Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΕΝΔΥΣΗ €1 ΔΙΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ARISTO DEVELOPERS ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 Τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε στην Κύπρο υλοποιεί η Aristo Developers, 100% θυγατρική εταιρεία της Dolphin Capital Investors. Πρόκειται για το Venus Rock Golf Resort (www.venusrock.com), το μεγαλύτερο παραλιακό τουριστικό θέρετρο υπό ανάπτυξη σήμερα στην Ευρώπη, συνολικής έκτασης 10 χιλιάδων στρεμμάτων, στην περιοχή της Πάφου δίπλα στο βράχο της Αφροδίτης.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μια επένδυση, που αναμένεται να ξεπεράσει συνολικά το €1 δις και θα περιλαμβάνει περισσότερες από 3.000 πολυτελείς κατοικίες, 2 γήπεδα γκολφ 18 οπών το καθένα, μαρίνα για περισσότερα από 100 σκάφη, ξενοδοχείο 5 αστέρων Nikki Beach Hotel και Nikki Beach Club στην ιδιόκτητη παραλία του έργου, εμπορικό κέντρο με 50 καταστήματα, εστιατόρια και κινηματογράφους, καθώς και πολλές άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές.

Εστιάζοντας στην ποιοτική κατασκευή, την άριστη αισθητική και την υψηλή τεχνογνωσία η Aristo Developers συνεργάστηκε με τον αναγνωρισμένο αμερικάνικο αρχιτεκτονικό οίκο Robert A.M. Stern Αrchitects για το σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική μελέτη του παραλιακού μετώπου του Venus Rock Golf Resort και με τον κορυφαίο Ευρωπαίο γκόλφερ Tony Jacklin για το σχεδιασμό των 2 γηπέδων γκολφ.

Με τις άδειες που απαιτούνται για τις πρώτες φάσεις του έργου να έχουν εκδοθεί μέσα στο καλοκαίρι, η Dolphin Capital Investors και η Aristo Developers έχουν εξασφαλίσει τα ίδια και δανειακά κεφάλαια που απαιτούνται για την υλοποίηση των εν λόγω φάσεων και έχουν ξεκινήσει τις σχετικές εργασίες.

Το παραλιακό θέρετρο Venus Rock Golf Resort φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης ολοκληρωμένων τουριστικών υποδομών σε συνδυασμό με τουριστικές κατοικίες, συνδυάζοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και εγκαταστάσεις σε μια περιοχή που αναδεικνύεται ως ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου.

Το Venus Rock Golf Resort θα ενισχύσει σημαντικά την κυπριακή οικονομία προσφέροντας πολλαπλά οφέλη, όπως μεταξύ άλλων, τη δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση του τουρισμού της Κύπρου και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αφού θα λειτουργεί επί 12 μήνες το χρόνο, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει πηγή εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ σε άμεσους και έμμεσους φόρους για το κράτος.

Το Venus Rock Golf Resort αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο έργο της Dolphin Capital Investors η οποία δραστηριοποιείται σε 6 χώρες και αναπτύσσει 13 ανάλογου βεληνεκούς έργα. Το Venus Rock Golf Resort χαρακτηρίζεται ως έργο στρατηγικής σημασίας καθώς θα προσφέρει ένα νέο και υψηλών προδιαγραφών τουριστικό προϊόν στην αγορά της Κύπρου συνεισφέροντας παράλληλα στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της Πάφου που αποτελεί τη βασική περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται η Aristo Developers.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...