώνη. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Στεφανόπουλος Φάνης, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο κ.Καμπόσος Δημήτριος, Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, οι κ.κ. Δημήτρης ΠολλάληςΚώστας Παπαδόπουλος και Γεώργιος Πολίτης, Σύμβουλοι της Διοικούσας Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος αντίστοιχα, εκπρόσωποι  Φορέων και Αρχών  της Πελοποννήσου, καθώς επίσης και ξενοδόχοι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στα ξενοδοχεία του Άργους. 
Τιμώμενες περιοχές στις φετινές διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις ήταν οι Νομοί Μεσσηνίας και Κορινθίας, οι ξενοδοχειακές ενώσεις των οποίων αδελφοποιήθηκαν και έτσι προσαρτήθηκαν στον ήδη αδελφοποιημένο πυρήνα των Ξενοδοχειακών Ενώσεων Επαρχίας Άργους, Λακωνίας, και Αρκαδίας.
Ενώπιον εκπροσώπου του Περιφερειάρχη  Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, και του Δημάρχου Άργους κ. Δημήτρη Καμπόσου, οι Πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων του Αδελφοποιημένου Πυρήνα των Ξενοδοχειακών Ενώσεων Επαρχίας Άργους, Λακωνίας, και Αρκαδίας συνυπέγραψαν Πρωτόκολλο Συμφωνίας και Αδελφοποίησης, με τους Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων του Συλλόγου Ξενοδόχων Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων καθώς και των Ξενοδοχειακών Ενώσεων, Μεσσηνίας και Ναυπλίου, διευρύνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον θεσμό της Αδελφοποίησης των Ξενοδοχειακών Επαγγελματικών Φορέων, σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η έννοια της  Αδελφοποίησης των Ξενοδοχειακών  Επαγγελματικών Φορέων της Περιφέρειας  Πελοποννήσου εμπεριέχει έναν πολυσήμαντο  συμβολισμό που έρχεται ως φυσικό επακόλουθο την ώρα τούτη κατά την οποία ο τουρισμός και η οικονομία του τόπου διέρχεται μια βαθύτατη κρίση.

Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών  για συνεχή αναβάθμιση των σχέσεων  μεταξύ των ξενοδοχειακών επαγγελματικών φορέων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ειδικότερα μεταξύ άλλων στοχεύει:
  • Στη σύνδεση των ξενοδοχείων της Πελοποννήσου
  • Στην από κοινού αντιμετώπιση των πάσης φύσεως προβλημάτων
  • Στη συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων
  • Στην αμοιβαία ευαισθητοποίηση και ενδιαφέρον
  • Στην κατανόηση διαφορετικών αντιλήψεων και θεμάτων
  • Στην ανάκτηση της αυτοπεποίθησης των ξενοδόχων
  • Στην ανησυχία για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου
  • Στο να αναπτύσσονται οικονομίες κλίμακας μέσω της από κοινού προώθησης των σημαντικών πολιτισμικών αξιών, φυσικών και ιστορικών πόρων της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου ενισχύοντας διεθνώς την αναγνωρισιμότητά της και τη μοναδικότητά της, ως τουριστικό προορισμό
  • Στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ευρύτερου συντονιστικού οργάνου, με θεσμική υπόσταση, ικανού να συμβάλει ουσιαστικά σε πολιτικές τουριστικής ανάπτυξης σε Περιφερειακό επίπεδο.
 
Το πρωτόκολλο συμφωνίας και αδελφοποίησης υπέγραψαν οι: 
  • Πέτρος  Κουτσόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων επαρχίας Άργους Αργολίδας,
  • Δημήτριος Πολλάλης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας,
  • Κωνσταντίνος Μαρινάκος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας,
  • Δημήτριος Παππάς, Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας,
  • Βασίλης Βασιλόπουλος, εκ μέρους του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας,
  • Γιάννης Μπόλλας, εκ μέρους του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ναυπλίου Αργολίδας.
 
Στην Ιερά Μονή Παναγίας Πορτοκαλούσας, τελέστηκε  δοξολογία μετά αρτοκλασίας στη  μνήμη του Οσίου Σαμψών, την Κυριακή 26 Ιουνίου, μετά το πέρας της οποίας προσφέρθηκε καφές και γλυκίσματα, στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας.
Ακολούθησε  ξενάγηση στο παλαιότερο κρυφό σχολειό, που βρίσκεται κάτω από την  Ιερά Μονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...