Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Με βάση τα Χανιά ξεκινά η αεροπορική Ryanair στην Ελλάδα


Το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων επέλεξε η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, για να λειτουργήσει, από τον Απρίλιο του 2013, την πρώτη βάση της στην Ελλάδα, η οποία είναι και η 55η της εταιρείας στην Ευρώπη.

Ryanair Boeing 737-800s at Frankfurt-Hahn
(Photo credit: Wikipedia)
Όπως ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Επιμελητήριο Χανίων, το στέλεχος της εταιρείας Κέιτ Σέρι (Kate Sherry), από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο, από το αεροδρόμιο Χανίων θα εξυπηρετούνται 26 ευρωπαϊκοί προορισμοί, από τους οποίους οι 11 είναι καινούργιοι, με 106 πτήσεις την εβδομάδα και συνολικό αριθμό 500.000 επιβατών.

Στα Χανιά θα σταθμεύει μόνιμα ένα αεροσκάφος, ενώ, η επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην πόλη δημιουργεί 500 νέες θέσεις εργασίας.

Στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας της νέας βάσης της, η εταιρεία θα διαθέσει 100.000 θέσεις στην τιμή των 8 ευρώ, ξεκινώντας από τα μεσάνυχτα της 20ης Δεκεμβρίου.

Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, από αυτήν τη δραστηριότητα τα οφέλη για την τοπική οικονομία υπολογίζονται στα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...