Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Βαθειά οικονομική ανάσα από τον τουρισμό

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα νέα για τη φετινή τουριστική περίοδο στη χώρα μας αφού οι αφίξεις στα αεροδρόμια της χώρας παρουσιάζουν αύξηση ήδη από το μήνα Μάιο κατά 4,82%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
 
Το ποσοστό των τουριστών προβλέπεται ακόμα μεγαλύτερο για τους καλοκαιρινούς μήνες αφού ο τελευταίος μήνας της άνοιξης έφερε 60.000 περισσότερους επισκέπτες συγκριτικά με το 2010.

Ποιοι βγήκαν όμως κερδισμένοι;

Για το μήνα του Μαΐου τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης σημείωσαν αύξηση στις αφίξεις κατά 7,61%, της Κω με 12,1%, της Κέρκυρας με 3,25%, του Ηρακλείου με 7,58%, των Χανίων με 2,33%, της Ζακύνθου με 0,09% και της Σαντορίνης με 5,97%.

Αξιοσημείωτη είναι η άνοδος που παρουσίασε το αεροδρόμιο της Ρόδου με τις αφίξεις να είναι αυξημένες κατά 19,17%.

Σε μια μάχη βέβαια υπάρχουν και οι χαμένοι. Σε αυτούς ανήκουν το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" αφού οι αφίξεις των τουριστών σημείωσαν πτώση κατά 5,54%, παρά τον περσινό κακό, για τον τουρισμό, Μάιο, καθώς και τα αεροδρόμια της Σάμου με πτώση 1,24% και της Σκιάθου με 4,06%.

Tο αεροδρόμιο του Ακτίου ήταν ένας ακόμη από τους ζημιωμένους αφού παρουσίασε αισθητή μείωση της τάξης του 17,15% στις αφίξεις του

digitalcrete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...