Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Ryanair: Ξεκινά τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα

Σημαντική συνεισφορά στην τόνωση της τουριστικής κίνησης προς τη χώρα μας αναμένεται ότι θα αποτελέσει τους επόμενους μήνες η δραστηριοποίηση, για πρώτη φορά, σε ελληνικά αεροδρόμια της εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair.

 
Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία από τον Μάιο θα συνδέει περιοχές της Ελλάδας με το εξωτερικό, ωστόσο από τον χάρτη των αεροδρομίων που θα εξυπηρετεί απουσιάζει το αεροδρόμιο της Αθήνας.
 
Συγκεκριμένα τα δρομολόγια που θα πραγματοποιεί η αεροπορική εταιρεία είναι τα εξής: Κως - Φρανκφούρτη, Κως - Μιλάνο, Ρόδος - Φρανκφούρτη, Ρόδος - Μιλάνο, Βόλος - Φρανκφούρτη και Βόλος - Μιλάνο.
 
Οι πτήσεις από το Μιλάνο θα γίνονται από το αεροδρόμιο του Μπέργκαμο που βρίσκεται 45 χλμ. βορειοανατολικά της ιταλικής μεγαλούπολης και συνδέεται με αυτή με λεωφορεία. Οι πτήσεις από Φρανκφούρτη θα γίνονται από το αεροδρόμιο Hahn που βρίσκεται 124 χλμ. δυτικά της πόλης και εξυπηρετείται με λεωφορειακές γραμμές. Επίσης από το αεροδρόμιο της Πίζα θα εκτελούνται πτήσεις με προορισμό τη Ρόδο. Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο εξυπηρετεί, μεταξύ άλλων, και όσους έχουν ως τελικό τους προορισμό τη Φλωρεντία, από την οποία απέχει 80 χλμ. και συνδέεται με αυτή με λεωφορειακές γραμμές και σιδηρόδρομο.
 
Οι εκτιμήσεις της εταιρείας αναφέρουν ότι με τα έξι αυτά δρομολόγια το φετινό καλοκαίρι θα εξυπηρετηθούν περίπου 200.000 επιβάτες, αποτελώντας ουσιαστική συνεισφορά την τόνωση του τουρισμού σε μια χρονιά που αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη για τον κλάδο. Επιπλέον όφελος για τις τοπικές κοινωνίες προς τις οποίες θα κατευθυνθούν τα δρομολόγια της Ryanair αναμένεται ότι θα είναι η δημιουργία 200 νέων θέσεων εργασίας.
 
Φθηνά εισιτήρια
Οι χαμηλές τιμές των εισιτηρίων είναι το κύριο «όπλο» με το οποίο ο ιρλανδικός αεροπορικός κολοσσός ξεκινά, μετά από χρόνια προσπαθειών, την δραστηριότητά του στη χώρα μας.
 
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για πτήσεις από το αεροδρόμιο Hahn της Φρανκφούρτης προς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, που θα εξυπηρετεί την Μαγνησία, οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται από 24.99 έως και 59.99 ευρώ. Για πτήσεις από το αεροδρόμιο Bergamo στο Μιλάνου προς την Αγχίαλο οι τιμές των εισιτηρίων επίσης θα ξεκινούν από 24.99 ευρώ.
 
Ελλιπείς υποδομές
Στο σημείο αυτό θα πρέπει πάντως αναφέρουμε ότι το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, στο οποίο θα κατευθύνονται οι πτήσεις με προορισμό την Μαγνησία, τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού έχουν σταματήσει με αποτέλεσμα το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών να μην είναι το αναμενόμενο.
 
Η βελτίωση των υποδομών είναι κρίσιμος παράγοντας για την προσέκλυση νέων αεροπορικών εταιρειών σε αεροδρόμια της ελληνικής περιφέρειας και την τόνωση της οικονομικής ζωής. Χαρακτηριστικό είναι ότι όπως αναφέρουν εκτιμήσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας για την θερινή περίοδο του 2010, δηλαδή από το Μάιο έως τον Οκτώβριο διάστημα κατά το οποίο θα πραγματοποιούνται οι πτήσεις της ιρλανδικής εταιρείας προς την περιοχή, οι επισκέπτες που θα έρθουν με τις πτήσεις αυτές υπολογίζονται σε 20.000 άτομα ενώ οι διανυκτερεύσεις για όλη τη Θεσσαλία υπολογίζονται σε 140.000. Ο συνολικός τζίρος αναμένεται ότι θα φτάσει στα 14 εκατομμύρια ευρώ ενώ σε 5,5 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται το κόστος που θα προκύψει για τις ωφελούμενες επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...