Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων της - ΥΠΑ Κανονικά την Πέμπτη οι πτήσεις

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε, από το έκρινε Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών μετά από προσφυγή της διοίκησης της ΥΠΑ, η εξαγγελθείσα για αύριο 24ωρη απεργία των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Ως εκ τούτου, κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.
Η ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας) η οποία και αντιδρά με την απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρηθούν τα περιφερειακά αεροδρόμια στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων) καθώς και με την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επεσήμανε πως μια τέτοια κίνηση θα πλήξει την περιφέρεια σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για «εθνικούς κινδύνους που εγκυμονεί ο σχεδιασμός αυτός» και πρόσθεσαν «πως η τροπολογία που περνά το υπουργείο Μεταφορών αφενός μεν διαλύει την υπάρχουσα δομή της ΥΠΑ, αφετέρου προετοιμάζει το έδαφος για την εκποίηση των ελληνικών κρατικών αεροδρομίων, με ανεξέλεγκτες τραγικές συνέπειες για τον τουρισμό και το κοινωνικό ιστό της περιφέρειας».

Μάλιστα, όπως είπε ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ κ. Αλεβιζόπουλος, σε μια νησιωτική χώρα όπου ποσοστό 80% της τουριστικής κίνησης διακινείται αεροπορικά είναι καθοριστικός ο ρόλος των αερομεταφορών στην ανάπτυξη του τουρισμού και της εθνικής οικονομίας. Ακόμη πρόσθεσε πως η μεταφορά των αεροδρομίων στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων είναι παράνομη καθώς πρόκειται για κρατική περιουσία.

«Με αυτά τα σχέδια της κυβέρνησης δεν προωθείται η ανάπτυξη και οι επενδύσεις, αλλά αντίθετα θα οδηγήσει σε μαρασμό οτιδήποτε επιβιώνει ακόμη στην περιφέρεια και θα κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά σε ένα από τους ελάχιστους υγιείς τομείς της οικονομίας μας, τον τουρισμό», υποστήριξε ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως περνώντας στα χέρια ιδιωτών θα ακριβύνουν τα τέλη και επομένως θα χαθούν χιλιάδες πτήσεις τσάρτερ.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτρης Στρατούλης και Γιάννης Στάθης, οι οποίοι και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στις προσπάθειες της ΟΣΥΠΑ κατά της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...