Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Εντυπωσιασμένοι οι Ρώσοι δημοσιογράφοι απο την Μεσσηνία

Εντυπωσιασμένοι και ενθουσιασμένοι από την Τριφυλία έμειναν οι Ρώσοι δημοσιογράφοι οι οποίοι χθες ξεναγήθηκαν στην περιοχή... είδαν τις φυσικές ομορφιές της, έμαθαν την ιστορία της και απόλαυσαν τη ζεστή υποδοχή και φιλοξενία!
Γύρω στις 11.00 επισκέφθηκαν την Πρώτη, απέναντι από τη Μαραθόπολη, και αμέσως ενθουσιάστηκαν με το πέρασμα στη νήσο από μικρά βαρκάκια, ενώ εκεί δε χόρταιναν να τραβούν φωτογραφίες στο εκκλησάκι, τις ακτές και τα δέντρα!
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν θερμοκηπιακές καλλιέργειες όπου είδαν από κοντά τον τρόπο παραγωγής των αγροτικών προϊόντων καθώς και των καρπουζιών, ενώ ρωτούσαν να μάθουν όλο και περισσότερα για τα τοπικά προϊόντα και την καλλιέργειά τους.
Το μεσημεράκι επισκέφθηκαν την έκθεση «Εαρινή Τριφυλία» στην πλατεία της Κυπαρισσίας, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τοπικά προϊόντα και να τα δοκιμάσουν, απολαμβάνοντας την ξεχωριστή τους ποιότητα. Παράλληλα, ρωτούσαν να μάθουν για την περιοχή… Εκεί τους συναντήσαμε κι εμείς, χαμογελαστούς κι ευδιάθετους και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με κάποιους από αυτούς. Όπως είπαν, είναι ενθουσιασμένοι και εντυπωσιασμένοι από την Τριφυλία, τις ομορφιές της, τα προϊόντα της, την ιστορία της και τους ανθρώπους της και θα μεταφέρουν στα Μέσα που εργάζονται τις εντυπώσεις τους, παροτρύνοντας τους συμπατριώτες τους να επισκεφθούν την περιοχή.
Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, που συνόδευε τους Ρώσους δημοσιογράφους στην περιήγησή τους, σημείωσε: «Μετά από πρωτοβουλία του Δήμου, αφιερώσαμε τη μέρα με ένα γκρουπ 50 Ρώσων δημοσιογράφων στην περιήγηση στην Τριφυλία. Επισκεφθήκαμε τη νήσο Πρώτη, στη συνέχεια αγροτικές περιοχές, όπως η Αγία Κυριακή, όπου τους δείξαμε τους σύγχρονους τρόπους καλλιέργειας στο καρπούζι και το αγγούρι και τώρα, στην Κυπαρισσία, επισκέπτονται την έκθεση “Εαρινή Τριφυλία”. Είναι κατενθουσιασμένοι και από την περιοχή μας και από τις παραλίες μας και τη θάλασσά μας και από την ποιότητα των αγροτικών μας προϊόντων. Μάλιστα, αφού είδαν και τα δώρα που τους κάναμε στο “Greek Forum”, αναζητούν όλοι να αγοράσουν αγροτικά προϊόντα. Τους εντυπωσίασε το ελαιόλαδο, για το οποίο τους κάναμε μια ανάλυση και τους εξηγήσαμε πώς να ξεχωρίζουν το ποιοτικό ελαιόλαδο και να δίνουν μεγάλη σημασία και βαρύτητα στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που εμείς παράγουμε…».
Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος ανέφερε: «Η περιήγηση συνδύασε την τοπική παραγωγή με τις φυσικές ομορφιές, τα προϊόντα και την ιστορία της Τριφυλίας, δείχνοντας στους Ρώσους δημοσιογράφους την καλύτερη εικόνα της περιοχής, ώστε με όλο το υλικό και τις εντυπώσεις που αποκόμισαν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στη Ρωσία. Η Περιφερειακή Ενότητα, η Περιφέρεια και προσωπικά ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης εμπράκτως έχει θέσει σε προτεραιότητα την τουριστική προβολή και ανάπτυξη και πιστεύω πως σύντομα, παρά τις συγκυρίες, θα έχουμε τα πρώτα απτά αποτελέσματα».
Με τη συνδρομή της διερμηνέως Ευγενίας Νοβίκοβα, που η γιαγιά της είναι Ελληνίδα και η ίδια μένει εδώ, η δημοσιογράφος Αλεόνα Σαρκόβαβα, από το περιοδικό “National Geographic” της Ρωσίας, μας είπε: «Μας άρεσε πάρα πολύ γιατί οι Ρώσοι έχουν συνηθίσει να βλέπουν μόνο τη Ρόδο και την Κρήτη ως τουριστικό προορισμό και χαιρόμαστε πάρα πολύ που βρισκόμαστε και σε άλλα μέρη, όπως αυτά εδώ, και θα προσπαθήσουμε να τα προωθήσουμε. Μεγάλη εντύπωση μου έκανε η φύση, η ατμόσφαιρα, η ηρεμία του περιβάλλοντος και εννοείται, η θάλασσα είναι φοβερή! Έχω πάρα πολλά να γράψω. Ακόμα σκέφτομαι και έχω φοβερές εντυπώσεις, θα έχω πολύ ενδιαφέροντα πράγματα να γράψω. Με λίγα λόγια, η Ελλάδα είναι πολύ εντυπωσιακή, έντονη και ενδιαφέρουσα!».
Η Λάντα, από το περιοδικό «Discovery», σημείωσε: «Το περιοδικό μας έχει πολλές ενότητες. Μία από αυτές είναι η Γεωγραφία και ο Τουρισμός. Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα, η πρώτη επίσκεψη ήταν στην Κω. Έχω ανοίξει μια εντελώς διαφορετική πλευρά της Ελλάδας με αυτή μου την επίσκεψη και μία πολύ διαφορετική οπτική γωνία. Αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση και χαίρομαι πάρα πολύ, είναι η φιλοξενία των Ελλήνων. Ο λαός είναι τόσο χαρούμενος, με το χαμόγελο, οποιαδήποτε απορία έχω, μου τη λύνει. Μας προσέφεραν δώρα πολλά και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη! Έχω μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις και θα το μεταφέρω και στο άρθρο μου…».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως «εμείς θα μιλήσουμε καθαρά για την επίσκεψή μας και για το τι μπορεί να κάνει ένας Ρώσος όταν θα επισκεφθεί την Ελλάδα. Είμαστε ευχαριστημένοι από το ταξίδι μας και θα γράψουμε τα θετικά. Από εκεί και πέρα, όμως, θεωρώ ότι η Ελλάδα θα έπρεπε μόνη της να προωθεί τον εαυτό της, της αξίζει και θα έπρεπε να το κάνει, γιατί έχει όλες τις κατάλληλες υποδομές».
Στη συνέχεια οι Ρώσοι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το Κάστρο των Γιγάντων στην Κυπαρισσία και ακολούθησε προσφορά ελαφρού γεύματος στο Καλό Νερό από το ξενοδοχείο «Euroxenia Messina Mare Hotel».www.report24.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...