Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ταξίδι Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων στη Λακωνία


Η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας, ανταποκρινόμενη στη διεθνή τάση για διεύρυνση και διαφοροποίηση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υλοποίηση μιας ακόμα από τις δράσεις και πρωτοβουλίες της, αυτή τη φορά σε επίπεδο Πελοποννήσου, με στόχο την τόνωση της ζήτησης στις αγορές που παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση στις κρατήσεις αλλά και τη θετική προβολή του Πελοποννησιακού τουριστικού προϊόντος στην παγκόσμια αγορά.
Για το λόγο αυτό οργανώθηκε από το γραφείο ΕΟΤ Μ. Βρετανίας & Ιρλανδίας, σε συνεργασία με την  Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας, ταξίδι εξοικείωσης (Fam Trip) στην Πελοπόννησο κατά το διάστημα από 30/09/2012 έως 07/10/2012.
Την Πέμπτη 4/10/2012 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τριήμερη επίσκεψη της ομάδας των 14 ταξιδιωτικών πρακτόρων, στη Λακωνία, στο πλαίσιο ενός προγραμματισμένου ταξιδιού εξοικείωσης (Fam Trip), το οποίο στοχεύει στη θετική προβολή του Λακωνικού τουριστικού προϊόντος στη Βρετανική τουριστική αγορά.
Όπως είναι γνωστό στον τουριστικό χώρο, η φιλοσοφία των Fam Trips αντικατοπτρίζεται στην ένταξη νέων προορισμών στα προγράμματα των Τour Operators, όπου μέσω ενός ταξιδιού εξοικείωσης μπορεί κανείς να γνωρίσει, να βιώσει προσωπικά, να αποκτήσει εμπειρίες και να διαμορφώσει πλήρη εικόνα όλων των στοιχείων που συνθέτουν το τουριστικό προϊόν ενός τόπου και με αυτό τον τρόπο να επηρεάσει αποτελεσματικά την τουριστική ζήτηση.
Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου ταξιδιού στη Λακωνία, οι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες περιηγήθηκαν τα αξιοθέατα των περιοχών της Μάνης, της Μονεμβάσιας και της Σπάρτη, διαμορφώνοντας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα των  απαράμιλλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου, ενώ κατά την επίσκεψή τους στις επιχειρήσεις των ως άνω περιοχών, για γνωριμία και ενδεχόμενη συνεργασία, απέκτησαν μια  εμπεριστατωμένη άποψη για τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες, τόσο στο χώρο της φιλοξενίας όσο και στο χώρο της εστίασης.
Ο βαθμός ικανοποίησης των προσκεκλημένων, κατά δήλωσή τους, ήταν εξαιρετικά υψηλός και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι η Λακωνία παραμένει ένας σημαντικός, αξιόλογος, φιλόξενος και ασφαλής τουριστικός προορισμός, γεγονός που θα υποδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη Βρετανική τουριστική αγορά.
Στην επιτυχία του συγκεκριμένου ταξιδιού συνεισέφεραν σημαντικά παρέχοντας δωρεάν διαμονή και γεύματα στους επισκέπτες, ξενοδόχοι -μέλη της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, τους οποίους και ευχαριστούμε δημόσια.
Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς (Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού Σπάρτης), την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (Σπήλαια Δυρού) και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μονεμβάσιας, για την παροχή δωρεάν εισόδου και ξενάγησης στους προσκεκλημένους μας.
Τέλος, ευχαριστούμε το γραφείο ΕΟΤ Μ. Βρετανίας & Ιρλανδίας και ιδιαίτερα τη Διευθύντρια κ. Κυριακή Μπουλασίδου, για την άψογη διοργάνωση και συνεργασία.

Δημήτρης Ε. Πολλάλης
Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας
Σύμβουλος Διοικούσας Επιτροπής Ξ.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...