Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Φεστιβάλ Τουρισμού «Χερσόνησος 2010»

Piskopiano, HersonisosImage by skruk via FlickrΕκδηλώσεις στην περιοχή της Χερσονήσου προγραμματίζονται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και το Δήμο Χερσονήσου στα πλαίσια του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στις 27 Σεπτέμβρη. Πρόκειται για το Φεστιβάλ Τουρισμού «Χερσόνησος 2010» μια πολυήμερη διοργάνωση που φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό για το Νομό Ηρακλείου.

Στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου και της σύζευξης του αγροτικού και του πολιτιστικού τομέα με αυτόν του τουρισμού, μέσω της διοργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων, αναφέρθηκε η Νομάρχης Ηρακλείου κα Βαγγελιώ Σχοιναράκη Ηλιάκη σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου, προκειμένου να παρουσιαστεί το πρόγραμμα του φεστιβάλ. Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιώργος Δανελάκης, ο εντεταλμένος νομαρχιακός σύμβουλος σε θέματα τουρισμού και υπεύθυνος του φεστιβάλ από την πλευρά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου κ. Δημήτρης Χρονάκης, η κα Ελένη Μαραγκάκη, υπεύθυνη του φεστιβάλ από την πλευρά του Δήμου Χερσονήσου και η κα Μαρίτα Καράτζη από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη Τύπου η κα Σχοιναράκη ανέφερε: «Τουρισμός: η βαριά μας βιομηχανία και μπροστά μας έχουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού έχει συνδυάσει το φετινό του μήνυμα με τον Τουρισμό και τη Βιοποικιλότητα. Εμείς στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, έχοντας υπόψη ότι η περιοχή μας είναι καθαρά τουριστική και αγροτική, υλοποιούμε πολιτικές σύζευξης του αγροτικού τομέα και του τουριστικού τομέα. Φέτος επιλέξαμε να συνεργαστούμε με το Δήμο Χερσονήσου και το Δήμαρχο Γιώργο Δανελάκη, με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ηρακλείου, με την Ένωση Ξεναγών Κρήτης, καθώς και τον Δημήτρη Χρονάκη, υπεύθυνο για τον Τουρισμό στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και με την Ελένη Μαραγκάκη από το Δήμο Χερσονήσου, οι οποίοι έχουν δουλέψει με στόχο να υλοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο ένα πενταήμερο πρόγραμμα στη Χερσόνησο, το "Φεστιβάλ Χερσόνησος 2010". Οι δραστηριότητες αυτές ως στόχο έχουν να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής που μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη θετικές εντυπώσεις και να ωφελήσουν τη σημαντική εικόνα της περιοχής μας σε ντόπιους και ξένους. Θέλω να τονίσω ότι στο θέμα τουρισμός δουλέψαμε και δουλεύουμε με μεράκι, με ψυχή γιατί μόνο με τέτοια δουλειά μπορείς να δεις θετικό αποτέλεσμα αφού είναι κατανοητό πως ό,τι γίνεται με μεράκι έχει και την καλύτερη απόδοση και το καλύτερο αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Δανελάκης επεσήμανε: «Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στις 27 του Σεπτέμβρη σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ό,τι καλύτερο και με δεδομένη την κρίση που περνάμε, να δώσουμε μια άλλη εικόνα φέτος σε αυτόν τον εορτασμό. Σκεφτήκαμε λοιπόν να διοργανώσουμε ένα φεστιβάλ τουρισμού με κέντρο τη Χερσόνησο, ένα τόπο που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα στην Ελλάδα και οπωσδήποτε οι επισκέπτες του επανέρχονται πάρα πολύ συχνά. Στο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν διάφορα δρώμενα τα οποία οι επισκέπτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τα οποία θα βελτιώσουν την εικόνα για τον τόπο μας. Είναι λοιπόν μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεκινήσουμε φέτος με αυτό το φεστιβάλ και του χρόνου προσβλέπουμε σε κάτι ανώτερο και πολύ πιο ανοικτό. Υπάρχει από τη δική μας πλευρά η θέληση, με κάθε δύναμη και με κάθε τρόπο να βοηθήσουμε στον τομέα αυτό. Από τη μεριά τη δική μου, ευχαριστώ τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, και προσωπικά την κα Σχοιναράκη, η οποία από την πρώτη στιγμή με όρεξη, με ζήλο, με ευχαρίστηση, δέχτηκε την πρόταση που κάναμε και πραγματικά όλους εκείνους, την Ένωση Ξενοδόχων, την Ένωση Ξεναγών, που μαζί όλοι προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για τον τόπο. Εγώ από τη θέση αυτή τους ευχαριστώ όλους και πιστεύω ότι θα πετύχουμε γιατί είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι σε μια κοινή προσπάθεια για τη βιομηχανία του τουρισμού».

Η κα Καράτζη από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου τόνισε: «Εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Νομάρχη Ηρακλείου, κα Σχοιναράκη και το Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Δανελάκη για την εξαιρετική πρωτοβουλία που πήραν φέτος να διοργανώσουν το Φεστιβάλ Τουρισμού, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που είναι στις 27 Σεπτέμβρη. Εμείς στηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια, η οποία θα θέλαμε να γίνει θεσμός και πόλος έλξης κάθε χρόνο για τον τόπο μας. Επίσης, ξεχωριστά ξενοδόχοι που δραστηριοποιούνται στο δήμο Χερσονήσου θα βοηθήσουν και θα είναι στο πλάι της προσπάθειας αυτής και η Ένωση Ξενοδόχων με όποια μέσα μπορεί».

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου, του Πολιτιστικού, Φυσιολατρικού, Εκδρομικού Συλλόγου Αρχανών «Η Χαραυγή», του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης «Η Γκουβερνιώτισσα», του Λυκείου Ελληνίδων, του δικτύου Αναπτυξιακών Εταιριών Νησιωτικής Ελλάδας, του Ομίλου Φίλων Βουνού και Θάλασσας, του Συλλόγου Ξεναγών Κρήτης και Θήρας και του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...