Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Μαύρα Χριστούγεννα «βλέπουν» οι Έλληνες ξενοδόχοι…


Γράμματα στον Αϊ-Βασίλη στέλνουν οι ξενοδόχοι ζητώντας να τους στείλει πελάτες τα Χριστούγεννα! Οι κρατήσεις που έχουν γίνει ως αυτή την ώρα είναι ελάχιστες και σε πολλές μονάδες δεν χτυπά ούτε το τηλέφωνο. Οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο για το δυσκολότερο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών και περνούν στην αντεπίθεση μειώνοντας τις τιμές για να προσελκύσουν επισκέπτες.

Ακόμη και στην ελκυστική Αράχοβα αλλά και στο φημισμένο Καρπενήσι διατίθενται δίκλινα δωμάτια με πρωινό προς 35 και 40 ευρώ την ημέρα για την εορταστική περίοδο, αρκεί να γίνουν εγκαίρως οι κρατήσεις. Πολλοί ιδιοκτήτες λένε ευθέως ότι θα δουλέψουν τα Χριστούγεννα για να βγάλουν μονάχα τα έξοδα για το πετρέλαιο. Πάντως όλοι συστήνουν στους πολίτες που θα αποδράσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων, να επιλέξουν ελληνικούς προορισμούς ενισχύοντας τις τοπικές κοινωνίες και την εγχώρια οικονομία, όχι τα θέρετρα του εξωτερικού.

Γι’ αυτό άλλωστε προσάρμοσαν τις τιμές τους σε επίπεδα κρίσης και μάλιστα πολλοί ξενοδόχοι συνεργάζονται φέτος με τουριστικά πρακτορεία, τα οποία διοργανώνουν φθηνές εκδρομές σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς ανά την Ελλάδα. Η δραματική κατάσταση της οικονομίας και η ανασφάλεια, που έχει απλωθεί στην κοινωνία, θα θέσουν σε σκληρή δοκιμασία τη μοναδική εγχώρια βιομηχανία: τον τουρισμό.

Είναι χαρακτηριστική η πρόβλεψη που έκανε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, Γιώργος Τσακίρης, μιλώντας για 7.000 λουκέτα που κινδυνεύουν να μπουν σε ξενοδοχεία, λόγω των φόρων, των υποχρεώσεων και του ασφυκτικού δανεισμού. Αν και επισκέπτονται τη χώρα μας την καλοκαιρινή περίοδο 16 με 17 εκατομμύρια τουρίστες, τα προβλήματα δεν επιλύονται αυτόματα, διότι έχει εξαφανιστεί ο εσωτερικός τουρισμός, σημείωσε ο κ. Τσακίρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...