Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

«Εκπληκτικά ανθεκτικός» ο τουρισμός, δηλώνει στη Welt η Όλγα Κεφαλογιάννη

«Eκπληκτικά ανθεκτικός», αποδείχθηκε ο ελληνικός τουρισμός, δηλώνει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σε συνέντευξή της στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt» και τονίζει ότι... βασική προτεραιότητα για την Ελλάδα αποτελεί η αποκατάσταση της εικόνας της, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον κλάδο.

Η υπουργός εκφράζει την ικανοποίησή της για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του έτους και εξηγεί ότι ο τουρισμός μπορεί να είναι ο τομέας μέσω του οποίου η Ελλάδα θα υπερβεί την οικονομική κρίση.

Αναφέρεται δε στα συμπεράσματα σχετικής έρευνας της εταιρείας McKinsey, η οποία υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να εστιάσει την προσοχή της στον τουρισμό, ώστε να προχωρήσει και πάλι η οικονομία.

Σε ό,τι αφορά ειδικά την μείωση του αριθμού των Γερμανών τουριστών, η κ. Κεφαλογιάννη αναγνωρίζει ότι πολλοί εν δυνάμει επισκέπτες είχαν ενδοιασμούς, οι οποίοι, όπως λέει, «υποδαυλίστηκαν από τα ΜΜΕ, ενώ υπήρχαν ένα σωρό παρεξηγήσεις» και διευκρινίζει ότι, όπως πληροφορήθηκε από τους ίδιους τους Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες, όποιος πήγε στην Ελλάδα για διακοπές, επέστρεψε ικανοποιημένος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το ενδεχόμενο πώλησης ιδιωτικών ελληνικών νησιών, η υπουργός Τουρισμού εξηγεί ότι «μερικά ελληνικά νησιά βρίσκονται ήδη εδώ και χρόνια υπό ιδιωτική ιδιοκτησία» και αναφέρει ενδεικτικά το παράδειγμα του Σκορπιού, ο οποίος ανήκει επί μακρόν στην οικογένεια Ωνάση.

«Έχουμε προσδιορίσει κάποια νησιά και επίσης άλλα ακίνητα τα οποία είναι διαθέσιμα για τουριστικές επενδύσεις» απαντά σχετικά.

Η κ. Κεφαλογιάννη δέχεται ακόμη ερώτηση που αφορά το στερεότυπο, όπως λέει ο δημοσιογράφος, ότι «οι Έλληνες είναι τεμπέληδες».

Η ίδια επισημαίνει ότι ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσει κανείς αν κάτι τέτοιο ισχύει, είναι η προσωπική εμπειρία.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...