Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Προσδοκούν 2-3 δισ. ευρώ από την τουριστική κατοικία

Σχέδιο άµεσης ενεργοποίησης της... ατµοµηχανής της τουριστικής κατοικίας, που θα δώσει ώθηση συνολικά στην τουριστική βιοµηχανία και τη δοκιµαζόµενη οικονοµία, ετοιµάζεται να θέσει σε εφαρµογή η κυβέρνηση.

Πρόκειται για ένα πακέτο νοµοθετικών ρυθµίσεων που αφενός θα επιτρέπουν το άνοιγµα της αγοράς της τουριστικής κατοικίας στην Ελλάδα και αφετέρου θα θεσπίζουν συγκεκριµένα βήµατα για τηδιευκόλυνση της επιχειρηµατικότητας και των επενδύσεων συνολικά στον τουριστικό τοµέα.

Η προώθησητων ρυθµίσεων για τις τουριστικές κατοικίες,σύµφωνα µε τονκλάδο των ξενοδόχων, αναµένεται να συµβάλει στην τόνωση των τουριστικών επενδύσεων και θα έπρεπε να αποτελεί µια από τις προτεραιότητες στον στρατηγικό σχεδιασµό για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισµού. Σύµφωνα µε τον νέο πρόεδρο του Συνδέσµου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέα Ανδρεάδη, «η τουριστική κατοικία είναι προϊόν αιχµής και άµεσης απόδοσης, καθώς µπορεί να προσφέρει στη χώρα επενδύσεις 2 έως 3 δισ. ευρώ κατ’ έτος µε θετικές επιδράσεις στην απασχόληση, στην οικοδοµική δραστηριότητα και στην άµβλυνση της εποχικότητας». «ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν σήµερα ολόκληρο το νοµοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισµού και Τουρισµού (περιλαµβάνει συνολικά 20 άρθρα), µε το οποίο καθορίζονται κυρίως οι κανόνες....
ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...