Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Κινέζος πρέσβης: Θα έρθουν περισσότεροι Κινέζοι τουρίστες

Αύξηση των εμπορικών συναλλαγών Ελλάδας-Κίνας διαπιστώνει ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, που προσβλέπει σε ακόμη μεγαλύτερη σύσφιγξη των σχέσεων των δύο χωρών, με την υπόσχεση ότι... Κινέζοι τουρίστες πρόκειται τα επόμενα χρόνια να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τον τουρισμό στην Ελλάδα.

Ο κινέζος διπλωμάτης Du Qiwen, σε συνέδριο που διοργάνωσε στα πλαίσια του Money Show το Ελληνοκινεζικό επιμελητήριο, με τίτλο «Προοπτικές ανάπτυξης της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στους τομείς πολιτισμού και τουρισμού», τόνισε ότι τη δεκαετία του 1970 το διμερές εμπόριο Ελλάδας και Κίνας ήταν «σχεδόν αμελητέο», με την τελευταία να εξάγει στην ελληνική αγορά μόνο παιδικά ρούχα, ξυπνητήρια και βερνίκια για παπούτσια.

Αντίθετα το 2010, «το διμερές εμπόριο έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ 3,29 δις €» ενώ το 2011, και «παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα», η αξία άγγιξε τα 3,25 δις €.

Τους πρώτους 10 μήνες 2012, σύμφωνα με τον κινέζο αξιωματούχο, οι ελληνικές εξαγωγές στην Κίνα αυξήθηκαν σε ποσοστό 58,67%, με το ελαιόλαδο και το κρασί να σημειώνουν αύξηση συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2011, 54% και 30% αντίστοιχα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...