Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Ανοίγουν ξανά φτερά τα υδροπλάνα

Σε δημόσια διαβούλευση  από το τέλος της περασμένης εβδομάδας έθεσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)  σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη χορήγηση αδειών λειτουργίας σε υδατοδρόμια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μετέχουν στη διαβούλευση, στέλνοντας τα σχόλιά τους στο e-mail: water-aerodromes@hcaa.gr μέχρι την 15η Απριλίου 2010. Τα σχόλια θα αναρτώνται στο διαδίκτυο από την ΥΠΑ (www.hcaa.gr ή www.ypa.gr ).
Στόχος της κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Δημ. Ρέππας, είναι η αδειοδότηση των υδατοδρομίων να ολοκληρώνεται μέσα σε διάστημα 70 ημερών
Οπως τόνισε ο κ. Σηφουνάκης, «με το σχέδιο Π. Δ δημιουργείται το πλαίσιο της χορήγησης άδειας λειτουργίας και εκμετάλλευσης υδατοδρομίων και καθορίζονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τις αδειοδοτήσεις». Η άδεια θα μπορεί να χορηγηθεί σε φυσικό πρόσωπο, σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, σε οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ ή Β΄ βαθμού, σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, στο δημόσιο και σε ενώσεις προσώπων, με βάση τις υποχρεώσεις και τα προσόντα τους. Επίσης καθορίζεται ο τρόπος οργάνωσης και δραστηριοποίησης των προς αδειοδότηση υδατοδρομίων.
Μέχρι σήμερα, λειτουργεί ένα υδατοδρόμιο στο Βόλο, αλλά και αυτό χωρίς να υπάρχουν μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ως το 2005 είχαν δοθεί άλλες δέκα άδειες λειτουργίας και έχει αναδειχθεί ένας πάροχος, που θα κάλυπτε και το Αιγαίο, αλλά λόγω της γραφεικρατίας απεσύρθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...