Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεκίνησε η καταβολή επιδοτήσεων σε ξενοδοχεία για τουριστική προβολή στο Διαδίκτυο

Προκαταβολές ύψους 20 εκατ. ευρώ σε περισσότερες από 2.200 τουριστικές επιχειρήσεις που υλοποιούν ψηφιακές επενδύσεις, στο πλαίσιο της δράσης digi-lodge άρχισαν να καταβάλλονται την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η προκαταβολή αντιστοιχεί στο 30% του κόστους της επένδυσης και καταβάλλεται με στόχο να επιταχυνθούν τα έργα ενόψει προετοιμασίας της επόμενης τουριστικής περιόδου.

Στην δράση digi-lodge συμμετέχουν έως σήμερα 2.278 τουριστικά καταλύματα κάθε τύπου και κατηγορίας (ξενοδοχεία, μοτέλ, ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ.) που ενισχύονται στις τεχνολογικές τους επενδύσεις, με σκοπό:

-την ολοκληρωμένη παρουσίαση στο Διαδίκτυο των εγκαταστάσεων τους καθώς και της ευρύτερης τοποθεσίας στην οποία βρίσκονται, ώστε να ενισχυθεί η ελληνική τουριστική προβολή στο Διαδίκτυο,

-την πραγματοποίηση κρατήσεων μέσω διαδικτύου για όλο το εύρος των υπηρεσιών και προϊόντων τους, και

-την προσέλκυση νέων πελατών μέσω της παροχής ολοκληρωμένων ψηφιακών υπηρεσιών εξυπηρέτησης, τη δημιουργία στις εγκαταστάσεις τους σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο

Η υλοποίηση των παραπάνω πραγματοποιείται με την ανάπτυξη και αξιοποίηση εφαρμογών διαδικτυακής προβολής και ηλεκτρονικών κρατήσεων καθώς και με την ολοκλήρωση αυτών των εφαρμογών με συστήματα μηχανογράφησης των τουριστικών μονάδων.

Ο μέγιστος επιχορηγούμενος προϋπολογισμός ανά επενδυτικό σχέδιο ανέρχεται σε 40.000 ευρώ και ο ελάχιστος σε 7.000 ευρώ. Το ποσοστό επιχορήγησης ανά εγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο ανέρχεται στο 60% του επιλέξιμου προϋπολογισμού της επένδυσης.

Η δράση «digi-lodge» υλοποιείται από την «Ψηφιακές Ενισχύσεις» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013) και χρηματοδοτείται κατά 80% από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 20% από Εθνικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...