Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Η Κως στο road show του FTI Touristik στη Γερμανία

Ο Δημοτικός Οργανισμός Τουρισμού της Κω πήρε μέρος στο Road Show του FTI Touristik στη Γερμανία. Το Road Show διήρκεσε πέντε ημέρες, ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, και είχε αντίστοιχα πέντε πόλεις - σταθμούς, Μόναχο, Νυρεμβέργη, Βισμπάντεν, Κολονία και Ντόρτμουντ.
 
Σε κάθε πόλη η διοργάνωση γινόταν σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου και προσκεκλημένοι ήταν οι Tour Operators της περιοχής. Συμμετείχαν περίπου 100 τουριστικοί πράκτορες κάθε φορά. Το πρόγραμμα περιλάμβανε παρουσιάσεις και ενημέρωση των συμμετεχόντων και στη συνέχεια δείπνο. Επίσης, δόθηκαν δώρα διαμονής σε ξενοδοχεία, μετά από κλήρωση.
 
Η Κως έκανε μια ζωντανή παρουσίαση του νησιού, προβάλλοντας τις φυσικές ομορφιές, το ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον του νησιού με επίκεντρο το Ασκληπιείο και την προσωπικότητα του Ιπποκράτη, την πόλη με τους παλιότερους και τους νέους ποδηλατόδρομους, τη σύγχρονη μαρίνα, τις αθλητικές εγκαταστάσεις για κάθε είδους σπορ, τις επιλογές καταλυμάτων και τις πολιτιστικές δραστηριότητες που μπορεί να παρακολουθήσει ο επισκέπτης στο νησί. Η παρουσία του Δ.Ο.Τ ολοκληρωνόταν με την προβολή video για το νησί.
Στον πρώτο σταθμό της περιοδείας, που ήταν το Μόναχο, παραβρέθηκε στην εκδήλωση και ο πρόεδρος του Δ.Ο.Τ Ηλίας Σιφάκης, ο οποίος παρέδωσε και το δώρο στον τυχερό νικητή της βραδιάς. Το δώρο ήταν πενθήμερη διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο της Κω Diamond Hotel. Το ενδιαφέρον των τουριστικών πρακτόρων για την Κω ήταν μεγάλο, γεγονός που επιβεβαιώνει και την ανοδική πορεία του νησιού τα τελευταία χρόνια.
 
Η Κως, ως Δ.Ο.Τ, ήταν ο μοναδικός ελληνικός προορισμός που συμμετείχε στο Road Show. Επίσης, συμμετείχε η Κύπρος με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και πολλά ξενοδοχεία από την Ρόδο, την Κω, την Κρήτη και την Κύπρο. 
 
O FTI Touristik είναι από τους πιο μεγάλους και δυναμικά αναπτυσσόμενους Tour Operators της Γερμανίας και διαθέτει στα προγράμματά του πολλούς ελληνικούς προορισμούς. Η γερμανική αγορά αποτελεί σημαντικό στόχο για την Κω και η συμμετοχή στο Road Show ήρθε σαν συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίας της Κω στην έκθεση του ΙΤΒ του Βερολίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...