Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΔΕΗ, απεργίες και επεισόδια “τρομοκρατούν” τους τουρίστες

Παρά την κρίση οι Γερμανοί κάνουν διακοπές στην Ελλάδα όμως πολλοί την αποφεύγουν γιατί έχει όπως λένε διακοπές στο ρεύμα, απεργίες, επεισόδια και μια απίστευτη ταλαιπωρία.
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ανησυχεί πολύ τους Γερμανούς. Από την μία αποτρέπει αρκετούς στο να έρθουν στην χώρα μας για διακοπές, όμως κάποιοι μας επιλέγουν ακόμη για προορισμό των διακοπών τους. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν μάλιστα διψήφια αύξηση των γερμανών τουριστών.
 
Συννεφιά και καταιγίδες πάνω από τη Γερμανία. Οι θερμοκρασίες χαμηλές για τέτοια εποχή. Πολλοί Γερμανοί σκέπτονται τις καλοκαιρινές διακοπές. Αρκετοί έχουν κλείσει εδώ και καιρό. Άλλοι πάλι όχι. Αποτελεί όμως η Ελλάδα χώρα προορισμού για τους Γερμανούς όπως ήταν και πριν το ξέσπασμα της κρίσης; Ας μην ξεχνάμε ότι περίπου 2,5 εκ. Γερμανοί έρχονται κάθε χρόνο στη χώρα μας.
 
Κάποιοι Γερμανοί ανησυχούν για τις απεργίες στην Ελλάδα...Στο αεροδρόμιο της Κολωνίας μια γυναίκα περιμένει στην ουρά για να δώσει τις βαλίτσες της. Πετάει στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας:«Σε αυτή τη φάση δεν θα ήθελα να πάω στην Ελλάδα διότι έχω ένα αίσθημα ανασφάλειας. Ανακοινώθηκε νομίζω ότι στην Ρόδο και στη Κρήτη μπορεί να υπάρξουν διακοπές ρεύματος. Για το λόγο αυτό είμαι επιφυλακτική». Η ίδια γυναίκα λέει ότι πέρυσι επισκέφθηκε την Κρήτη και έμεινε ενθουσιασμένη. “Και φέτος θα ερχόμουν Ελλάδα, αλλά τα επεισόδια και οι απεργίες με κράτησαν μακριά”, πρόσθεσε.
 
Ένας άλλος ταξιδιώτης που αναχωρεί για τη Σαρδηνία είχε πάει την άνοιξη με τη γυναίκα του στην Πάτμο: «Στα νησιά δεν νιώθεις την κρίση τόσο, όσο στην Αθήνα. Περάσαμε υπέροχα. Οι τιμές δεν ήταν υψηλότερες από πέρυσι. Οι άνθρωποι ήταν ευγενικοί, ίσως πιο ευγενικοί σε σύγκριση με παλαιότερα».

Ο Αλεξάντερ Τσεντ έχει ταξιδιωτικό γραφείο στο αεροδρόμιο της Κολωνίας. Δεν διαπιστώνει λιγότερη ζήτηση φέτος για την Ελλάδα. Σταθερές παραμένουν και οι τιμές, λέει: «Οι άνθρωποι ρωτούν για την οικονομική κατάσταση και αν έχει νόημα να επισκεφθούν την Ελλάδα. Και εμείς δεν τους αποθαρρύνουμε. Η κατάσταση είναι παρόμοια με πέρυσι. Δηλαδή, ο κόσμος κλείνει για Ελλάδα».
 
Αισιόδοξος για την τουριστική περίοδο και το ενδιαφέρον των Γερμανών για την Ελλάδα είναι και ο Παναγιώτης Σκορδάς, επικεφαλής του ΕΟΤ στη Γερμανία. «O καιρός στην Ελλάδα είναι καλός και Γερμανοί επιλέγουν ως προορισμό διακοπών την χώρα μας. Η αύξηση των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα κυμαίνεται φέτος γύρω στο 12% μέχρι στιγμής».
 
Υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη. Αρκετοί έχουν προχωρήσει σε ακυρώσεις αφού τα τελευταία επεισόδια τους έκαναν να σκεφτούν πολύ καλά αν θέλουν να έρθουν στην χώρα μας και να μην ξέρουν που να κρυφτούν. Φοβούνται ακόμη τις απεργίες καθώς όπως λένε δεν ξέρουν αν θα μπορούν να μετακινηθούν.
 
Και σε κάποιο βαθμό έχουν δίκαιο. Ειδικά αν κάποιοι από αυτούς τους τουρίστες είναι σήμερα στο λιμάνι τότε το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έρθουν ποτέ ξανά στην χώρα μας. Και ειδικά σε μια τέτοια περίοδο που έχουμε μεγάλη ανάγκη τον τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...