Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ο ΟΤΘ καλωσορίζει την Ryanair στη Θεσσαλονίκη

Ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Marketing Θεσσαλονίκης καλωσορίζει τη δημιουργία βάσης της αεροπορικής εταιρίας Ryanair στη Θεσσαλονίκη, καθώς η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μία θετική εξέλιξη των προσπαθειών του Οργανισμού να καταστούν οι αερομεταφορές πιο προσιτές στο επιβατικό κοινό, παρέχοντάς του ευελιξία, τόσο στην επιλογή προορισμών, όσο και στο κόστος πτήσεων, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας.


Όπως ανακοινώθηκε, στη βάση της Θεσσαλονίκης θα σταθμεύει μόνιμα ένα αεροσκάφος, ενώ από τον Απρίλιο του 2014 θα εξυπηρετούνται συνολικά 16 προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού, με 212 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση. Οι τρεις νέες διαδρομές που προστίθενται είναι προς Αθήνα, Πίζα και Βαρσοβία, ενώ σκοπός της εταιρίας είναι να μεταφέρονται από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία πάνω από 1,6 εκατ. επιβάτες σε ετήσια βάση, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει πάνω από 1.600 νέες θέσεις εργασίας.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες, ως Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, προσεγγίζοντας κι άλλες εταιρίες με εισιτήρια χαμηλού κόστους, ώστε να εξυπηρετούμε μεγαλύτερο τουριστικό ρεύμα προς τη Θεσσαλονίκη, συνδέοντας την πόλη μας με περισσότερους προορισμούς, δίνοντας ταυτόχρονα, ώθηση στην οικονομία με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΔΣ του Ο.Τ.Θ., Γεώργιος Τσαμασλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων που απέφεραν οι προαναφερόμενες προσπάθειες του Οργανισμού Τουρισμού από τον Απρίλιο του 2014, η ολλανδική εταιρία Τransavia συνδέει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» με Άμστερνταμ, με πτήσεις χαμηλού κόστους, τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. Η Transavia πραγματοποιεί πτήσεις σε Ευρώπη και Αφρική μεταφέροντας πάνω από 4 εκατ. επιβάτες το χρόνο, ενώ η έναρξη των συγκεκριμένων πτήσεων αποδίδεται σε αυξημένη ζήτηση που καταγράφηκε για την ευκολότερη πρόσβαση στη Βόρεια Ελλάδα, τόσο των Ολλανδών επισκεπτών, όσο και των Σκανδιναβών γενικότερα.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...