Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Διακοπές με τα παιδιά αυτό το καλοκαίρι!


Οι καλύτερες συμβουλές από την British Airways. 

Η British Airways έχει ετοιμάσει μία λίστα με τις πιο χρήσιμες συμβουλές για τις χιλιάδες οικογένειες που ταξιδεύουν με μικρά παιδιά αυτό το καλοκαίρι :

Εάν επιθυμείτε να πάρετε μαζί σας στην πτήση το δικό σας παιδικό κάθισμα, βεβαιωθείτε ότι πληρεί τις προδιαγραφές που απαιτούνται από την αεροπορική εταιρία καθώς δεν έχουν όλες οι αεροπορικές εταιρίες τις ίδιες προδιαγραφές.
Πριν από την πρώτη πτήση του παιδιού σας στο δικό του κάθισμα, τοποθετήστε το στον καναπέ του σπιτιού σας με ένα μαξιλάρι ανάμεσά σας σαν διαχωριστικό και εξηγήστε του πως πρόκειται να είναι κατά τη διάρκεια της πτήσης
Πάρτε μαζί σας ένα μικρότερο πτυσσόμενο παιδικό καρότσι ώστε να μπορέσετε να το τοποθετήσετε στο ντουλάπι καμπίνας καθώς τα κανονικού μεγέθους παιδικά καρότσια συνήθως μπορούν να τοποθετηθούν μόνο στο χώρο αποσκευών.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Λευκάδα: Έπαιρνε μάτι τους πελάτες του


Κρυφή κάμερα, καταγραφικό και σκληρό δίσκο βρήκε η Ασφάλεια σε ενοικιαζόμενο στην Λευκάδα.

Όπως γράφει το thebest.gr μετά από καταγγελία ενοικιαστή που βρέθηκε στην Λευκάδα για διακοπές και με παρέμβαση του εισαγγελέα διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του ενοικιαζομένου είχε στήσει ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου να καταγράφει τις ιδιωτικές στιγμές των ενοικιαστών του.

Και όχι μόνο κατέγραφε, αλλά είχε συνδέσει τη κάμερα με την τηλεόραση του σπιτιού του, όπου παρακολουθούσε ζωντανά τους ανύποπτους πελάτες.

Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Το Blue Lagoon Village στην Κω επιλέγει προϊόντα της LG

LG LogoImage via Wikipedia Η LG Electronics, συνεχίζει δυναμικά τη στρατηγική συνεργασία με το ξενοδοχειακό συγκρότημα Blue Lagoon Villageστο νησί της Κω. Η σημαντική αυτή συνεργασία ξεκίνησε πέρυσι και θεμελιώθηκε φέτος φτάνοντας στην ολοκλήρωσή της και αφορά τον εξοπλισμό του ξενοδοχειακού συγκροτήματος με τα πλέον σύγχρονα συστήματα επαγγελματικού κλιματισμού, ψηφιακής σήμανσης, τηλεοράσεων ξενοδοχειακής χρήσης και συστημάτων ήχου.

Το 2010, η LG ανέλαβε και υλοποίησε την εγκατάσταση 751 εσωτερικών και 122 εξωτερικών μονάδων κλιματισμού στο Blue Lagoon Village -τύπου ψευδοροφής για καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα- καλύπτοντας τις ανάγκες ψύξης και θέρμανσης του συγκροτήματος. Το 2011, η συνεργασία επεκτάθηκε περαιτέρω, καθώς η LG προχώρησε στην προμήθεια των ξενοδοχειακών τηλεοράσεων 32LH250C και 42LH250C, των ολοκληρωμένων συστημάτων ψηφιακής σήμανσης M4225C και NC1000 και των ηχοσυστημάτων XB14.

Πιο συγκεκριμένα, τα συστήματα κλιματισμού της LG που επελέγησαν για το Blue Lagoon Village, αποτελούν την πλέον σύγχρονη επιλογή για τις αυξημένες ανάγκες ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Τα συγκεκριμένα συστήματα περιλαμβάνουν εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες, τοπικά τηλεχειριστήρια στα δωμάτια των επισκεπτών και ένα εξελιγμένο σύστημα κεντρικού ελέγχου (AC Manager), το οποίο αποτελείται από τρία κεντρικά χειριστήρια (ACP) και ανάλογο λογισμικό. Το προηγμένο λογισμικό επιτρέπει στους ξενοδόχους την πλήρη εποπτεία και έλεγχο των μονάδων, ενώ παρέχει πληροφόρηση για τη λειτουργία, τη θερμοκρασία και τη συνολική κατανάλωση ρεύματος του συστήματος. Επιπλέον, σε περίπτωση κάποιου προβλήματος, παρέχεται η δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης του συστήματος και η δυνατότητα παρατήρησης των παραμέτρων λειτουργίας προς επέμβαση σε περίπτωση δυσλειτουργίας.

Παράλληλα, οι ξενοδοχειακές τηλεοράσεις LG LH250C και τα ηχοσυστήματα XB14 αποτελούν ιδανική επιλογή για τη ψυχαγωγία και την ενημέρωση των επισκεπτών του Blue Lagoon Village. Η σειρά ξενοδοχειακών τηλεοράσεων LH250C της LG διακρίνεται για την κορυφαία ποιότητα εικόνας και την υψηλή φωτεινότητα, ενώ είναι εξοπλισμένη με τις απαραίτητες εξειδικευμένες λειτουργίες για ξενοδοχεία. Ειδικότερα, η παροχή σύνδεσης μέσω θύρας USB 2.0, επιτρέπει στους επισκέπτες να συνδέουν στην τηλεόραση ψηφιακές συσκευές πολυμέσων, ώστε να απολαμβάνουν τη μουσική από το MP3 τους ή να βλέπουν τις φωτογραφίες που έχουν τραβήξει με την κάμερα από τις διακοπές τους. Το κομψό micro Hi-Fi XB14 διαθέτει εντυπωσιακό design και παρέχει καθαρό ήχο για τη μουσική ψυχαγωγία στο δωμάτιο.

Τέλος, για τις ανάγκες πληροφόρησης των επισκεπτών στους κοινόχρηστους χώρους του Blue Lagoon Village, εγκαταστάθηκαν τα ολοκληρωμένα συστήματα ψηφιακής σήμανσης M4225C και NC1000. Η τεχνολογία Super IPS την οποία ενσωματώνουν οι οθόνες M4225C αποτελεί αποκλειστικότητα των οθονών της LG, και επιτρέπει την απρόσκοπτη θέαση από ακόμη πιο ευρεία γωνία. Επιπλέον, οι συγκεκριμένες οθόνες έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν τοποθετημένες κάθετα σε portrait mode, χωρίς να επηρεάζεται ο χρόνος ζωής τους, σε αντίθεση με τις συμβατικές καταναλωτικές οθόνες. Επίσης, οι οθόνες M4225C είναι απολύτως συμβατές με τα υψηλότερα ενεργειακά standards, καταναλώνοντας τα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα ενέργειας, κάτι το οποίο αποδεικνύεται από την ενεργειακή πιστοποίηση Energy Star. Ο συνδυασμός των οθονών με τονεξωτερικό media player NC100 της LG, παρέχει μια πληθώρα καινοτόμων λειτουργιών για την προβολή και την επικοινωνία του ξενοδοχείου στο κοινό, κάνοντας την καθημερινότητα των ξενοδόχων ακόμη πιο εύκολη.

Η LG Electronics αναπτύσσει ολοκληρωμένες και αξιόπιστες επαγγελματικές λύσεις και προχωράει σε σημαντικές συνεργασίες στην επαγγελματική αγορά, οι οποίες συμβάλλουν στη δημιουργία ενός αναπτυξιακού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος προς όφελος των καταναλωτών, γιατί Life’s Good!
Enhanced by Zemanta

Τα Grace Hotels επεκτείνονται στην Ασία με την απόκτηση του Yi House στο Πεκίνο

Τα Grace Hotels Group (www.gracehotels.com), ο πολυβραβευμένος όμιλος boutique ξενοδοχείων, ανακοίνωσε την είσοδό του στην αγορά της Ασίας με την απόκτηση του ξακουστού Yi House Hotel, σε συνεργασία με τους παλιούς ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου. 

Το ξενοδοχείο εντοπίζεται στην καρδιά της φημισμένης περιοχής του Πεκίνου 798 Art District, ενός από τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης όπου χτυπά η καρδιά της σύγχρονης τέχνης, αρχιτεκτονικής, θεάτρου και μουσικής, φιλοξενώντας γεγονότα διεθνούς εμβέλειας.

Το ξενοδοχείο σύντομα θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό ως Grace Beijing (www.gracebeijing.com) και θα είναι η νεότερη είσοδος στην οικογένεια των Grace Hotels, τα οποία αποτελούν μέλος του παγκόσμιου ομίλου Libra Group.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:Τo ΞΕΝΙΑ στο Δήμο Αρταίων

Την παραχώρηση του ΞΕΝΙΑ στο Δήμο Αρταίων ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την διάρκεια της επίσκεψής του σήμερα στην Άρτα. Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη αναφερόμενη στο θέμα, είπε ότι το ΥΠΠΟΤ προφανώς και συμφωνεί στην παραχώρηση του ΞΕΝΙΑ, άλλωστε η πρόταση ακούστηκε από τα πιο επίσημα χείλη, του Πρωθυπουργού. Η κυρία Μενδώνη εξήγησε ότι αυτές τις μέρες ψηφίζεται τροπολογία στη Βουλή, τροπολογία που προβλέπει ότι περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στην Εταιρία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» όπως είναι και το ΞΕΝΙΑ Άρτας, θα μπορούν να παραχωρηθούν απλά και μόνο με μία υπουργική απόφαση.

Εδεσε τελευταια φορά φέτος κρουαζιερόπλοιο στη Θεσσαλονίκη

Για τελευταία φορά έδεσε σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το κρουαζιερόπλοιο Ocean Majesty, και παρόλο που ήταν προγραμματισμένο να έρθει άλλες τρεις φορές, ωστόσο το περιορισμένο ενδιαφέρον των τουριστών από την Τουρκία για τη συγκεκριμένη κρουαζιέρα, οδήγησε στην παύση της πλεύσης του για φέτος.
Το κρουαζιερόπλοιο, μεταφέροντας 310 επιβάτες από τη Σμύρνη, κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 8 το πρωί και θα παραμείνει αραγμένο μέχρι και της 2 το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα βάλει πλώρη για τον Πειραιά και οι επόμενοί του σταθμοί θα είναι στα νησιά του Αιγαίου.
Το Ocean Majesty, που είναι χωρητικότητας 650 ατόμων, όπως όλα δείχνουν θα επισκέπτεται και τον επόμενο χρόνο το λιμάνι της Θεσσαλονίκη, εξηγεί μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βίκος Παλαντζιάν, o παλαιότερος ναυτικός πράκτορας της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι ήδη μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες πραγματοποιούν από φέτος επαφές με πρακτορεία της Θεσσαλονίκης, ζητώντας ενημέρωση για τις υποδομές και τις συνθήκες στο λιμάνι της πόλης και με σκοπό να εντάξουν την πόλη στο πρόγραμμά τους.
Στο πλαίσιο αυτό, και με δεδομένο ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρα μας, ο κ. Παλατζιάν θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα στις κοινωνικές ομάδες της χώρας μας, ζητώντας από αυτούς όχι να μην διαδηλώνουν, αλλά να το κάνουν ειρηνικά και χωρίς να «εμποδίζουν» τους τουρίστες στη χώρα μας να απολαμβάνουν την Ελλάδα και τις ομορφιές της. «Είναι κρίμα να κρατούνται όμηροι οι τουρίστες στο λιμάνι του Πειραιά, τη στιγμή που επιθυμούν να πάνε στην αγορά της Αθηνας ή και να επισκεφθούν τα μνημεία», υπογράμμισε. 

agelioforos.gr

Έκκληση του ΣΕΤΕ για τερματισμό της απεργίας των ιδιοκτητών ταξί

Έκκληση στους ιδιοκτήτες ταξί να τελειώσουν άμεσα την απεργία τους, απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του συνδέσμου με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση.
Εμείς είμαστε με την πλευρά της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, τόνισε ο κ.Ανδρεάδης και εκτίμησε ότι η απεργία των ταξί πρέπει να σταματήσει αύριο, προαναγγέλοντας ότι ο υπουργός θα καταθέσει στην ομοσπονδία των ταξί συγκεκριμένες προτάσεις και χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία του διαλόγου.
Από την πλευρά μας, είπε, θα καταθέσουμε στον υπουργό τις δικές μας προτάσεις για αναβάθμιση των υπηρεσιών, βασιζόμενες στα όσα ισχύουν στην Ευρώπη.
Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση, ο κ.Ανδρεάδης είπε ότι φέτος καταγράφεται μια αύξηση της τάξης του 10%, που αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ.
Πρόσθεσε, όμως, ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τα ταξί θα υπάρξει μείωση τον Αύγουστο και δεν αποκλείεται να επηρεαστεί και ο Σεπτέμβριος.
Βρισκόμαστε στην ώρα μηδέν για τον τουρισμό, εκτίμηση και ανακοίνωσε ότι πολλές εταιρείες που πραγματοποιούν κρουαζιέρες θα επανεξετάσουν τον προορισμό τους για την Ελλάδα, ενώ θα επηρεαστούν και οι πτήσεις τσάρτερς.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η airberlin ανανώνει την συμφωνία πλήρους περιεχομένου της με την Amadeus

2010-06-11 A320 AirBerlin D-ABFC EDDB 03Image via Wikipedia Η Amadeus, ο κορυφαίος τεχνολογικός συνεργάτης της τουριστικής και ταξιδιωτικής βιομηχανίας, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ανανέωσε την μακρόχρονη συμφωνία πλήρους περιεχομένου με την airberlin, τη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας.

Η συμφωνία εγγυάται ότι όλα τα συνεργαζόμενα με την Amadeus ταξιδιωτικά γραφεία θα έχουν πρόσβαση στο συνολικό εύρος τιμών, δρομολογίων και inventory της αεροπορικής εταιρείας, που αντιστοιχούν σε πωλήσεις περισσότερων από 33 εκ. θέσεων ετησίως από την airberlin.

“Η Amadeus δεσμεύεται να εξασφαλίζει μακρόχρονες συμφωνίες διανομής που φέρνουν την ασφάλεια του πλήρους περιεχομένου σε ταξιδιωτικά γραφεία και εξασφαλίζουν σταθερότητα στην αγορά,” δήλωσε ο κ. Holger Taubmann, Αντιπρόεδρος της Amadeus για την περιοχή της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Και συνέχισε “Κατά το 2010 το σύστημα διανομής μας παρήγαγε πάνω από 60.900 εκ. Ευρώ* σε απόδοση για τις αεροπορικές εταιρείες.”

Η συμφωνία πλήρους περιεχομένου εγγυάται επίσης ότι το ίδιο περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο μέσω του συστήματος της Amadeus και με τους ίδιους όρους όπως και μέσω οποιουδήποτε άμεσου ή έμμεσου καναλιού πώλησης, συμπεριλαμβανομένου και της ιστοσελίδας της εταιρείας.

“Τα ταξιδιωτικά γραφεία αποτελούν ένα κύριο κανάλι για την στρατηγική διανομής μας και έναν σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξή μας. Είμαστε χαρούμενοι που επεκτείνουμε την συμφωνία μας με της Amadeus, μέσω της οποίας μπορούμε να προσεγγίσουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο ταξιδιωτικών γραφείων,” δήλωσε ο κ. Christian Lesjak, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος των Υπηρεσιών Πωλήσεων της airberlin.

H Amadeus διαθέτει παρουσία σε 195 χώρες σε όλο τον κόσμο και διαχειρίζεται ένα παγκόσμιο δίκτυο περισσοτέρων από 90.000 ταξιδιωτικών γραφείων. Πολλές αεροπορικές εταιρείες μπορούν να υπολογίζουν σε αυτό το δίκτυο για να αυξήσουν τις πωλήσεις σε αγορές που η απευθείας διείσδυση μπορεί να είναι χαμηλή.

*Τα συνολικά έσοδα των αεροπορικών εταιρειών για το 2010, που προκύπτουν από τις κρατήσεις συνεργαζόμενων με την Amadeus ταξιδιωτικών γραφείων (online και offline) υπολογίζονται με τον πολλαπλασιασμό του αριθμού των κρατήσεων των ταξιδιωτικών γραφείων με το μέσο όρο της τιμής του εισιτηρίου στο κανάλι του ταξιδιωτικού γραφείου. Αυτό ο αριθμός δεν περιλαμβάνει τα έσοδα από βοηθητικές υπηρεσίες, επιπλέον χρεώσεις και φόρους.
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Αύξηση των αφίξεων τουριστών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου κατά 18%.

Ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο αριθμός των τουριστών που καταφτάνουν στο Ηράκλειο και στην Κρήτη φέτος το καλοκαίρι. Μας το επιβεβαίωσε σε συνέντευξη που μας έδωσε ο προϊστάμενος Αερολιμενικού Ελέγχου κ Γιώργος Πλιάκας του αερολιμένα Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, ο κ. Πλιάκας μάς ανέφερε ότι φέτος έχουμε αύξηση των αφίξεων των τουριστών κατά 18%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Ο αριθμός των τουριστών που έφτασαν τον προηγούμενο μήνα ήταν περίπου 360.000, ενώ αυτό το μήνα αναμένεται να φτάσουν γύρω στους 400.000 τουρίστες. Δηλαδή περίπου 15.000 τουρίστες κατά μέσο όρο καταφτάνουν καθημερινά στην Κρήτη. Οι εθνικότητες που προτιμούν περισσότερο την Κρήτη για τις διακοπές τους, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου, είναι πρώτοι οι Γερμανοί και μετά ακολουθούν οι Άγγλοι, οι Ρώσοι και οι Γάλλοι.

«Μικροπροβλήματα»

Όπως μας τόνισε ο κ. Πλιάκας, θεωρεί ότι στο αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης" δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα με την εξυπηρέτηση των τουριστών και των πολιτών που ταξιδεύουν. Μόνο τις ημέρες που είναι ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στο αεροδρόμιο μπορεί να δημιουργηθούν κάποια μικροπροβλήματα με ουρές που δημιουργούνται και αναμονή του κόσμου. Επίσης, μικροπροβλήματα δημιουργούνται από κάποια έργα που γίνονται στο αεροδρόμιο αυτήν την εποχή. Ακόμη, μας είπε ότι το αεροδρόμιο του Ηρακλείου συνεργάζεται με όλα τα αεροδρόμια και είναι ανοιχτό σε οποιαδήποτε πρόταση από αεροπορική εταιρεία για νέα αεροπορικά δρομολόγια.

neakriti.gr

Περικοπές και στον θεραπευτικό τουρισμό καταγγέλλει το Σωματείο Συνταξιούχων του νομού Ιωαννίνων

Περικοπές και στον θεραπευτικό τουρισμό που παρέχει το ΙΚΑ στους συνταξιούχους, καταγγέλλει το Σωματείο Συνταξιούχων του νομού Ιωαννίνων με αφορμή την έναρξη διάθεσης των δελτίων από το Ίδρυμα. Το Σωματείο εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και καταδικάζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια για τους δικαιούχους έγιναν πιο αυστηρά, με αποτέλεσμα την μικρότερη συνολικά παροχή δελτίων κατά 2.000 με 3.000 σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.Παράλληλα, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ κ. Βαμβέτσος, μειώνονται οι ημέρες, το ύψος των εισοδημάτων που καθιστά κάποιον δικαιούχο, ενώ αυξάνονται τα ηλικιακά όρια.Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Παπαδημούλης, στην ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης ρωτούν: "Επειδή οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί ήδη μια μεγάλη σειρά επώδυνων περικοπών στα δικαιώματα και εισόδημα τους,
Ερωτάται ο κ. υπουργός
- Θα μεριμνήσει το υπουργείο, ώστε να μην υπάρξουν περικοπές στον θεραπευτικό τουρισμό που παρέχει το ΙΚΑ στους συνταξιούχους;"

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Πρόγραμμα 10.000 θέσεων εργασίας στον τουριστικό τομέα από τον ΟΑΕΔ

Ενέκρινε ο ΟΑΕΔ την υλοποίηση «προγράμματος διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας, με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, έτους 2011». Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει μόλις υπογραφεί η σχετική κοινή υπουργική απόφαση.
Σκοπός του προγράμματος είναι να διατηρηθούν 10.000 θέσεις εργασίας σε συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχειακά καταλύματα, με την επιχορήγηση μέρους του μη μισθολογικού κόστους που αντιστοιχεί στο 40% των εισφορών που βαρύνουν τον εργοδότη (εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών) για χρονικό διάστημα δώδεκα ενός χρόνου.
Από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν:
α) ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι οποίοι κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα, απασχολούνται με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και οι οποίοι συνεχίζουν να απασχολούνται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με το ίδιο καθεστώς απασχόλησης που απασχολούνταν κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής της επιχείρησης στο πρόγραμμα, για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών και
β) ξενοδοχοϋπάλληλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπό την προϋπόθεση να έχει γίνει έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, επέκταση της σύμβασής τους μέχρι τη λήξη του προγράμματος.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Αεροδρόμια: Στάσεις εργασίας σχεδόν όλο τον Αύγουστο

This image depicts Athens International AirportImage via WikipediaΚινητοποιήσεις για ολόκληρο σχεδόν τον Αύγουστο εξήγγειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων. Από τις κινητοποιήσεις αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις μήνες για εργασία που ήδη έχουν προσφέρει τις νύκτες, τις εξαιρέσιμες ημέρες και τις αργίες, αλλά έκαναν υπομονή για να μην πληγεί ο τουρισμός. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Θέλουν κρουαζιέρα (και) στην Καβάλα

Η ανάγκη συνεργασίας των τοπικών φορέων για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στην περιοχή της Καβάλας, καθώς και χάραξης μιας τουριστικής στρατηγικής, που στόχο θα έχει την ανάπτυξη του συγκεκριμένου θεματικού τουριστικού προϊόντος, τονίστηκαν σε ευρεία συνάντηση εργασίας, που συγκάλεσε ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων.
"Ο θαλάσσιος τουρισμός μας χτυπάει την πόρτα κι εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τον υποδεχθούμε σωστά", υπογράμμισε ο δήμαρχος Καβάλας. Αναφερόμενος στις μέχρι σήμερα δράσεις στον τομέα αυτό από την αρμόδια τριμερή επιτροπή εργασίας, στην οποία συμμετέχουν ο Δήμος, το Επιμελητήριο και ο Οργανισμός Λιμένας Καβάλας, αφού σημείωσε πως έγιναν σημαντικά βήματα και υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή θέσεων, απόψεων και προτάσεων, παραδέχθηκε πως
απαιτείται πιο συστηματική δουλειά πάνω στο συγκεκριμένο τομέα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Ο κ. Σιμιτσής έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημαντικότητα του μνημονίου συνεργασίας, που υπεγράφη πέρυσι μεταξύ των Δήμων Καβάλας, Βόλου και Ηρακλείου, για το σχηματισμό πιλοτικού άξονα των τριών πόλεων, με στόχο τη δυναμική τουριστική ανάπτυξή τους και μοχλό εξέλιξης τη δημιουργία σύγχρονων "ταυτοτήτων" προορισμού, ενώ αναφερόμενος στο λιμάνι της πόλης, το χαρακτήρισε "βασικό πυλώνα ανάπτυξης".
Εκτίμησε δε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης των λιμενικών και τουριστικών υποδομών, αλλά, όπως είπε χαρακτηριστικά, εκείνο που μετράει για τους τουρίστες κρουαζιέρας δεν είναι οι λιμενικές εγκαταστάσεις, αλλά τα όσα θα δουν οι επισκέπτες και όσα θα τούς προσφερθούν, όταν θα πατήσουν το πόδι τους στο λιμάνι.
Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα για την προώθηση του τουρισμού κρουαζιέρας, ανήγγειλε τη συμμετοχή της Καβάλας σε δυο μεγάλες θεματικές εκθέσεις για τον τουρισμό κρουαζιέρας, που θα διοργανωθούν το επόμενο διάστημα στο Αμβούργο και το Ηράκλειο της Κρήτης.
Όπως τονίστηκε, η συμμετοχή στις δυο αυτές εκθέσεις κρίνεται σημαντική, αφού μπορεί να αποτελέσει την έναρξη μιας νέας στρατηγικής προσέκλυσης εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού κρουαζιέρας, αναδεικνύοντας όχι μόνο την ιστορία της Καβάλας, αλλά και το παρόν και μέλλον της περιοχής. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" Στέλιος Σχοινάκης, μιλώντας στη σύσκεψη, υπενθύμισε την αναφορά του αντιπροέδρου της εταιρείας "Royal Caribbean Cruises Ltd", ότι η Καβάλα αποτελεί δυνάμει προορισμό για την εταιρεία, με αρνητικό στοιχείο αυτό της χαμηλής αναγνωρισιμότητας της πόλης ως τουριστικού προορισμού. Γι' αυτό, όπως ανήγγειλε ο κ. Σχοινάκης, ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης, ξεκινάει μια οργανωμένη πολιτική προσέγγισης των ενδιαφερόμενων εταιρειών, με σκοπό την ανάδειξη της Καβάλας ως έναν νέο προορισμό για τα κρουαζιερόπλοια.

Enhanced by Zemanta

Εύβοια, Σεϋχέλλες και Καραϊβική, οι καλύτεροι προορισμοί για ιστιοπλοϊα!!!

U.S. Sailing team at the World Military Games ...Image via Wikipedia Η Εύβοια μέσα στους 10 καλύτερους προορισμούς του κόσμου για ιστιοπλοΐα σύμφωνα με το διεθνές National Geographic

Μαζί με τις Σεϋχέλλες και την Καραϊβική, η Εύβοια βαθμολογείται από την πιο έγκυρη διεθνή ταξιδιωτική έκδοση National Geographic μέσα στους 10 καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως για κρουαζιέρα με ιστιοπλοϊκό.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου, η κατάταξη αυτή (http://travel.nationalgeographic.com/travel/top-10/sailing-cruises/#page=2), αποδεικνύει ότι το τουριστικό προϊόν της Εύβοιας είναι πολύ ισχυρό, αλλά πρέπει και εμείς οι ίδιοι να το πιστέψουμε και να δουλέψουμε συστηματικά γι΄ αυτό.
 eviaportal.gr

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Προσπάθειες για τόνωση του συνεδριακού τουρισμού

Σημαντική προσπάθεια να αμβλύνουν τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν για την εικόνα της Αθήνας, μετά τα πρόσφατα επεισόδια και τις κινητοποιήσεις, σε ξένους φορείς και οργανωτές συνεδρίων και συναντήσεων, κατέβαλαν το τελευταίο διάστημα και εξακολουθούν να καταβάλλουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη συνεδριακή αγορά της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, και πέραν των δικών τους ενεργειών, το γραφείο συνεδρίων του Δήμου Αθηναίων (Athens Convention Bureau) ανταποκρίθηκε άμεσα σε αιτήματα μελών του και παρενέβη με επιστολές του σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις συνεδρίων και εταιρικών συναντήσεων, οι οργανωτές των οποίων εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τη διοργάνωση των εκδηλώσεών τους στην Αθήνα φέτος και τον επόμενο χρόνο ή δήλωσαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν προορισμό, θεωρώντας ότι με μία τέτοια κίνηση θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσής τους.

Στις επιστολές του, το ACB υπογραμμίζει ότι η Αθήνα είναι ασφαλής προορισμός, επισημαίνει ότι κάποια ακραία περιστατικά που εκδηλώθηκαν ήταν μεμονωμένα και σε πολύ συγκεκριμένα σημεία της πόλης και επικαλείται την πρόσφατη απόλυτα επιτυχημένη, αλλά και επερχόμενη διοργάνωση μεγάλων συνεδρίων και εκδηλώσεων
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ρόδος: Έκκληση των ξενοδόχων στους ταξιτζήδες για τους τουρίστες

Rhodos port 1Image via WikipediaΈκκληση στους ιδιοκτήτες ταξί να επιλέξουν πιο ήπιες μορφές διαμαρτυρίας για να μη πλήττεται ο τουρισμός, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου  διερμηνεύοντας το κλίμα ανησυχίας που επικρατεί στις τάξεις των τουριστικών επιχειρηματιών του νησιού.

«Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου εκφράζει τη ζωηρή της ανησυχία για τη συνεχιζόμενη κινητοποίηση των ιδιοκτητών ταξί, οι οποίοι ανεξάρτητα από το δικαίωμα που έχουν να υποστηρίζουν τα συμφέροντά τους, στη χρονική στιγμή και με τη μορφή της διαμαρτυρίας που επέλεξαν, πλήττουν σοβαρά τον τουρισμό μας, τον μοναδικό τομέα για να ξεπεράσουμε τη δεινή οικονομική κρίση ως χώρα», αναφέρονται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, ύστερα και από την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επισκέπτες του νησιού από τον ολιγόωρο αποκλεισμό του αεροδρομίου...

Κάνουμε έκκληση στους ιδιοκτήτες ταξί να επιλέγουν τρόπους διαμαρτυρίας που δεν θίγουν τις υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες, δεν εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του νησιού και δεν ταλαιπωρούν τους επισκέπτες που μας επέλεξαν για τις διακοπές του. Τέτοιες διαμαρτυρίες αμαυρώνουν την εικόνα της Ελλάδας και του τόπου μας στο εξωτερικό με όλες τις συνέπειες που και οι ίδιοι οι οδηγοί ταξί θα υποστούν αφού επαγγελματικά εξαρτώνται κι’ αυτοί από τον τουρισμό», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων.
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Πολλοί Έλληνες προτιμούν για διακοπές τη φθηνή Αλβανία!

Ξενοδόχοι της Κέρκυρας και της Ηπείρου αναγκάστηκαν να ρίξουν τις τιμές, για να μην φεύγουν παραθεριστές προς τη γειτονική χώρα.
Πολλοί Έλληνες, λόγω του ότι στην Ελλάδα είναι ακριβή η τιμή του ύπνου, προτιμούν για διακοπές την γειτονική Αλβανία, όπου το κόστος είναι φθηνότερο. Και τα ξενοδοχεία προσφέρουν καλές υπηρεσίες. Έτσι ξενοδόχοι της Κέρκυρας και των παράλιων περιοχών της Ηπείρου, αναγκάστηκαν να ρίξουν τις τιμές των δωματίων, προκειμένου να βρουν πελάτες. «Οι Έλληνες ψάχνουν το φθηνότερο κατάλυμα, επιλέγοντας συχνά και ενοικιαζόμενα δωμάτια,
που παρέχουν υπηρεσίες ποιότητας», λένε ξενοδόχοι στην Θεσπρωτία και στην Πρέβεζα. Στο μεταξύ μικρή αύξηση των αφίξεων πτήσεων τσάρτερ, αλλά μείωση του ελληνικού κοινού παρατηρούν οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας.
http://www.katoci.com

Ισραηλινοί δημοσιογράφοι και τουριστική προβολή του Δήμου Μετσόβου

Καταευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι οι ισραηλινοί δημοσιογράφοι και τουρ οπερέιτορ οπου επισκέφτηκαν το σαββατοκύριακο το δήμο Μετσόβου στα πλαίσια τις τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στο δήμο Μετσόβου τώρα, οι ισραηλινοί επισκέπτες έμειναν έκπληκτοι στην κυριολεξία, όπως οι ίδιοι εξομολογήθηκαν, και μια και δυό φορές !.. αρχικά απο το μοναδικό κλήμα, το κρυστάλλινο ύδωρ, και φυσικό κάλος, οπου μαζί με τα υπέροχα παραδοσιακά εδέσματα που τους προσφέρθηκαν.. οι γνωριμίες εγιναν ακόμα πιο θερμές στα πλαίσια της τουριστικής προβολής του Δήμου Μετσόβου .

Επίσης οι ισραηλινοί επισκέφτηκαν την πινακοθήκη, το μουσείο και το wine hotel και γενικότερα το πρότυπο κτιριακό συγκρότημα της οικογενείας Αβέρωφ κ.α.
Κατά την διάρκεια της ξεναγήσεως οι ισραηλινοί επισκέπτες δέχτηκαν να ακούσουμε δια στόματος του Δήμαρχου Μετσόβου, αλλά και περισσότερο από πλευράς του αρμοδίου τουριστικής προβολής του Δήμου Μετσόβου, έτσι και ακούστηκε η ιστορία αυτού του ιστορικού οικισμού και σύμβολο για την χώρα μας , από πρώτο χέρι !!.

Οι εντυπώσεις ήταν θετικές και από τις δυο πλευρές, και μην απορησετε αν στην χειμερινή σεζόν φέτος δείτε σε ταβέρνες και καφετέριες αλλά και στο χιονοδρομικά κέντρα, ισραηλινούς να γεύονται και πάλι τα κάλλη του Μετσόβου.
http://metsovitis.blogspot.com

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Γαλάζιο σαμποτάζ στον τουρισμό με τους ταξιτζήδες

Ένα πρωτοφανές σαμποτάζ του ελληνικού τουρισμού γίνεται τις τελευταίες ώρες με την καθοδήγηση της "Νέας Δημοκρατίας" και εκτελεστικό βραχίονα  την γαλάζια συνδικαλιστική ηγεσία των ταξιτζήδων.

Το κλείσμο του αεροδρομιου, των λιμανιών, και ο αποκλεισμός του κέντρου από τις πρώτες πρωϊνές ώρες από την ηγεσία των ταξιτζήδων ΔΕΝ είναι τυχαία γεγονότα αφού ο Προκόπης Παυλόπουλος έδωσε το παρον του στη Γενική Συνέλευσή τους (!) και ο Αντώνης Σαμαράς αποκαλεί τον πρόεδρο των ταξιτζήδων με το μικρό του όνομα μια και είναι φιλαράκια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Η Σαντορίνη πρωταγωνιστεί φέτος το καλοκαίρι στο Διεθνή Τύπο

santoriniImage by Archigeek via FlickrΤον Ιούλιο στο GQ: Την Σαντορίνη επέλεξε το κορυφαίο Αμερικανικό περιοδικό lifestyle “GQ”, για την πραγματοποίηση της φωτογράφισης που φιλοξενήθηκε στο τεύχος Ιουλίου 2011. Κεντρικό ρόλο είχε ο δημοφιλής ηθοποιός Joe Manganiello, γνωστός ως " Alcide", στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά "True Blood".

Τα γυρίσματα είχαν ως φόντο τη μοναδική θέα της Καλδέρας αλλά και εντυπωσιακά πλάνα από παραδοσιακά Κυκλαδίτικα κτίσματα. Η φωτογράφιση προκάλεσε σχόλια πολλών αμερικανικών sites και τηλεοπτικών εκπομπών, σε σχέση με το πρόσωπο του ηθοποιού, τα οποία – θετικά ή αρνητικά – αναπαρήγαγαν την ομορφιά του νησιού.

Τον Αύγουστο στην αμερικάνικη έκδοση του Conde Nast Traveler: Από όλον τον κόσμο και μαζί με τα λιμάνια της Gustavia, των St Barts των Γαλλικών Δυτικών Ινδιών, του Hong Kong, του Durstein στο Δούναβη της Αυστρίας και το Rio de Janeiro, η Σκάλα των Φηρών επιλέχθηκε από το περιοδικό ως μία από τις πέντε τέλειες στάσεις που πρέπει κανείς να κάνει με μια κρουαζιέρα. Το περιοδικό των 900.000 περίπου αναγνωστών, στο τεύχος Αυγούστου που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες και είναι αφιερωμένο στις κρουαζιέρες, σε ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό ανάπτυγμα δύο σελίδων παρουσιάζει και το λιμάνι της Σαντορίνης με τα πέντε πράγματα που δεν πρέπει να παραλείψει ο επισκέπτης της κρουαζιέρας να κάνει λίγο παραπάνω στην πρωτεύουσα των Φηρών. «Αρχικά υπάρχει το απέραντο γαλάζιο. Τότε, ξαφνικά, μια θολή ματιά γης. Στα χρονικά του ταξιδιού, τίποτε δεν ξεπερνά τον αρχέγονο ενθουσιασμό που σταματά τους χτύπους της καρδιάς του να πλησιάζεις κάπου όμορφα από τη θάλασσα», αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό στην εισαγωγή του αφιερώματος στα λιμάνια.
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ: Δικαιώματα και υποχρεώσεις των καταναλωτών για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια

Εν όψει της Τουριστικής περιόδου, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ), εφιστά την προσοχή των καταναλωτών που θα  επιλέξουν... για τις διακοπές τους, να διαμείνουν σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενα διαμερίσματα , παραθέτοντας τις συμβουλές της:

Α.- ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
1)Προσέχουμε οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, να έχουν αναρτήσει σε εμφανές σημείο, το ειδικό σήμα του ΕΟΤ
πράγμα που μας παρέχει ασφάλεια
2)Όταν κάνουμε κράτηση μέσω ιστοσελίδας του ξενοδοχείου, στο διαδίκτυο, προσέχουμε στο πλάνο που περιγράφονται οι παροχές, να αναφέρεται και η τιμή
χρέωσης ανά ημέρα παραμονής.
.3)Όταν κάνουμε την κράτησή μας, πρέπει να γνωρίζουμε, με λεπτομέρειες, ποιες υπηρεσίες περιλαμβάνονται, στην τιμή, που μας ενημερώνει ,η
ξενοδοχειακή επιχείρηση. Θα πρέπει να επιβεβαιωνόμαστε εάν το πρωινό, η χρήση ίντερνετ και διάφορες άλλες υπηρεσίες, μας χρεώνονται, χωριστά, επιπλέον της

τιμής, που μας αναφέρει ο ξενοδόχος, διότι μπορεί να βρεθούμε προ εκπλήξεως!! Μπορεί κάποιες επιχειρήσεις να διαφημίζουν "προσφορά "
οικονομικά ελκυστική ,αλλά να διαθέτουν ξεχωριστά τις παροχές και έτσι ουσίας να μη υπάρχει καμία "προσφορά"
4)Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ημέρα της άφιξή μας χρεώνεται ολόκληρη ανεξάρτητα αν έχουμε φθάσει αργά.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Olympic Air: «Στο σφυρί» 30.000 θέσεις για Σεπτέμβρη-Οκτώβρη

Airbus A330 (Etihad Airways ) over Freiberg (G...Image by alleswasfliegt via Flickr
Η Οlympic Air προσφέρει 30.000 θέσεις σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές για ταξίδια από 15 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα για απλή μετάβαση από Αθήνα προς όλους τους προορισμούς εξωτερικού του δικτύου της ο ναύλος ξεκινά από τα 59 ευρώ και από το εξωτερικό προς Αθήνα από τα 49 ευρώ.
Αντίστοιχα, για απλή μετάβαση στο εσωτερικό, ο ναύλος από Αθήνα ξεκινά από τα 58 ευρώ και πρός Αθήνα από 38 ευρώ, ενώ για όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια οι τιμές ξεκινούν από τα 48 ευρώ (εξαιρούνται τα επιδοτούμενα δρομολόγια).

Η προσφορά ισχύει για απλή μετάβαση και περιλαμβάνει όλους τους φόρους και τις αντίστοιχες χρεώσεις συναλλαγής ανά επιβάτη, για κρατήσεις από 13 Ιουλίου έως 23 Ιουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 8018010101 (από σταθερό), +30 210 35 50 500 (από κινητό), στο www.olympicair.com και στα ταξιδιωτικά γραφεία.
www.kathimerini.gr
Enhanced by Zemanta

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Air France: Πτήσεις Αθήνα - Μασσαλία από 2/10

An Air France Boeing 747-200Image via WikipediaΠτήσεις Αθήνα - Μασσαλία θα προσφέρει από τις 2 Οκτωβρίου η Air France, στο πλαίσιο επέκτασης του δικτύου της σε 13 νέους απευθείας προορισμούς προς Γαλλία, Ευρώπη, Μεσόγειο και Μαρόκο.
Ειδικότερα, από 2 Οκτωβρίου η γαλλική αεροπορική εταιρεία θα προσφέρει απευθείας σύνδεση με τους ακόλουθους προορισμούς:
- Γαλλία: Βασιλεία Μιλούζ, Μπιαρίτζ και Βρέστη
- Ευρώπη: Αθήνα, Κοπεγχάγη, Ντύσελντορφ, Αϊντχόβεν, Μιλάνο-Malpensa, Μόσχα και Πράγα
- Μεσόγειο: Βηρυτός και Κωνσταντινούπολη
- Μαρόκο: Καζαμπλάνκα
Τα εισιτήρια απλής μεταβίβασης από Μασσαλία θα ξεκινούν από 50 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των φόρων και μπορούν να αγοραστούν από σήμερα online, από την Air France ή από ταξιδιωτικό πράκτορα.
Σε όλες τις πτήσεις θα προσφέρονται οι υπηρεσίες: δωρεάν μεταφορά αποσκευών έως 23 kg, εφημερίδες, επιλογή της θέσης, γεύματα προσαρμοσμένα στη διάρκεια της πτήσης κλπ.
Η Air France θα προσφέρει επίσης περισσότερες θέσεις σε υφιστάμενους προορισμούς του εσωτερικού της Γαλλίας. Η ίδια στρατηγική θα εφαρμοστεί την άνοιξη του 2012 από την Τουλούζη, τη Νίκαια και το Μπορντό.
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Μπακογιάννη: Να καθαρίσει το Σύνταγμα ΤΩΡΑ !

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής. Αμέσως μετά απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Ντ. Μπακογιάννη:  Συζητήσαμε με την Ένωση Ξενοδόχων τα προβλήματα του τουρισμού στην Αττική. Θέλω να θυμίσω ότι από τον τουρισμό στην Αττική ζουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Αυτή τη στιγμή αυτό το οποίο είναι πρωτεύον, είναι να καθαρίσει η πλατεία Συντάγματος. Στην πλατεία Συντάγματος σήμερα δεν υπάρχουν αγανακτισμένοι. Στην πλατεία Συντάγματος σήμερα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δημιουργούν πρόβλημα. Πρέπει ο δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του, να σταματήσει να κρύβεται ο δήμαρχος Αθηναίων και πρέπει επίσης η κυβέρνηση να αναλάβει τις δικές της. Η συνεργασία δήμου-κυβέρνησης είναι απολύτως απαραίτητη και μπορεί η εικόνα της πλατείας Συντάγματος να είναι διαφορετική αύριο. Όχι σε μια βδομάδα, όχι σε ένα μήνα. Αύριο.

Δημοσιογράφος: Πως μπορεί να γίνει αυτό; Υπάρχει θέμα επέμβασης της αστυνομίας όπως έγινε στη Βαρκελώνη για παράδειγμα;

Ντ. Μπακογιάννη: Βεβαίως υπάρχει θέμα επέμβασης. Το κράτος οφείλει να επέμβει. Οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. συν τους ανθρώπους καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, μέσα σε μία ώρα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν την εικόνα της πλατείας Συντάγματος. Και οφείλουν να το κάνουν, διότι σήμερα αυτό το οποίο υπάρχει στην πλατεία Συντάγματος είναι η πλήρης ανομία. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει αγανακτισμένος, ο οποίος μπορεί να βλέπει δίπλα του να πουλιούνται τσάντες, ναρκωτικά ή οτιδήποτε άλλο και να θεωρεί ότι αυτό είναι δείγμα αγανάκτησης πολιτών.

Η Σαντορίνη το ομορφότερο νησί του κόσμου

Αναγνώστες αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού ανακήρυξαν τη Σαντορίνη το ομορφότερο νησί στον κόσμο. Δείτε τη λίστα με τα νησιά και τη λίστα με τις καλύτερες πόλεις του κόσμου.
Μία ακόμα πρωτιά για τη Σαντορίνη, καθώς ανακηρύχθηκε από τους αναγνώστες του αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού Travel + Leisure το ομορφότερο νησί του κόσμου.

Ο διαγωνισμός που διεξάγει το έγκριτο περιοδικό γίνεται φέτος για 16η φορά, με τη Σαντορίνη από την έκτη θέση πέρυσι να κατακτά την κορυφή, αφήνοντας πίσω της το Μπαλί και τα νησιά Καλαπάγκος.
Το ταξιδιωτικό περιοδικό αναφέρεται φυσικά, μεταξύ άλλων, στους φιλόξενους ανθρώπους, το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας, τα ονειρεμένα ηλιοβασιλέματα και τα όμορφα σοκάκια με τα λευκά σπίτια με τις γαλάζιες οροφές.

Εκτός του ομορφότερου νησιού, το περιοδικό ανακηρύσσει και τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, όπου πρώτη είναι η πρωτεύουσα της Ταϋλάνδης, Μπανγκόκ.
Enhanced by Zemanta

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Video: Όλο το Hollywood κάνει διακοπές στην Ελλάδα

To Hollywood προβάλει στις ΗΠΑ τις ομορφιές της Μακεδονίας

Jennifer Aniston at the 2008 Toronto Internati...Image via WikipediaΤο γύρο του κόσμου θα κάνουν οι ομορφιές της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης και της Βεργίνας μέσα από το NBC.

Eπιτυχημένη εκπομπή του αμερικανικου τηλεοπτικού δικτύου NBC βρέθηκε στη Βόρεια Ελλάδα, με σκοπό να αναδείξει τα όμορφα μέρη της και να προτρέψει τους Αμερικανούς, εκτός από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, να επισκεφθούν και τη Μακεδονία.

Για τις παραλίες της περιοχής μίλησαν και οι ομογενείς σταρ του Hollywood, Τζένιφερ 'Ανιστον, Ζακ Γαλιφιανάκης και Νία Βαρντάλος.

Το τηλεοπτικό συνεργείο ήταν επταμελες και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έμειναν κατενθουσιασμένοι με τις ομορφιές της Βόρειας Ελλάδας, την οποία επιστέφτηκαν για πρώτη φορά. Περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν την συγκεκριμένη εκπομπή.
Enhanced by Zemanta

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Ο «νέος» Δήμος Θήρας εμπιστεύεται τουριστικά την MTC GROUP

Thira, Santorini at night with cruise ship in ...Image via WikipediaΤη θέση του Συμβούλου Τουρισμού της Σαντορίνης, αναλαμβάνει η MTC GROUP, μετά τη σχετική απόφαση του Δήμου Θήρας. Στο πλαίσιο της αντίστοιχης σύμβασης, η MTC GROUP θα εκπονήσει άμεσα συγκεκριμένο σχέδιο προβολής και προωθητικών ενεργειών, με στόχευση στην εσωτερική αλλά και σε αγορές του εξωτερικού, παράλληλα με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών τουριστικού μάρκετινγκ για την περαιτέρω ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Σαντορίνης. Το πακέτο υπηρεσιών περιλαμβάνει τη λειτουργία οργανωμένου Γραφείου Τύπου με έμφαση τον τομέα του Τουρισμού, καθώς και την συμβουλευτική υποστήριξη του Δήμου σε θέματα Προβολής (Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης), τόσο προς καταναλωτές – ταξιδιώτες όσο και ως προς το trade κοινό (ταξιδιωτικούς πράκτορες, δημοσιογράφους).

“H MTC GROUP είχε συνεργαστεί για σύντομο χρονικό διάστημα στο παρελθόν με το Δήμο Θήρας και είναι ιδιαίτερη τιμή για την εταιρία μας η «ανανέωση» της συνεργασίας μας με το «νέο» Δήμο της Σαντορίνης, στην εκτεταμένη και ολοκληρωμένη του - τουριστικά - μορφή”, δήλωσε ο Πρόεδρος της MTC GROUP, κ. Νότης Μαρτάκης.

Ο Δήμος Θήρας δημιουργήθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από της συνένωση του προϋπάρχοντος Δήμου Θήρας και της Κοινότητας Οίας και περιλαμβάνει σήμερα τα νησιά Θήρα και Θηρασιά, καθώς και τις γειτονικές τους νησίδες. Η MTC GROUP, με την ιδιότητα του Συμβούλου Τουρισμού περιοχών, ασχολείται αντίστοιχα με το τουριστικό marketing και προβολή της Μυκόνου, της Μήλου, της Αλοννήσου και της Αλυκής Πάρου.
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Αύξηση των τουριστών και των αφίξεων στα αεροδρόμια

Παρά τα όσα τραγικά συνέβησαν πρόσφατα στο κέντρο των Αθηνών, με τις ακυρώσεις να φτάνουν τις 8.000, μηνύματα αισιοδοξίας για την θετική... έκβαση της φετινής τουριστικής περιόδου δημιουργούν τα προσωρινά στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων του πρώτου εξαμήνου του 2011 στα ελληνικά αεροδρόμια, που δημοσιοποιεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2011, καταγράφεται αύξηση των τουριστών, που κατέφθασαν στην Ελλάδα με αεροπλάνο, σε ποσοστό 9,52% σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας συνολικά τους 4.214.220 τουρίστες.

“Πρωταθλήτριες” περιοχές στην αύξηση των ποσοστών προσέλκυσης τουριστών στο εξάμηνο του 2011 είναι η Ρόδος και η Κως με άνοδο στις αφίξεις 33,25% και 31,07% αντίστοιχα, με τη Ρόδο να προσελκύει στο εξάμηνο 590.927 τουρίστες και την Κω 268.393.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

1.200 gay σήμερα στη Μύκονο

Rainbow flag flapping in the wind with blue sk...Image via WikipediaΆγγλοι, Γάλλοι, Ισπανοί, Πορτογάλοι άντρες ομοφυλόφιλοι και bisexual από όλη την Ευρώπη φτάνουν σήμερα στο λιμάνι της Μυκόνου για να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού και να ξεφαντώσουν στα κοσμοπολίτικα νυχτερινά μαγαζιά του.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της κρουαζιέρας που πραγματοποιείται - παραδοσιακά πλέον- κάθε χρόνο, επόμενος σταθμός είναι η Σαντορίνη και τέλος το λιμάνι του Πειραιά, όπου το κρουαζιερόπλοιο θα δέσει για δύο ημέρες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

«Απόβαση» Γερμανών και Τούρκων τουριστών στη Θεσσαλονίκη

AIDAaura 03Image via WikipediaΤην πρώτη του εμφάνιση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έκανε σήμερα το κρουαζιερόπλοιο «Aida Aura» μεταφέροντας 1304, στην πλειονότητά τους Γερμανούς, τουρίστες.
Το πλοίο κατέπλευσε στις 7 το πρωί από τη Βάρνα της Βουλγαρίας και θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα με προορισμό τη Σάμο ενώ μέσα στο καλοκαίρι, αναμένεται να καταπλεύσει στη Θεσσαλονίκη άλλες 4 φορές. «Απόβαση» όμως στην πόλη έκαναν σήμερα και 300 Τούρκοι τουρίστες, επιβάτες του «Ocean Majesty» που ξεκίνησε από τη Σμύρνη και έχει επόμενο σταθμό το λιμάνι του Πειραιά. Υπολογίζεται ότι το πλοίο, θα «δένει» στη Θεσσαλονίκη κάθε 15 μέρες μεταφέροντας τουρίστες από τη γειτονική χώρα.
Πάντως οι τουρίστες των δύο πλοίων γέμισαν το κέντρο της πόλης, επιχειρώντας μια «τονωτική» ένεση στα εμπορικά καταστήματα και παράλληλα, επισκέφθηκαν και διάφορους αρχαιολογικούς χώρους.
Σημειώνεται ότι στελέχη του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και των επιμελητηρίων τους υποδέχθηκαν μοιράζοντάς τους ενημερωτικά φυλλάδια για τα αξιοθέατα της πόλης, όπως και λίστα με καταστήματα, απ΄όπου μπορούν να ψωνίσουν με ειδικές εκπτώσεις.
Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι της πόλης άλλα 16 κρουαζιερόπλοια.

Αποχή από τις καλοκαιρινές διακοπές για το 62% των Ελλήνων

Σύμφωνα με πρόσφατη πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ, το 62% των Ελλήνων σε σχέση με το 59% πέρυσι δε θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές. Να σημειωθεί ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 27 Ιουνίου-5 Ιουλίου 2011, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε 530 άτομα.

Πιο συγκεκριμένα, από τις απαντήσεις όσων συμμετείχαν στην έρευνα προκύπτει ότι περισσότεροι από 62 στους 100 Έλληνες καταναλωτές δήλωσαν ότι δεν προγραμματίζουν ούτε πιστεύουν ότι τελικά θα πραγματοποιήσουν διακοπές το καλοκαίρι του 2011.

Οι αιτίες για τη μη πραγματοποίηση των διακοπών είναι: οικονομικοί λόγοι και επαγγελματική αστάθεια 82%, επαγγελματικές υποχρεώσεις 10% και άλλοι λόγοι 8%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, το 72% κάνει ολιγοήμερες διακοπές ή σε ιδιόκτητο, συγγενικό ή φιλικό σπίτι και συγκεκριμένα οι Έλληνες αυτοί διαμένουν: σε πατρικό ιδιόκτητο σπίτι το 50%, σε συγγενικό - φιλικό σπίτι το 24%, σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα σπίτια ή δωμάτια το 26%.

Επίσης και η διάρκεια των διακοπών όλης, από κοινού, της οικογένειας, φαίνεται ότι περιορίζεται όλο και περισσότερο. Κατά το 2011, θα πραγματοποιήσει 7 ημέρες διακοπές το 46%, 10 ημέρες το 25%, 15 ήμερες το 23%, 20 ήμερες το 5% και 30 ήμερες μόλις το 1%.

Σύμφωνα με το ΙΝΚΑ, η σύντμηση της διάρκειας των διακοπών οφείλεται κυρίως σε παράγοντες αποδόμησης της ζωής του Έλληνα και οικονομικούς, (ένταση της οικονομικής δυσπραγίας, δυσανάλογες με τον πραγματικό πληθωρισμό ή καθόλου αυξήσεις της μισθωτής εργασίας, σε συνδυασμό με την παρεπόμενη ανάγκη για πρόσθετη εργασία) αλλά και σε κοινωνικούς παράγοντες, όπως, χαλάρωση των οικογενειακών δεσμών τόσο μεταξύ γονέων όσο και κυρίως μεταξύ παιδιών και γονιών και η έλλειψη διάρκειας, ασφάλειας και σταθερότητας στη μισθωτή απασχόληση. Παράλληλα, μίκρυνε ασφυκτικά και η γνωστή διασπορά των διακοπών σε περισσότερες εποχές (π.χ. κατά τα εορταστικά 3ήμερα, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα κ.λπ.).

Οι διακοπές σε θάλασσα συνεχίζουν να συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων με 65%, ενώ το βουνό «κερδίζει» κάποιο έδαφος σε σχέση με παλαιότερες έρευνες συγκεντρώνοντας το 35%. Οι εκτός Ελλάδας τουριστικοί προορισμοί φέτος θα συγκεντρώσουν λιγότερο από πέρυσι (20%) τις προτιμήσεις των καταναλωτών, ενώ σύμφωνα με υπολογισμούς του ΙΝΚΑ το ελάχιστο κόστος για διαμονή-διατροφή 15 ημερών μιας 4μελούς οικογένειας αγγίζει πλέον τα 3.500 ευρώ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η φετινή έρευνα του ΙΝΚΑ δείχνει περαιτέρω επιδείνωση της δυνατότητας διακοπών σε σχέση με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης περυσινής (59% του 2010, 49% του '09, 48% του '08, 45% του '07, 44% του '06 αντί 41% του '05 και 39,6% του '04).

Τέλος, σύμφωνα με τις επαναλαμβανόμενες κάθε χρόνο έρευνες του ΙΝΚΑ, οι διαφορές τιμών και ποιότητας για το ίδιο προϊόν ή υπηρεσία, στις τουριστικές περιοχές παρουσιάζουν θεαματικές διαφορές -συχνά εξοργιστικές- σε σχέση με το μέσο όρο της υπόλοιπης χώρας. Εκτός των τιμών, όμως, σημαντικό πρόβλημα σημειώνεται ότι παρουσιάζεται στα ζητήματα της ποιότητας, της εξυπηρέτησης και κυρίως της δημόσιας υγείας.

«Η ουσιαστική έλλειψη σταθερών δομών, πολιτικής και μηχανισμών αποτελεσματικής εποπτείας (και) στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα του τουρισμού οδήγησε την -παλιότερα- πιο προσιτή στους καταναλωτές ελληνική τουριστική αγορά σε μια νέα εποχή υψηλού κόστους και αναντίστοιχης ή ακόμα και συχνά κακής ή πολύ κακής ποιότητας», υποστηρίζει το ΙΝΚΑ.

«Η χώρα μας, δυστυχώς, χαρακτηρίζεται πλέον διεθνώς ως ιδιαίτερα ακριβός τουριστικός προορισμός. Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο γιατί οι καταγγελίες ξένων οι οποίες καταγράφονται στο Κέντρο Καταγγελιών του ΙΝΚΑ έχουν συχνά την επωδό ''αγαπούμε την Ελλάδα, μας αρέσει πολύ, αλλά μας βασανίζει για να μπορούμε να ξανάρθουμε''», καταλήγει σχετική ανακοίνωση του ΙΝΚΑ.
www.greekfinanceforum.com

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

VIDEO: Αναστατώνει τους Παξούς η Pamela Anderson

Εξαιρούνται οι νομοί Λέσβου, Καστοριάς, Πρέβεζας και Κέρκυρας από τον κοινωνικό τουρισμό φέτος

Θα διεξαχθούν οι εκδρομές που εντάσσονται στο θερινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του οργανισμού εργατικής κατοικίας για το 2011, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Εξαιρούνται περιπτώσεις των νομών Λέσβου και Καστοριάς, για τις οποίες το Ελεγκτικό Συνέδριο με πράξη του αναβάλλει την έκδοση οριστικής απόφασης. Επίσης εξαιρούνται αυτές για τους νομούς Πρέβεζας και Κέρκυρας, για τα ξενοδοχεία των οποίων, κωλύεται η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

8.000 ακυρώσεις στα ξενοδοχεία της Αθήνας λόγω των επεισοδίων

Σύμφωνα με την Ένωση ξενοδόχων Αττικής, οκτώ χιλιάδες ακυρώσεις διανυκτερεύσεων καταγράφηκαν σε 20 ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας τις τελευταίες πέντε ημέρες, στον απόηχο των τραγικών επεισοδίων της προηγούμενης εβδομάδας,.

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθήνας παρουσίασε τα στοιχεία για τις ζημιές που προκάλεσαν στον τουρισμό τα επεισόδια.

Για σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι έκανε λόγο ο πρόεδρος της ένωσης Γιάννης Ρέτσος, τονίζοντας ότι πολλά ξενοδοχεία στο κέντρο δεν μπορούν να λειτουργήσουν, ενώ ήδη καταγράφονται σημαντικές ακυρώσεις σε συνέδρια και γκρουπ τουριστών για την επόμενη χρονιά.

Τέλος, οι ξενοδόχοι ζητούν σειρά μέτρων από την κυβέρνηση, όπως μη καταβολή φόρου ακίνητης περιουσίας για το 2012, αναστολή καταβολής του τέλους παρεπιδημούντων και έκπτωση 20% στις ασφαλιστικές εισφορές.

Συγκεκριμένα και ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης των ξενοδοχείων της Αθήνας ζητά η ΕΞΑ-Α

Συγκεκριμένα και ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης των ξενοδοχείων της Αθήνας ζήτησε η Ένωση Ξενοδόχων της Αθήνας – Αττικής (ΕΞΑ-Α) από την Κυβέρνηση, τα οποία θα τους... επιτρέψουν να ανακουφιστούν για τις ζημιές που έχουν ήδη υποστεί και για τη διαφαινόμενη αποθετική ζημία απ’ τα τραγικά γεγονότα της 15ης Ιουνίου και του διημέρου 28 & 29 Ιουνίου 2011- σε συνέχεια των επίσης τραγικών επεισοδίων του Δεκεμβρίου του 2008, του Μαΐου του 2010 και όσων άλλων έχουν προηγηθεί ή έχουν ακολουθήσει αυτών.
Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της ΕΞΑ-Α κ. Γιάννης Α. Ρέτσος, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που έδωσε η ΕΞΑ-Α (05-07-2011) σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, «τα ξενοδοχεία της Αθήνας, βιώνουν μία πολύ δυσάρεστη πραγματικότητα, όταν από το Δεκέμβριο του 2008 κλήθηκαν κατ’ επανάληψη να βρεθούν αντιμέτωπα όχι μόνο με την οικονομική κρίση, διεθνή ή εγχώρια, αλλά και με απανωτά χτυπήματα βίας και ταραχών κάθε είδους, τα οποία τα στοχοποίησαν, αμέσως ή εμμέσως, προκαλώντας θετική και αποθετική ζημία. Ήδη από τα τέλη του 2008 έως σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της μηνιαίας έρευνας της GBR Consulting για λογαριασμό της ΕΞΑ-Α, τα ξενοδοχεία της Αττικής έχουν απολέσει σχεδόν το 30% των εσόδων τους. Τα γεγονότα και το κλίμα στην Αθήνα αποστερούν από την περιοχή μας τις όποιες ελπίδες για ανάκαμψη, τη στιγμή που στην υπόλοιπη χώρα ο τουρισμός γεννά ελπίδα – τη στιγμή δηλαδή που η πορεία του Τουρισμού τη χρονιά που διανύουμε διαφαίνεται θετική και αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή πως ο κλάδος μας είναι ο βασικός άξονας της εθνικής μας οικονομίας» – είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέτσος και συνέχισε:
«Τα στοιχεία της τελευταίας τριετίας αποτυπώνουν ανάγλυφα το πρόβλημα από την αρχή του, καθώς και την πλήρη εξέλιξή του: Σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγει η GBR Consulting για λογαριασμό της ΕΞΑ-Α και η οποία συγκρίνει τα αποτελέσματα της Αθήνας με δέκα άλλους σημαντικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς, το πρώτο 5μηνο του 2011 σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2008, παρουσιάζει τις ακόλουθες αποκλίσεις:
* Η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας-Αττικής υποχώρησε από το 66.4% το 2008 σε 58.2% το 2011, παρουσιάζοντας μείωση (-) 12.35%. * Η μέση τιμή ανά δωμάτιο υποχώρησε από τα 116 Ευρώ στα 101.50 ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση (-) 12.75%, ενώ: *Το έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο διαμορφώθηκε στα 59 ευρώ το πρώτο 5μηνο του 2011, υποχωρώντας από τα 77.30 ευρώ -του αντίστοιχου διαστήματος του 2008- παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του (-) 23.5%.
Για την καλύτερη κατανόηση του μεγέθους του προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία της Αθήνας-Αττικής, αρκεί κανείς να μελετήσει με προσοχή τα στοιχεία του ανταγωνισμού, για να διαπιστώσει ότι τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο των ξενοδοχείων της Κωνσταντινούπολης το πρώτο 5μηνο του 2011 έφτασαν τα 108.65 ευρώ (84% περισσότερα από την Αθήνα), του Λονδίνου τα 113.72 ευρώ (92% περισσότερα από την Αθήνα), του Παρισιού τα 163.99 ευρώ (177% περισσότερα από την Αθήνα), της Ρώμης τα 90.83 ευρώ (54% περισσότερα από την Αθήνα), του Άμστερνταμ τα 97.71 ευρώ (65% περισσότερα από την Αθήνα), της Βαρκελώνης τα 75.90 ευρώ (29% περισσότερα από της Αθήνας) και του Μονάχου τα 72.95 ευρώ (24% περισσότερα από της Αθήνας). Και όλα αυτά σε ευρωπαϊκές πόλεις, με παρόμοιους κανόνες ανταγωνισμού και ομοειδείς συνθήκες βιωσιμότητας των επιχειρήσεων. Και ενώ κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες ο φετινός Μάιος παρουσίασε για πρώτη φορά για την Αθήνα-Αττική θετικά αποτελέσματα, (πληρότητα (+) 5% , έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο «REVPAR» (+) 1,6%), ο «καυτός» σε γεγονότα Ιούνιος έρχεται να γεννήσει σε όλους μας, εκ νέου, ανησυχίες για την εξέλιξη των αποτελεσμάτων για την Αθήνα για τους επόμενους μήνες».
Τα μέτρα λοιπόν που ζητήθηκαν από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και απ’ τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, καθώς επίσης και από τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη και το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, αφορούν σε:
1. Μη καταβολή Φ.Α.Π. για το 2012.
2. Μη καταβολή Ε.Φ.Τ.Ε. 0.6% για υφιστάμενα και νέα δάνεια και για διάστημα 12 μηνών.
3. Αναστολή καταβολής τέλους παρεπιδημούντων 0.5% έως τις 31-12-2011.
4. Έκπτωση ασφαλιστικών εισφορών ύψους 20% για διάστημα 12 μηνών.
5. Παράταση για 12 ακόμη μήνες του προγράμματος του Ο.Α.Ε.Δ. «Διατήρηση 10.000 θέσεων εργασίας σε ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας με επιδότηση 40% των εργοδοτικών εισφορών».
6. Στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια για την Αθήνα-Αττική, με πρώτη ενέργεια την ήδη αποφασιμένη από το Υ.ΠΟ.Τ. συνέχιση της προβολής μέσω EXPEDIA.COM σε συγκεκριμένες αγορές-στόχους, με ημερομηνία έναρξης την 1η Αυγούστου 2011 και για τρεις μήνες.
Ως βασικά της επιχειρήματα η ΕΞΑ-Α προβάλλει ότι οι 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Αθήνας-Αττικής, έχουν διαφυλάξει τις θέσεις εργασίας κατά την τελευταία διετία, παρά τις τεράστιες απώλειες εσόδων που έχουν υποστεί, αλλά και το δίκαιο των αιτημάτων, που στοχεύουν στην επιβίωση όχι απλώς επιχειρήσεων, αλλά ενός σημαντικότατου, του σημαντικότερου ίσως από άποψη σημειολογίας, τουριστικού προορισμού της χώρας. Η βελτίωση της εικόνας της Αθήνας στο εξωτερικό πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα, επισημαίνει η ΕΞΑ-Α, προκειμένου να μη διακινδυνεύσουμε μεσομακροπρόθεσμα τη συνολική πορεία του Ελληνικού τουρισμού, ο οποίος σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία παρουσιάζει αύξηση και ανοδικές τάσεις.
Ο κ. Ρέτσος επεσήμανε ακόμη ότι «οι ξενοδόχοι της Αθήνας-Αττικής εξαιρέθηκαν διαχρονικά από τα κίνητρα όλων των αναπτυξιακών νόμων για δημιουργία νέων κλινών. Επίσης, μετά τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, το μόνο ουσιαστικό μέτρο που ελήφθη, ήταν η μείωση του τέλους παρεπιδημούντων από 2% σε 0.5%, μέτρο όμως που ίσχυσε πανελλαδικά και όχι μόνο για τα ξενοδοχεία της Αθήνας-Αττικής, αφού ήταν προαποφασισμένο, χωρίς να έχει καμία σχέση με τα όσα τραγικά ακολούθησαν».
http://news.travelling.gr

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Χωρίς διακοπές φέτος το καλοκαίρι έξι στους δέκα Έλληνες

Έξι στους δέκα Έλληνες φέτος δεν θα πάνε διακοπές λόγω των οικονομικών προβλημάτων και του υψηλού κόστους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ανέφερε μιλώντας στον Βήμα 99,5 η πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος της ΓΣΕΕ Γιάννα Καραντινάκη.Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι για να ταξιδέψει μια τετραμελής οικογένεια στην Κ΄ρητη τα ναύλα κοστίζουν 600 ευρώ, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσό που χρειάζεται για να ταξιδέψει κανείς και στις Κυκλάδες.Η κ. Καραντινάκη έκανε έκκληση στους Έλληνες ακτοπλόους να αντιμετωπίσουν το θέμα λίγο διαφορετικά, για να μπορέσουν να μετακινηθούν οι ταξιδιώτες.Πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες θα εστιάσουν σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.Επιπλέον η ίδια ανέφερε ότι σύμφωνα με πρόχειρα στοιχεία υπάρχει μείωση 40% στην κίνηση εκδρομέων κατά το καλοκαίρι.

«Φιλοξενία και Πολιτισμός» η «θεραπεία» της εποχής από την Αλυκή Πάρου

«Φωνή» απέκτησε η Αλυκή της Πάρου, το γραφικό ψαροχώρι του νησιού, που επένδυσε πολιτιστικά για τη θεραπεία της εποχής, με την διοργάνωση του πρώτου «πολιτιστικού πανηγυριού» από τις 17 έως τις 19 Ιουνίου. Ο μη κερδοσκοπικός φορέας «Πολιτιστικό Πανηγύρι Αλυκής Πάρου», με την ενεργητικότητα και την πολιτιστική «ανησυχία» των μελών του, μεταξύ των οποίων και σημαντικών εκπροσώπων της Ελληνικής μουσικής, όπως ο Παντελής Θαλασσινός, αλλά και της παραδοσιακής όπως η άξια διάδοχος της μουσικής οικογένειας, Νάσια Κονιτοπούλου, εγκαινίασε το τριήμερο πολιτιστικό “πανηγύρι” το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Κονιτόπουλου. Με τον τρόπο αυτόν, τιμήθηκε η «ψυχή» της νησιωτικής δημοτικής μουσικής, που επέλεξε να ζήσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στην Αλυκή. Το «Πολιτιστικό Πανηγύρι Αλυκής Πάρου Γιώργος Κονιτόπουλος» θα ενεργοποιείται στο χωριό ένα τριήμερο κάθε χρόνο και συγκεκριμένα κάθε Ιούνιο. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να στείλει ένα μήνυμα σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας προβάλλοντας τη μουσική, τα έθιμα και τον τόπο του, προσκαλώντας κάθε είδος συγκροτήματα, κουλτούρας και ύφους από όλες τις γωνιές της χώρας. «Πρωταγωνιστικό» ρόλο είχαν οι μουσικές βραδιές με καταξιωμένους μουσικούς όπως ο μεγάλος βάρδος της Κρητικής μουσικής, Βασίλης Σκουλάς.

«Θέλαμε να τιμήσουμε την «ψυχή» της νησιωτικής δημοτικής μουσικής μέσα από διαφορετικές καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκφράσεις», τονίζει χαρακτηριστικά ο Παντελής Θαλασσινός και συνεχίζει: «Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας τίμησε με τη παρουσία του. Εκατοντάδες ντόπιοι και τουρίστες ανταποκριθήκαν με ενθουσιασμό στο πανηγύρι που φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός. Μεγάλο μέρος της επιτυχίας οφείλεται στη γραφική Αλυκή της Πάρου που με τους φιλόξενους κατοίκους και τις φυσικές ομορφιές της είναι ο πλέον κατάλληλος τόπος έμπνευσης και ξεγνοιασιάς, ιδιαίτερα για την εποχή μας».

Το πανηγύρι πλαισιώθηκε με εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής που ανάδειξαν την αυθεντικότητα του νησιού με μια άλλη «ματιά». Τέλος, η ομιλία του Δόκτωρα Χορολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σταύρου Σπηλιάκου, για το έργο του διαχρονικού τροβαδούρου, αποτέλεσε μία ξεχωριστή «νότα» επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Την πρωτοβουλία αυτή αμέσως αγκάλιασε ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων δωματίων Αλυκής Πάρου, ο πολιτιστικός Σύλλογος Αγκαιριάς, και γενικά όλοι οι κάτοικοι του όμορφου-παραδοσιακού χωριού της Αλυκής Πάρου. Παράλληλα με την πολιτιστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε συλλογική προσπάθεια της Αλυκής για προβολή της περιοχής. Η Αλυκή, με τη βοήθεια δημοφιλών ραδιοφωνικών παραγωγών, έδειξε το φιλόξενο πρόσωπο της, μέσα από εκπομπές έγκριτων σταθμών χαρίζοντας πλούσια δώρα. Η οργανωμένη πρωτοβουλία ενισχύθηκε με την συμβολή της εταιρίας συμβούλων «MTC GROUP»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...