Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Αυξήθηκαν κατά 58% οι τουρίστες κρουαζιέρας

Πού είναι τώρα όλοι αυτοί που φώναζαν και απέκλειαν τα κρουαζιερόπλοια;
 
Θα δώσουν αυτοί ζωή στις τουριστικές περιοχές;

Εκτός του Πειραιά, ‘χαμός’ με τις κρουαζιέρες γίνεται και στα Χανιά. Οι επιχειρηματίες του νησιού κάνουν τον Σταυρό τους, καθώς σε μία τόσο δύσκολη εποχή ο τουρισμός δείχνει να αποτελεί μία λύση…!!!

Αύξηση 5,1% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και 58,1% στις αφίξεις επιβατών παρουσίασε το λιμάνι του Πειραιά στο Α’ τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία Διακίνησης Κρουαζιέρας, που δημοσιοποιήθηκαν με αφορμή το ετήσιο Σαλόνι Επαγγελματικών Σκαφών Αναψυχής.
Ειδικότερα, οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων αυξήθηκαν κατά 5,1 %, ενώ οι αφίξεις επιβατών αυξήθηκαν κατά 58,1%, από τις οποίες οι επιβάτες transit κατά 72,9%, φθάνοντας τους 139.692, από 80.808 που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

«Τα στοιχεία του Α’ τριμήνου δικαιώνουν τις προβλέψεις μας, ότι ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να υπάρχει ανάκαμψη στο συγκεκριμένο χώρο» ανέφερε ο πρόεδρος και CEO του ΟΛΠ ΑΕ, Γιώργος Ανωμερίτης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια του Σαλονιού Επαγγελματικών Σκαφών Αναψυχής στον Πόρο.
«Ο ΟΛΠ ΑΕ, όπως τόνισα και στο Συνέδριο της «Ένωσης Λιμένων Ευρώπης» (ESPO) στην Κύπρο με βάση το επενδυτικό του πρόγραμμα 2011-2015 θα καταστεί το λιμάνι-κόμβος (hub) για όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Ο θαλάσσιος τουρισμός, τον οποίο ο ΟΛΠ ΑΕ υπηρετεί με σημαντικά εκσυγχρονιστικά μέτρα και δαπάνες, θα φέρει σημαντικούς καρπούς και για τον Πειραιά και για την χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...