Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Νέα έρευνα της Amadeus προτρέπει την ταξιδιωτική βιομηχανία να προσανατολιστεί σε συστήματα ανοιχτού κώδικα για να ανοίξει το δρόμο της καινοτομίας

 Μια νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στις αρχές της εβδομάδας, με τίτλο “Open for Business” καλεί την ταξιδιωτική βιομηχανία να αγκαλιάσει το λογισμικό ανοιχτού κώδικα, ούτως ώστε να επωφεληθεί από την μεγαλύτερη καινοτομία, να ανταποκριθεί γρηγορότερα στις αλλαγές της βιομηχανίας και των καταναλωτών και να μειώσει τα κόστη. Η έρευνα υπογραμμίζει πως τα συστήματα ανοιχτού κώδικα θα μπορούσαν να απελευθερώσουν τη βιομηχανία από την εξάρτησή της από τα ιδιόκτητα λογισμικά και να παρέχει στις ταξιδιωτικές εταιρείες μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η έρευνα, την οποία έχει επιμεληθεί ο Καθηγητής Jim Norton, γνωστός ειδικός τεχνολογίας, για λογαριασμό της Amadeus IT Group, εξερευνεί το ρόλο των συστημάτων ανοιχτού κώδικα στα απαιτητικά real-time περιβάλλοντα επεξεργασίας συναλλαγών. Αναγνωρίζοντας τόσο τα πλεονεκτήματα, όσο και τις προκλήσεις της μετακίνησης από ένα κλειστό σε ανοιχτού κώδικα σύστημα, η έρευνα χαρτογραφεί την πρόοδο που έχει σημειώσει αυτή η σημαντική τεχνολογία και εξετάζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της περαιτέρω εξέλιξης της ανοιχτής αρχιτεκτονικής για κρίσιμους επεξεργαστές συναλλαγών.

Η μελέτη τονίζει τον τρόπο με τον οποίο τα ανοιχτά συστήματα έχουν αναπτυχθεί και γιατί σήμερα δεν είναι μόνο κατάλληλα για συγκεκριμένους σκοπούς, αλλά έχουν επίσης τη δυνατότητα να προσφέρουν οφέλη σε όλη τη βιομηχανία.

Η έρευνα λειτουργεί και ως οδηγός για εκείνες τις εταιρείες και τους τομείς που δραστηριότητας που μελετούν την μετακίνηση στα συστήματα ανοιχτού κωδικού και προσφέρει μια επισκόπηση των προκλήσεων και του τι πρέπει να γίνει για να μειωθεί το ρίσκο που προκύπτει από την ανάγκη διατήρησης κοινών ομάδων ανάπτυξης, τόσο στα ιδιόκτητα συστήματα, όσο και στα ανοιχτού κώδικα συστήματα, εστιάζοντας ακεραιότητα των δεδομένων και στην ανάγκη να την αναγνωρίσουν οι εταιρείες περισσότερο σαν μια επιχειρηματική αλλαγή, και όχι απλά σαν μια τεχνική αλλαγή.

Ο συγγραφέας της έρευνας, Καθηγητής Jim Norton, δήλωσε σχετικά: “Τα ανοιχτού κώδικα συστήματα υπάρχουν για περίπου δύο δεκαετίες τώρα και πλέον καταγράφουν σημαντική πορεία στις επιχειρήσεις και τα κρίσιμα υπολογιστικά συστήματα. Ο δρόμος της μετάβασης από τα ιδιόκτητα συστήματα στα ανοιχτού κώδικα είναι μακρύς και συχνά γεμάτος προκλήσεις, αλλά αποτελεί την επανάσταση στη βιομηχανία τεχνολογίας. Σχεδόν κάθε μεγάλη επιχείρηση θα χρειαστεί να υιοθετήσει τουλάχιστον κάποια στοιχεία αυτής της μετάβασης μεσοπρόθεσμα, συνεπώς η κατανόηση του πως τα λογισμικά ανοιχτού κώδικα μπορούν να ωφελήσουν, αλλά και η ρεαλιστική αξιολόγηση των προκλήσεων της μετάβασης, είναι κρίσιμη.”

Ο κ. Herve Couturier, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Τμήματος Ανάπτυξης της Amadeus σχολίασε: “Στην Amadeus, έχουμε δεσμευτεί για την μετάβαση των επιχειρηματικών μας διαδικασιών στην αρχιτεκτονική ανοιχτών συστημάτων και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να μετριάσουμε το ρίσκο της μετάβασης. Τα μακροπρόθεσμα οφέλη από πλευράς καινοτομίας, της εφαρμογής νέων εξελίξεων πολύ πιο γρήγορα, της προσέλκυσης των σωστών ταλέντων και της εξοικονόμησης κόστους είναι εξαιρετικά σημαντικά, τόσο για εμάς, όσο και για τους πελάτες μας.” Και συνέχισε: “Με τα πρωτοποριακά συστήματα ανοιχτού κώδικα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε νέες καινοτομίες στην αγορά, συμπεριλαμβανομένου του portfolio του Altéa Customer Management System και του portfolio του Extreme Search.”

Η Amadeus έχει πρωτοπορήσει στη χρήση των συστημάτων ανοιχτού κώδικα στις επιχειρηματικές της λειτουργίες:

· Σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, η Amadeus έχει πραγματοποιήσει επιτυχημένη μετάβαση από τα ιδιόκτητα συστήματα σε Linux για να λειτουργήσει την κορυφαία σουίτα Altea για αεροπορικές εταιρείες.

· Κορυφαίες online καινοτομίες, όπως τα Amadeus e-Retail, Amadeus Dynamic Website Manager και Amadeus Extreme Search έχουν χτιστεί με εκτεταμένη χρήση στοιχείων ανοιχτού κώδικα με τέτοιο τρόπο που δεν θα ήταν δυνατό με τη χρήση στοιχείων legacy.

· Το Amadeus ARIA™ Templates, το πλαίσιο πάνω στο οποίο έχουν βασιστεί οι web λύσεις της Amadeus, πρόσφατα άλλαξε σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα, επιτρέποντας σε τρίτους developers να το χρησιμοποιούν χωρίς χρέωση.

Ο όμιλος Amadeus επενδύει ιδιαιτέρως σημαντικά σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης, διαθέτοντας το 2011 πάνω από 340 εκ. Ευρώ και έχει αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προσφορά της αυτή. Το 2011 το Industrial R&D Investment Scoreboard της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια ετήσια αναφορά που δημοσιεύεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εξετάζει τις μεγαλύτερες 1.000 Ευρωπαϊκές εταιρείες που επένδυσαν σε θέματα R&D για το έτος 2010 και τις κατηγοριοποιεί ανάλογα με το συνολικό ποσό επενδύσεων, έδωσε στην Amadeus την πρώτη θέση σε όλη την Ευρώπη, τόσο στην κατηγορία computer services όσο, όσο και στην κατηγορία travel & tourism. Για να κατεβάσετε την έρευνα παρακαλώ επισκεφτείτε το: http://www.amadeus.com/blog/17/09/open-for-business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...