Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη η Κωνσταντινούπολη

Turkish Airlines - Flughafen WienImage via Wikipedia
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΚΛΑΡΗΣ/aggelioforos.gr

Σε απόσταση... Χαλκιδικής έρχεται από την επόμενη εβδομάδα η Κωνσταντινούπολη, με απευθείας αεροπορικές πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη.
Με τιμές προσφοράς που ξεκινούν από τα 164 ευρώ με επιστροφή, αρχίζουν να εκτελούνται τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Κυριακή, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, με ώρα αναχώρησης από τη Θεσσαλονίκη στις 12:25 και διάρκεια ταξιδιού 1 ώρα και 20 λεπτά. Αντίστοιχα από την Κωνσταντινούπολη τα αεροπλάνα θα αναχωρούν τις ίδιες ημέρες στις 10 το πρωί και θα φτάνουν στη Θεσσαλονίκη στις 11:25.
Στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της εταιρίας Turkish Airlines οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κρατήσεις σε τιμές που ξεκινούν από 163,44 ευρώ και ανάλογα με την εποχή φτάνουν τα 209,44 ευρώ με επιστροφή.
Η τελετή έναρξης του νέου προορισμού, που ξαναρχίζει έπειτα από 10 χρόνια, θα γίνει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» την επόμενη Παρασκευή 27 Μαΐου.
Η Κωνσταντινούπολη αποτελεί την 25η πόλη με την οποία συνδέεται η Θεσσαλονίκη με απευθείας αεροπορική πτήση, όμως θα δώσει τη δυνατότητα στους επιβάτες για μεγάλο αριθμό συνδέσεων, καθώς μέσω της Κωνσταντινούπολης η εταιρία πετάει σε 171 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.
«Για τη Θεσσαλονίκη και τον κόσμο του τουρισμού είναι πολύ σημαντικό γεγονός ότι ξαναρχίζουν οι πτήσεις στην Κωνσταντινούπολη με την Turkish. Αποτελούσε πάγιο και πολυετές αίτημα της Ενωσης Τουριστικών Γραφείων. Πρόκειται για μία σημαντική σύνδεση η οποία δε θα δώσει μόνο τη δυνατότητα στους Ελληνες να ταξιδέψουν γρήγορα και άνετα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και μεγάλο αριθμό Τούρκων να επισκεφτούν τη Θεσσαλονίκη και σ' αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η εταιρία. Παράλληλα ανοίγει ένα "παράθυρο" στην Ασία, καθώς από την Κωνσταντινούπολη υπάρχουν καθημερινά πτήσεις για Μπανγκόκ, Σαγκάη, Πεκίνο και άλλους προορισμούς της Ασίας. Συνδέσεις όπως αυτές της Κωνσταντινούπολης και της Μόσχας είναι πολύ σημαντικές και για τον εισερχόμενο τουρισμό, καθώς μπορούν να φέρουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών», σημείωσε ο Αλέξανδρος Κατσόπουλος, αντιπρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης.
Ηδη, από τη Θεσσαλονίκη έχει ενισχυθεί σημαντικά η επιβατική κίνηση τον τελευταίο μήνα, λόγω και της έναρξης των πτήσεων της Ryanair προς Ρώμη, Μιλάνο, Φρανκφούρτη, Βρυξέλλες, Λονδίνο, Οσλο και Στοκχόλμη. Παράλληλα εκτελούνται και πτήσεις για Μόσχα (δέκα την εβδομάδα εκτός των τσάρτερ), Βουκουρέστι, Βελιγράδι, Βουδαπέστη, Βιέννη, Πράγα, Παρίσι, Βερολίνο, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη, Ζυρίχη, Κίεβο, Βαρκελώνη, Λάρνακα και Πάφο.
Πάντως οι τουριστικοί πράκτορες θεωρούν ότι οι αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους εξυπηρετούν κυρίως τον εξερχόμενο τουρισμό, καθώς δίνουν τη δυνατότητα σε Ελληνες για ολιγοήμερες αποδράσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις και δε συνεισφέρουν ουσιαστικά στο σημαντικό για την ελληνική οικονομία εισερχόμενο τουρισμό.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...