Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ελεύθερη η είσοδος σήμερα σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία


Acropolis at night (Athens)Image via WikipediaΕλεύθερη θα είναι η είσοδος για το κοινό σήμερα σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, με την ευκαιρία της Παγκοσμίας Ημέρας Τουρισμού. Στόχος του εορτασμού είναι να τονιστεί η σημασία του τουρισμού στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ανάπτυξη μιας χώρας.

Η φετινή 31η επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού έχει θέμα «Τουρισμός και Βιοποικιλότητα», ένα θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο, το οποίο συνδέεται με την ανακήρυξη του 2010 ως Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας.

Υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ της βιοποικιλότητας και του τουρισμού. Περιοχές με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Η βιοποικιλότητα είναι επομένως ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία του τουρισμού για τη μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη του.

Το ερώτημα είναι πώς ο τουρισμός μπορεί να συμβάλει θετικά στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και της ποιότητας ζωής των τοπικών πληθυσμών, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τυχόν αρνητικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, παραδέχθηκε ότι υπάρχει στασιμότητα στον αριθμό των τουριστών τα τελευταία χρόνια και τόνισε ότι εκεί θα πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες τα επόμενα χρόνια. Για το μνημόνιο επενδύσεων με το Κατάρ, είπε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση για το Ελληνικό, αλλά αν υπάρξει, θα ληφθούν υπόψη περιβαλλοντικά κριτήρια.

Ανακοίνωση του HATTA



Σε συστράτευση για μία νέα πορεία στον τουρισμό καλεί o HATTA, όλες τις δυνάμεις του τόπου με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Η υιοθέτηση μιας σύγχρονης ολοκληρωμένης και διαχρονικής εθνικής στρατηγικής για τον τουριστικό τομέα, αποτελεί επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση όλων μας και μονόδρομο, για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού, αλλά και για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας, σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες.

Στην ανακοίνωση τους οι εν Ελλάδι τουριστικοί πράκτορες καλούν τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, να ηγηθεί της πρωτοβουλίας και να συντονίσει το εγχείρημα: καλώντας όλα τα κόμματα, όλο τον πολιτικό κόσμο, ανεξάρτητα από πεποιθήσεις (ή χρώματα), πέρα από μικροπολιτικές και σκοπιμότητες, να συμβάλλουν για τη διαμόρφωση του εθνικού πλαισίου για τον τουρισμό μας. Ο τουρισμός έχει μία μόνο ιδεολογία, ανεξάρτητα από κυβερνήσεις, ανεξάρτητα από πολιτικές αλλαγές, ανεξάρτητα από πρόσωπα. Καλώντας τις νέες αυτοδιοικήσεις που θα εκλεγούν σύντομα, να δεσμευτούν, από τώρα, συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια. Καλώντας τους Έλληνες πολίτες να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία με θέληση και αίσθημα ευθύνης, αποτρέποντάς τους από ενέργειες που κάθε άλλο παρά διαφημίζουν τη χώρα μας.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...