Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Κύπρος: Ενθαρρυντική η εικόνα του τουρισμού το 2011

Polis Cyprus 2Image via WikipediaΑρκετά ενθαρρυντική εικόνα παρουσιάζει ο τουρισμός το 2011, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Αντώνης Πασχαλίδης, τονίζοντας ότι η προσοχή θα πρέπει να επικεντρωθεί πλέον στη χειμερινή περίοδο, καθώς η βελτίωση της εποχικότητας αποτελεί σημαντικό στόχο.
Σε χαιρετισμό του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), ο κ. Πασχαλίδης έκανε λόγο για «εκπληκτική πορεία» της ρωσικής αγοράς και αυξητικές ενδείξεις για την αγορά της Γερμανίας, ενώ τόνισε ότι τα μηνύματα από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου «μας επιτρέπουν να εκτιμούμε ότι το 2011 θα είναι το έτος της ανατροπής».
Υπογράμμισε ωστόσο ότι «θα πρέπει όλοι να επικεντρωθούμε ιδιαίτερα στην επικείμενη χειμερινή περίοδο, αφού η βελτίωση της εποχικότητας αποτελεί για εμάς σημαντικό στόχο», προσθέτοντας ότι «συγκεκριμένες ενέργειες μας για το θέμα αυτό εξελίσσονται ικανοποιητικά».
Σε σχέση με τον τομέα της ποιότητας, ο κ. Πασχαλίδης αναφέρθηκε στα κίνητρα που δίνονται ώστε σημαντικές πτυχές του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου, όπως τα προϊόντα διαμονής και τα κέντρα αναψυχής, να παρουσιάζονται αναβαθμισμένα.
Ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) Αλέκος Ορουντιώτης τόνισε ότι «τα μέχρι σήμερα πολύ καλά αποτελέσματά της σε έσοδα και αφίξεις αποδεικνύουν, για ακόμη μια φορά, ότι ο τουρισμός αποτελεί μια από τις λίγες εναπομένουσες δραστηριότητες που μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά στη στήριξη και στην ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας» και ανέφερε ότι το 2011
θεωρείται «ως μια κρίσιμη και πολυσήμαντη χρονιά για τον κυπριακό τουρισμό, μια χρονιά με προκλήσεις, με αξιοποιήσιμες ευκαιρίες και προοπτικές, ιδιαίτερα για το θέμα της αεροπορικής προσβασιμότητας και για εκείνο του χειμερινού τουρισμού».
Ο κ. Ορουντιώντης σημείωσε ότι ο ΚΟΤ έχει ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή της νέας Στρατηγικής 2011-2015, με κύρια κατευθυντήρια πορεία τη δυναμικότερη στροφή στην ποιότητα για όλα τα στάδια της τουριστικής εμπειρίας και σε όλες τις εκφάνσεις της τουριστικής οικονομίας.
Ο πρόεδρος του ACTA Βίκτωρ Μαντοβάνης ζήτησε την εφαρμογή μιας επιχείρησης «Χειμερινός Τουρισμός», λέγοντας ότι φέτος είναι η κατάλληλη περίοδος για αυτό, καθώς προσφέρονται ευκαιρίες λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Βόρεια Αφρική.
Για να μην καταλήξει ο «χειμερινός τουρισμός» ένας ακόμη ανεκπλήρωτος στόχος, θα πρέπει οι αρμόδιοι να αναλύσουν σωστά τα στοιχεία, να συντονιστούν με τους εμπλεκόμενους φορείς και να προχωρήσουν σε ένα απλό, αλλά αποτελεσματικό, γρήγορο και ευέλικτο στρατηγικό σχεδιασμό, είπε ο κ. Μαντοβάνης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ο χειμερινός τουρισμός έχει τεράστια σημασία για την Κύπρο, με εμφανή αποτελέσματα για την οικονομία του τόπου.
Ο πρόεδρος του ACTA τόνισε, επίσης, την αναγκαιότητα να υπάρξει κατάλληλη τουριστική υποδομή, όπως γήπεδα γκολφ, πεζόδρομοι και πεζοδρόμια, ποδηλατοδρόμοι, θεματικά πάρκα, αλλά και ανάπτυξη υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, όπως η ψυχαγωγία, οι εκδρομές και διάφορες εκδηλώσεις δήμων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...