Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Νίκος Kαραχάλιος-Πάνος Λειβαδάς εχθροί από παλιά. Οι απάτες στον ΕΟΤ και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος

Τα δύο πολιτικά στελέχη, που σήμερα δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα, είχαν την πρώτη σύγκρουση το 2009, πριν τις εκλογές. Τότε ο Νίκος Καραχάλιος παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, έπειτα από μια συνέντευξη που είχε δώσει (ο ίδιος το αρνείται) στην εφημερίδα Herald Tribune με επικριτικά για την κυβέρνηση Καραμανλή σχόλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει στον Τύπο το 2009 ήταν ο τότε γενικός γραμματέας Επικοινωνίας της ΝΔ Πάνος Λειβαδάς που είχε διανείμει το δημοσίευμα σε όλα τα γραφεία των υπουργών και στο Μέγαρο Μαξίμου, γεγονός που «βάρυνε» το κλίμα για τον Νίκο Καραχάλιο.

Ο ίδιος ο Νίκος Καραχάλιος είχε διαψεύσει τότε ότι είχε κάνει μια τέτοια δήλωση, ηχητικό ντοκουμέντο δεν παρουσιάστηκε ποτέ, και με δηλώσεις του στα Νέα «έδειξε» τον Πάνο Λειβαδά για τις διαστάσεις που είχε προσλάβει το θέμα.

«Δεν έκανα ποτέ αυτή τη δήλωση, αλλά ο Λειβαδάς πρωί πρωί την έστειλε παντού. Υποτίθεται ότι όταν είσαι Γραμματέας Επικοινωνίας, το πρώτο που κάνεις είναι να προστατεύεις τον Πρωθυπουργό, όχι να διοχετεύεις μια τέτοια δήλωση, η οποία δεν έγινε κιόλας», σχολίασε ο Νίκος Καραχάλιος στα Νέα.

Ο ρόλος Ρουσόπουλου και το αβυσσαλέο μίσος

Οι διαφορές τους όμως δεν σταματούν εδώ. Ο Πάνος Λειβαδάς είναι «πολιτικό δημιούργημα» του Θόδωρου Ρουσόπουλου, τον οποίο πολεμούσε λυσσαλέα (με τη στήριξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τότε) ο Νίκος Καραχάλιος. Αντίθετα, ο Νίκος Καραχάλιος ήταν πολιτικός φίλος και συνεργάτης του Αρη Σπηλιωτόπουλου από το 2000, από την εποχή που ο τελευταίος ήταν εκπρόσωπος Τύπου του Κώστα Καραμανλή και επικεφαλής του στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ.

Οσοι γνωρίζουν το αβυσσαλέο μίσος που χωρίζει τον Αρη Σπηλιωτόπουλο (απελύθη από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου το 2004) και τον Θοδωρή Ρουσόπουλο (πήρε τη θέση του Αρη Σπηλιωτόπουλου το 2004) μπορούν να διαγνώσουν ότι μεταξύ του Νίκου Καραχάλιου και του Πάνου Λειβαδά υπάρχει μια παρόμοια άβυσσος.

Λειβαδάς VS Καραχάλιου

Ο κ. Λειβαδάς εντάχθηκε το 2003 στην επικοινωνιακή ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 2004 ανέλαβε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Επικρατείας όταν υπουργός ήταν ο Θοδωρής Ρουσόπουλος. Αργότερα ανέλαβε και γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών στις κυβερνήσεις Καραμανλή.

Είναι, με άλλα λόγια, η επόμενη φρουρά της ΝΔ που πήρε τα σκήπτρα από το δίδυμο Σπηλιωτόπουλου-Καραχάλιου

Στην εσωκομματική μάχη για την εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία, το 2009, ο Πάνος Λειβαδάς ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά. Το 2009 ανέλαβε τη διεύθυνση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ενώ στις εκλογές του 2009 ήταν υπεύθυνος μαζί με τον Μενέλαο Δασκαλάκη για την καμπάνια της ΝΔ.

Η υποψηφιότητα Ρουσόπουλου και ο πόλεμος

Τον Φεβρουάριο του 2007 ανακοινώνεται απόφαση του Κώστα Καραμανλή να πολιτευθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος στο Υπόλοιπο Αττικής και οι τοπικοί βουλευτές και υποψήφιοι βουλευτές στην ίδια περιφέρεια εξεγείρονται.

Στη σκακιέρα των υποψηφίων βουλευτών στο Υπόλοιπο Αττικής μπαίνουν και δύο επιπλέον παίκτες: ο Νίκος Καραχάλιος και ο Πάνος Λειβαδάς! Τελικά ο πρώτος κάνει πίσω ενώ ο δεύτερος θέτει υποψηφιότητα και δεν εκλέγεται. Οσο για τον Θοδωρή Ρουσόπουλο αφού σπέρνει μίση και πανικό τελικά εκλέγεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αφήνοντας τους υπολοίπους να «σφάζονται» στην περιφέρεια Αττικής.

Τον μεγαλύτερο πόλεμο εναντίον του Θόδωρου Ρουσόπουλου έκανε τότε ο Νίκος Καραχάλιος ο οποίος κάλεσε τον κ. Ρουσόπουλο να δώσει πίσω στο κόμμα την έδρα μετά τη ζημιά που έκανε στην παράταξη.

«Ο κ. Ρουσόπουλος θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά να επιστρέψει μια έδρα την οποία έχει πάρει δύο φορές μέσα από έμμεση εκλογή του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Εγώ δεν θα έλεγα να μη δοκιμαστεί στη λαϊκή ψήφο· αλλά προκειμένου να δείξει ότι έχει κατανοήσει βαθιά το πρόβλημα που δημιούργησε στην παράταξη, θα ήταν μια συμβολική κίνηση που θα βοηθούσε και εκείνον νομίζω», δήλωσε τότε ο Νίκος Καραχάλιος.

«Είναι μια απόφαση η οποία ελήφθη πριν από δύο χρόνια, σε απόλυτη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, και ανακοινώθηκε επισήμως από το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος», απάντησε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος. «Στις εκλογές του 2007 ήμουν υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής και κανείς δεν αμφέβαλλε ότι θα εκλεγώ. Οταν ξέσπασαν οι πυρκαγιές και το πολιτικό σκηνικό άλλαξε, ο πρωθυπουργός μού ζήτησε να αποσυρθώ από το ψηφοδέλτιο και να ξαναμπώ στο Επικρατείας, ώστε να μπορώ να δίνω κάθε μέρα τη μάχη στο press room. Παρ' ότι τώρα θα δώσω τη μάχη κάτω από διαφορετικές συνθήκες, δεν μετανιώνω που τον Σεπτέμβριο του 2007 έβαλα πρώτα στην επιλογή μου την παράταξη και τον Καραμανλή», πρόσθεσε.

Η ξανθιά μοντέλα και το γύρισμα στον Τάμεση

Η Ολγα Κεφαλογιάννη επέλεξε τον Νίκο Καραχάλιο για γενικό γραμματέα του ΕΟΤ αλλά δεν πέρασαν δύο μήνες και άρχισαν να κυκλοφορούν τα πρώτα αρνητικά δημοσιεύματα. Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη διέρρευσε στον Τύπο ότι εξεράγη όταν έμαθε ότι ο ΕΟΤ πλήρωσε το εισιτήριο της πρώην μοντέλας και γυμνάστριας, Γιάννας Νταρίλη, για να έρθει από την Αμερική στα εγκαίνια μιας έκθεσης.

Η υπουργός Τουρισμού διέρρευσε τη δυσαρέσκειά της και για το γεγονός ότι τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό παραμένουν ακέφαλα παρότι οι σχετικές προκηρύξεις είναι έτοιμες από τον περασμένο Μάιο. Διέρρευσαν μάλιστα και πληροφορίες ότι αυτό που πραγματικά ενόχλησε την Ολγα Κεφαλογιάννη ήταν το γεγονός ότι ο Νίκος Καραχάλιος την συμβούλευσε να γυρίσει ένα βιντεάκι, στις όχθες του Τάμεση, στο Λονδίνο με το επιχείρημα ότι αυτό θα επιδιορθώσει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Στο βιντεάκι νεαροί άνδρες και γυναίκες χόρευαν συρτάκι στις όχθες του Τάμεση, άνθρωποι τους παρακολουθούσαν χαρούμενοι και ανάμεσά τους η Ολγα Κεφαλογιάννη παρακολουθούσε και φωτογράφιζε.

Το βιντεάκι γύρισε όμως μπούμερανγκ για την υπουργό Τουρισμού διότι εκρίθη ανεπιτυχής προσπάθεια προώθησης της εικόνας της χώρας. Ο Νίκος Καραχάλιος είχε μπει στο στόχαστρο, η απόλυσή του δεν άργησε να έρθει από τον ΕΟΤ και στη θέση του τοποθετήθηκε ο παλαιός εχθρός του Πάνος Λειβαδάς.

Η επιταγή, η απάτη στον ΕΟΤ και η μαύρη τρύπα

Οταν ήρθε στο φως παραμονές Χριστουγέννων η απάτη με την επιταγή των 147.000 ευρώ εις βάρος του ΕΟΤ από τον ειδικό σύμβουλο Κώστα Βασιλάκο, στενό συνεργάτη του Νίκου Καραχάλιου, ξεκίνησε τότε ένας νέος πόλεμος εντός του ΕΟΤ, μεταξύ των δύο αντιπάλων.

Για «επαγγελματικά κυκλώματα που θέλουν την αδιαφάνεια στον ΕΟΤ» έκανε λόγο ο πρώην γενικός γραμματέας του Οργανισμού Νίκος Καραχάλιος. Όπως χαρακτηριστικά είπε για την υπόθεση της πλαστογραφίας, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, «είναι πολύ σοβαρή, αλλά αποτελεί ερασιτεχνική απάτη».

Ο κ. Καραχάλιος έβαλε κατά του Πάνου Λειβαδά, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι απομακρύνθηκε λόγω των προσπαθειών του για τη διαλεύκανση λογιστικής τρύπας 12 εκατ. ευρώ στον ΕΟΤ, που διαπιστώνεται ότι προκύπτει από πόρισμα ορκωτών λογιστών.

Ειδικότερα, ο κ. Καραχάλιος αναφέρει στη δήλωσή του ότι από τον πρώτο κιόλας μήνα της παρουσίας του στον ΕΟΤ διαπίστωσε μια σειρά από σοβαρές παρατυπίες και δυσλειτουργίες στον Οργανισμό, που αφορούσαν θέματα οικονομικής διαφάνειας, οργανωτικής λειτουργίας και επικοινωνιακής στρατηγικής.

«Η παρουσία μου στον δημόσιο βίο συνδέεται με δυο πράγματα» δήλωσε «την παραγωγή έργου και τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα μου σε ό, τι αφορά θέματα διαχείρισης δημοσίου χρήματος. Ειδικά σε μια εποχή κρίσης όπου κάθε ευρώ το οποίο ξοδεύεται άσκοπα από το δημόσιο είναι ένα ευρώ χαμένο από τα ταμεία ανεργίας, τις συντάξεις των γερόντων και τους μισθούς των πολιτών».

«Κάθε ενέργειά μου για να φέρει αποτελέσματα, έπρεπε και πρέπει να είναι στοιχειοθετημένη. Γι' αυτό και όταν στις αρχές Δεκεμβρίου παρέλαβα το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, και αφού ενημέρωσα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΤ και την Υπουργό Τουρισμού, προχώρησα σε μια σειρά ενεργειών για τη διαλεύκανση της λογιστικής (;) τρύπας των 12 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία διαπιστώνεται στο πόρισμα» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της πλαστογραφίας, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραχάλιος, «είναι πολύ σοβαρή, αλλά αποτελεί ερασιτεχνική απάτη, μπροστά στα επαγγελματικά κυκλώματα που θέλουν την αδιαφάνεια στον ΕΟΤ».

Ο κ. Καραχάλιος άφησε σοβαρές αιχμές και για τον Πάνο Λειβαδά, σημειώνοντας: «Ελπίζω ότι ο 'διάδοχός' μου (ο οποίος ακόμη και σήμερα, μια εβδομάδα μετά τον διορισμό του δεν είχε τον επαγγελματισμό να επικοινωνήσει μαζί μου) θα εκτελέσει τις αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης, που αφορούν στην κάθαρση στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού».

Ο πόλεμος συνεχίζεται...

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...