Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Θέλουν κρουαζιέρα (και) στην Καβάλα

Η ανάγκη συνεργασίας των τοπικών φορέων για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στην περιοχή της Καβάλας, καθώς και χάραξης μιας τουριστικής στρατηγικής, που στόχο θα έχει την ανάπτυξη του συγκεκριμένου θεματικού τουριστικού προϊόντος, τονίστηκαν σε ευρεία συνάντηση εργασίας, που συγκάλεσε ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων.
"Ο θαλάσσιος τουρισμός μας χτυπάει την πόρτα κι εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τον υποδεχθούμε σωστά", υπογράμμισε ο δήμαρχος Καβάλας. Αναφερόμενος στις μέχρι σήμερα δράσεις στον τομέα αυτό από την αρμόδια τριμερή επιτροπή εργασίας, στην οποία συμμετέχουν ο Δήμος, το Επιμελητήριο και ο Οργανισμός Λιμένας Καβάλας, αφού σημείωσε πως έγιναν σημαντικά βήματα και υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή θέσεων, απόψεων και προτάσεων, παραδέχθηκε πως
απαιτείται πιο συστηματική δουλειά πάνω στο συγκεκριμένο τομέα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Ο κ. Σιμιτσής έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημαντικότητα του μνημονίου συνεργασίας, που υπεγράφη πέρυσι μεταξύ των Δήμων Καβάλας, Βόλου και Ηρακλείου, για το σχηματισμό πιλοτικού άξονα των τριών πόλεων, με στόχο τη δυναμική τουριστική ανάπτυξή τους και μοχλό εξέλιξης τη δημιουργία σύγχρονων "ταυτοτήτων" προορισμού, ενώ αναφερόμενος στο λιμάνι της πόλης, το χαρακτήρισε "βασικό πυλώνα ανάπτυξης".
Εκτίμησε δε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης των λιμενικών και τουριστικών υποδομών, αλλά, όπως είπε χαρακτηριστικά, εκείνο που μετράει για τους τουρίστες κρουαζιέρας δεν είναι οι λιμενικές εγκαταστάσεις, αλλά τα όσα θα δουν οι επισκέπτες και όσα θα τούς προσφερθούν, όταν θα πατήσουν το πόδι τους στο λιμάνι.
Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα για την προώθηση του τουρισμού κρουαζιέρας, ανήγγειλε τη συμμετοχή της Καβάλας σε δυο μεγάλες θεματικές εκθέσεις για τον τουρισμό κρουαζιέρας, που θα διοργανωθούν το επόμενο διάστημα στο Αμβούργο και το Ηράκλειο της Κρήτης.
Όπως τονίστηκε, η συμμετοχή στις δυο αυτές εκθέσεις κρίνεται σημαντική, αφού μπορεί να αποτελέσει την έναρξη μιας νέας στρατηγικής προσέκλυσης εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού κρουαζιέρας, αναδεικνύοντας όχι μόνο την ιστορία της Καβάλας, αλλά και το παρόν και μέλλον της περιοχής. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" Στέλιος Σχοινάκης, μιλώντας στη σύσκεψη, υπενθύμισε την αναφορά του αντιπροέδρου της εταιρείας "Royal Caribbean Cruises Ltd", ότι η Καβάλα αποτελεί δυνάμει προορισμό για την εταιρεία, με αρνητικό στοιχείο αυτό της χαμηλής αναγνωρισιμότητας της πόλης ως τουριστικού προορισμού. Γι' αυτό, όπως ανήγγειλε ο κ. Σχοινάκης, ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης, ξεκινάει μια οργανωμένη πολιτική προσέγγισης των ενδιαφερόμενων εταιρειών, με σκοπό την ανάδειξη της Καβάλας ως έναν νέο προορισμό για τα κρουαζιερόπλοια.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...