Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση του Λ. Αυγενάκη με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης πραγματοποίησε συνάντηση την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομποσπονδίας και του Παγκρητίου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδόχων, κ. Γιώργο Πελεκανάκη και με εκπροσώπους της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδόχων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1)Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης. Ο Βουλευτής ενημέρωσε το Προεδρείο ότι «έχουν ξεκινήσει οι απαιτούμενες διαδικασίες από πλευράς Κυβέρνησης για την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ και ο χρόνος υλοποίησής του ανέρχεται σε 36 μήνες. Είναι βέβαιο ότι η ολοκλήρωση του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης θα συμβάλλει: 1) στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, 2) στη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας στις μεταφορές, 3) στην ενίσχυση και στην ανάπτυξη νέων εμπορικών δραστηριότητων, 4) στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη λειτουργία του έργου».

2)Η βελτίωση της λειτουργικότητας του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης». Ο κ. Αυγενάκης ενημέρωσε για τις 6 προτάσεις-παρεμβάσεις που κατέθεσε στους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δένδια και Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα.

Ειδικοτερα, ο Βουλευτής Ηρακλείου αναφέρθηκε εκτενώς στις παρεμβάσεις του στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, από τον οποίο αιτήθηκε: «1) Ενίσχυση του εξοπλισμού στο αεροδρόμιο και χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για την τοποθέτηση συστήματος ανίχνευσης των αποσκευών των αναχωρούντων επιβατών, 2) την ανάγκη έγκρισης ποσού για την άμεση δημοπράτηση των έργων: α) ανακατασκευή κέντρου εκπομπής κόστους 60.000 ευρώ συν ΦΠΑ, γ) αντικηροζινική προστασία πίστα “L” κόστους 55.000 ευρώ συν ΦΠΑ, δ) Γενικός ελαιοχρωματισμός κτιρίου, ε) Αντικατάσταση συστήματος ψύξης Α΄ και Β΄ φάσης κτιρίου (20ετίας), ζ) Αντικατάσταση και επισκευή μεταλλικής πύργου ελέγχου (35ετίας). 3) την έγκριση πίστωσης, αρχικού προϋπολογισμού 2.718.060 ευρώ (δίχως έκπτωση) για την εφαρμογή μελέτης με σκοπό την επέκταση του ανατολικού τμήματος του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης».

Επίσης, από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο ζήτησε: «α) την παραχώρηση έκτασης 200 τ.μ. από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τη δημιουργία αίθουσας αφίξεων και αναχωρήσεων πτήσεων γενικής αεροπορίας, επιχειρηματικών πτήσεων και πτήσεων V.I.P, β) την παραχώρηση έκτασης από το πρώην στρατοπέδου «ΜΟΜΑ» για τη στάθμευση τουριστικών λεωφορείων και ΙΧ οχημάτων από 1η Απριλίου έως και 30 Οκτωβρίου, κάθε έτους, για την κάλυψη βασικών υπηρεσιακών αναγκών που συνδέονται άμεσα με την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» ».

Ενώ, από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δένδια αιτήθηκε «τη στελέχωση προσωπικού προκειμένου να ενισχυθεί η εσωτερική του ασφάλεια».

Επιπλέον ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση από τους Ξενοδόχους ήταν η VISA Schengen και η ανάγκη τροποποίησης όλων των γραφειοκρατικών διακασιών που παρακωλύουν σημαντικά την έκδοσή της. Όπως, επίσης η απαραίτητη Κυβερνητική Παρέμβαση για τη διάθεση και αξιοποίηση αρχαιολογικών χώρων για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων προς ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού.

Ο κ. Αυγενάκης δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα δύο, παραπάνω ζητήματα και θα βρίσκεται σε επικοινωνία με το Προεδρείο των Διευθυντών Ξενοδόχων για την επίλυση και διευθέτηση των παραπάνω ζητημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...