Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

H easyJet ανακοινώνει τον διορισμό του John Barton ως μη εκτελεστικό Πρόεδρο (non-executive Chairman)

H easyJet ανακοίνωσε σήμερα ότι από 1η Μάιου 2013 ο κ. John Barton θα ενταχθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας ως μη εκτελεστικό μέλος του και θα αναλάβει «τη σκυτάλη» από τον Sir Mike Rake, ως μη εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρίας. Ο Sir Mike θα παραιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο την ίδια ημέρα που θα διοριστεί ο κ John Barton. Ο κ. Barton είναι επίσης πρόεδρος των διεθνών ασφαλιστικών εταιριών Next plc και Catlin Group Limited.

Η Επιτροπή Υποψηφιοτήτων για το Διοικητικό Συμβούλιο της easyJet διεξήγαγε τη διαδικασία πρόσληψης για λογαριασμό του Διοικητικού Συμβουλίου της easyJet. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. David Bennett, σχολίασε σχετικά με το διορισμό:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και περήφανοι που θα εντάξουμε κάποιον με την εμπειρία και το κύρος που διαθέτει ο John στην ομάδα μας. Ο John έχει διατελέσει Πρόεδρος σε σημαντικές εισηγμένες επιχειρήσεις για περισσότερο από 16 χρόνια και έχει πολύτιμή εμπειρία στην εμπορική διαχείριση, γεγονός που θα μας βοηθήσει πολύ και στην easyJet. Επίσης, διαθέτει μεγάλη γνώση στα χρηματοοικονομικά και πολύ καλή αντίληψη των ανταγωνιστικών καταναλωτικών αγορών από την εμπειρία του στην Next.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ήθελα να επαναλάβω τις ευχαριστίες μας προς τον Sir Mike για τη σημαντική συμβολή του στην easyJet ως πρόεδρος κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων χρόνων και να του ευχηθώ κάθε επιτυχία στο μέλλον.»

Ο John Barton δήλωσε σχετικά:

«Ανυπομονώ να αναλάβω τη θέση του προέδρου της easyJet. Η easyJet έχει αποδείξει ότι είναι μία από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης και μία από τις πιο επιτυχημένες και δυναμικές εταιρείες της Αγγλίας. Στόχος μου είναι να εξασφαλίσω ότι η ομάδα διοίκησης της easyJet θα συνεχίσει να προσφέρει κερδοφόρα ανάπτυξη και πραγματικά ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους ανθρώπους της easyJet. "

Στις 28 Ιανουαρίου ο Sir Mike ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της easyJet, μετά από τρία χρόνια επιτυχημένης πορείας και κερδοφόρας ανάπτυξης της εταιρίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα, η εταιρεία έγινε μέλος του δείκτη FTSE 100 στις 18 Μαρτίου 2013.

Ο Sir Mike ανέφερε με τη σειρά του:

«Ήταν μια μεγάλη εμπειρία για μένα να είμαι Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της easyJet τα τελευταία τρία χρόνια και πιο συγκεκριμένα, να βλέπω την ισχυρή ομάδα διοίκησης και το Διοικητικό Συμβούλιο να εφαρμόζουν μια στρατηγική που απεδείχθη ότι λειτουργεί.

Ο John Barton θα γίνει ένας εξαιρετικός πρόεδρος και σίγουρα θα βοηθήσει την easyJet στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξης της.»

Ο διορισμός του John Barton θα είναι με τους ίδιους όρους όπως αυτούς του Sir Mike Rake.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...