Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Τρεις θέσεις έχασε η Ελλάδα στον δείκτη ανταγωνιστικότητας για τον Τουρισμό

Μικρή υποχώρηση κατέγραψε η θέση της Ελλάδας στον πίνακα της παγκόσμιας κατάταξης του Δείκτη Ανταγωνιστικότητας Ταξιδίων και Τουρισμού το 2013, ο οποίος δημοσιεύτηκε πρόσφατα.

Όπως γράφουν τα Νέα, με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), το οποίο κατατάσσει 140 χώρες ανάλογα με την ελκυστικότητα και την ικανότητά τους να αναπτύξουν τα ταξίδια και την τουριστική βιομηχανία, η χώρα μας απώλεσε το 2013, τρεις θέσεις συγκριτικά με το 2012 φτάνοντας την 32η θέση παγκοσμίως όταν το 2012 κατείχε την 29η.

Σε ό,τι αφορά τα αίτια αυτής της υποχώρησης, το WEF επισημαίνει, ότι αυτή οφείλεται στη χαμηλή ιεράρχηση του τουρισμού στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, στην Ελλάδα πάντα, απόρροια μεταξύ άλλων της εξάντλησης των πόρων που διατίθενται για τον συγκεκριμένο κλάδο εν μέσω της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η Ελλάδα κατέλαβε την 3η θέση (μετά την Αυστρία και την Ιταλία) σε ό,τι αφορά τις τουριστικές της υποδομές, καθώς τονίζεται ότι η Ελλάδα είναι ένας προορισμός, όπου ο επισκέπτης έχει πολλές επιλογές για μια άνετη διαμονή. Στην έκθεση γίνεται λόγος για πολλές επιλογές ξενοδοχείων, για εξαιρετικές εγκαταστάσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, και πολλά ΑΤΜ για ανάληψη μετρητών.

Την πρώτη θέση παγκοσμίως διατηρεί η Ελβετία, τη δεύτερη η Γερμανία, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Αυστρία (από 4η), η Ισπανία κατέχει την 4η θέση (από 8η), ενώ την πεντάδα κλείνει η Μεγάλη Βρετανία (από 7η). Σε ό,τι αφορά τέλος την άμεσα ανταγωνιστική με την Ελλάδα Τουρκία, βρίσκεται πλέον στην 46η από την 50η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...