Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Οι Βρετανοί ετοιμάζονται για απόβαση σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα

Με μια άκρως θετική είδηση, μπήκε το 2014 για τον ελληνικό τουρισμό, ενόψει καλοκαιριού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Ενωση Τουριστικών Πρακτόρων της Μ. Βρετανίας, η Ελλάδα μπαίνει ξανά στο... κάδρο των προτιμήσεων των Βρετανών.


Μπορεί η στερεότυπη εικόνα που έχουμε για τους Αγγλους τουρίστες να είναι αυτή του φασαριόζουυ, πότη και προβληματικού, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση η Ενωση κάνει λόγο για υψηλού επιπέδου τουρισμό. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως το 2014 θα είναι η χρονιά της επιστροφής των Αγγλων στην Ελλάδα.


Η Ενωση έχει 1200 μέλη, κατά την περασμένη χρονιά είχε κύκλο εργασιών περίπου 37 δισ. ευρώ και ήδη έχει τοποθετήσει την Ελλάδα στους 12δημοφιλέστερους και αναδυόμενους προορισμούς που προτείνουν στους Βρετανούς πελάτες τους.

Οπως αναφέρει η έκθεση της Ενωσης, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα έχουν οδηγήσει σε δραστική μείωση των τιμών σε μπαρ και εστιατόρια, με συνέπεια να είναι ένας οικονομικά προσιτός τουριστικός προορισμός.

Για τη βρετανική αγορά οι αγαπημένοι τόποι εξακολουθούν να είναι η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Ρόδος και η Κέρκυρα, όμως η ποιοτική διαφοροποίηση σε σχέση με το παρελθόν, είναι ότι η Ενωση προτείνει και άλλα μέρη που μέχρι τώρα δεν είχαν ανακαλυφθεί από τους Αγγλους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προτείνουν νησιά όπως: Σαντορίνη, Θάσο, Αλόννησος και Σκόπελο που μέχρι τώρα δεν βρίσκονταν ψηλά στις προτιμήσεις των πελατών τους. Η τάση, πάντως, της βρετανικής κοινωνίας έτσι όπως περιγράφεται στην έκθεση είναι να επισκεφθούν χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, οι ΗΠΑ, η Τουρκία, η Τυνησία κ.α..

Ηδη υπάρχουν προ-κρατήσεις , από το 2013, ενόψει του προσεχούς καλοκαιριού, κάτι που δείχνει πως φέτος θα έχουμε διπλάσιο αριθμό τουριστών από την Μ. Βρετανία. Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά: Ηδη οι κρατήσεις για τις διακοπές του 2014 έχουν αγγίξει το 36% (με προορισμό την Ελλάδα). Κάτι που μετατρέπει αυτομάτως τη χώρα μας, τρίτη σε προτίμηση -αυτή τη στιγμή- μετά τη Ν. Αφρική και την Αυστραλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...